Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 3574 / 582 / 1
26 czerwca 20213fritz pisze:
17 maja 2021waksio pisze:
Zolpidem i wóda, jak zadziała? Jaka optymalna dawka dla początkującego?
1,2 i wóda zapomnisz co było , milo bedzie ,mozesz się zdziwić co ugotowałeś co zjadłeś z kim rozmawiałeś ,to na minus rano rześki od południa...Miło jest
Kocham Zolpi!!!!! niestety ale trudno je mieć na codzień
Musiałem zacytować post pod postem ponieważ chcę zauważyć że gość który pisał powyżej może zaszkodzić swoją radą i opisem wrażeń. Łączenie leków jakichkolwiek z alkoholem to ryzyko i potęgowanie efektów szkodliwych dla zdrowia.
W tym wypadku sam zolpidem jest już dość niebezpieczny i należy go brać rozsądnie zgodnie z zaleceniami na ulotce i lekarza.
Dlatego powyższy post powinien ulec usunięcie lub ostrzeżeniu.

Czy zolpidem pomoże zasnąć po ciągu...
Słuchajcie powiem teraz bo będzie się powtarzać co parę stron takie pytanie albo taki błąd rozumienia tego leku:
Zolpidem ma na celu ułatwienie zasypiania. Jego czas półtrwania jest bardzo krótki i po dwóch trzech godzinach stężenie leku spada o połowę. On ma tylko pomóc zasnąć a nie podtrzymać sen do rana na 8 godzin. Od tego są inne leki. Zolpidem zwykle stosuje się doraźnie nie dłużej niż tydzień przy zmianie stref czasowych albo pracach zmianowych. Jeśli chcecie walnąć się do wyra i spać jak suseł do rana polecam przejść do innego działu a zolpi zostawić, bo można sobie narobić niepotrzebnej krzywdy.
Kolega wyżej wymienia kwete, jest jeszcze mianseryna i pół tuzina rzeczy które teraz mi nie przychodzą do głowy. Aha choćby estazolam to benzodiazepina która działa stosunkowo długo w przedziale właśnie takim aby zażyta wieczorem doprowadzić nas snem do rana. Generalnie benzodiazepiny nie są najlepszym wyborem jeśli chodzi o podtrzymanie snu. Są antydepresanty mniej przyjemne neuroleptyki i inne.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 4603 / 2209 / 1
Znasz pojęcie ironii? Wyraźnie jest opis, że będzie amnezja itd. Ponadto, spójrz kilka postów wyżej. Do zolpi user bierze kwetę! NIe wiem co jest bardziej szkodliwe? Sam nigdy nie pisałeś o miksach?

PS. Twój post wystarczy za ostrzeżenie. Każdy zrozumie, co napisałeś;)
  • 184 / 25 / 0
Czy jest to możliwe żeby po 2 tygodniowym ciągu ( dawki rzędu 50-60mg/dzien ) się wjebać? Pierwsze dni były bardzo ciekawe, lecz już na mnie to nie działa. Wiem ze złym pomysłem jest mix zolipidem + alkohol, ale też tak zrobiłem 30mg + 2 piwa i nie ruszyło mnie nic. Może dla testu dzisiaj nie wezmę zolpi a wezmę nieco więcej kodeiny niż zwykle. Wątpię abym zastał jakieś objawy bo zaledwie 2 tyg. Ale dla bezpieczeństwa lepiej trzeźwym nie być.
  • 24 / 2 / 0
Czy czy znacie jakieś sposoby na zolpidem, żeby tak nie odwalało? Mam problem, że po tym leku nie kontroluję co robię a potem różne rzeczy odwalam. Mam zaniki pamięci w konsekwencji. Czy po prostu kłaść się do łóżko zaraz po wzięciu leku? Bo generalnie ja sobie po wzięciu leku siedziałam.
Mam problemy ze snem, chciałam też się wcześniej czasem położyć.
Zopli fajnie usypia, ale nie lubię tego chaju i to co robię potem. A ja po prostu chcę spać. Nie interesuje mnie działanie rekreacyjne.
Czy znacie jakieś nasenne który mnie uśpią bez efektów ubocznych?
  • 1174 / 222 / 23
@ChristineM
Zasady:
1. Dajesz lek zaufanej osobie
2. Zostaw sobie z pół tabletki obok łóżka na dojadanie (zmniejsza szanse wstania w poszukiwaniu dorzutek)
3. Lek wchodzi po 15 minutach (jak jesteś nowa to nawet po ekranie zobaczysz w telefonie, że litery latają) a po 30 minutach działa w pełni dlatego leż już w łóżku przed upływem 15 minut
4. Zamknij oczy i próbuj zasnąć zamiast podziwiania efektów wizualnych czy poddawania się efektom rozluźnienia i mienia wyjebania (bo potem się wstaje i się zaczyna)
5. Wyloguj się z FB i wyłącz neta w telefonie

Spróbuj Zaleplonu (lek o nazwie mojego profilu). Działa podobnie, ale o wiele słabiej odpierdala i słabiej usypia.
  • 3574 / 582 / 1
O porze przewidzianej na sen wejdź do łóżka zgaś wszystkie telewizory ubierz się w piżamę poleż najlepiej pół godziny z zamkniętymi oczami w ciemności jeśli sennie odchodzi zażyj tabletkę połóż głowę na poduszkę i zamykaj oczy dalej. Jeśli to nie pomaga zmień lek
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 327 / 83 / 0
wystarczy żeby ulotkę przeczytał, tam jest konkretne info "Zalecane dawkowanie to 1 tabletka 10 mg doustnie tuż przed snem", pamiętam jak mi kiedyś aptekarka powiedziała żeby brać godzinę przed snem xD
  • 24 / 2 / 0
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Zgodziłyśmy się z moją psychiatrą, że wrócę na Zolpidem.
Nadal nie wiem ile po wzięciu tabletki powinnam się położyć. Chyba po prostu poczekam aż zacznie mnie zamulać.
  • 327 / 83 / 0
Najlepiej łykaj ją w łóżku, ewentualnie max 5 min przed spaniem, wtedy szansa na działanie przypałowe jest zerowa
  • 356 / 69 / 0
01 lipca 2021ChristineM pisze:
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Zgodziłyśmy się z moją psychiatrą, że wrócę na Zolpidem.
Nadal nie wiem ile po wzięciu tabletki powinnam się położyć. Chyba po prostu poczekam aż zacznie mnie zamulać.
to tak nie dziala, serio. zolpi nie zamula w ten sposob co neuroleptyki. z zolpidemem musisz wyciszyc sie wewnetrznie, polozyc w lozku, lyknac tabletke i wtedy od razu zgasic swiatlo, najpozniej 10min po wzieciu. jesli wezmiesz ja nie bedac w lozku juz gotowa do zasniecia, to ryzykujesz po prostu dostaniem halucynacji, nie poczujesz sennosci sama z siebie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.