Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 644 / 39 / 0
Nie zszedlem bo raz wydarzylo sie cos dziwnego, ogolnie ja na kazdej dawce moglem dlugo siedziec z poczatku w chuj dlugo kopalo mnie 150mg bez pregaby, wgl pregabe ogarnalem gdzies na 500mg+ (nie wiem czy to kazdy tam ma ze dlugo siedzial na jednej dawce, w sumie drugiego kodziarza nie znam irl) tak samo na pregabie juz na 600mg siedzialem miesiacami no dajmy na to 2miechy. Ale wydarzyl sie kiedys jakis "reset", bralem juz pare lat pregabe, stosunkowo to wydarzylo sie z 2lata temu, gdzie bylem juz na dawce te 300-450mg pregabaliny + blisko 720mg kody ( juz na tej drodze do 720mg dlugo bylem), no i jakos nie wiem czy mi wtedy siana nie styklo, czy tylko tyle mialem mozliwosci do ogaru, pamietam to jak dzis, w drodze do roboty nie chcialem az tak sie zrobić, rozwalilem jedna tab pregi 150mg i wysypalem prawie polowe no liczmy ze 100mg pregi zostalo, godzinke pozniej nie cala zajebalem 510mg kody - i to jest ten "reset" porobilo mnie to 100x lepiej niz ta dluzsza droga do 720mg, i od tamtej pory jakbym znowu jechal sobie powoli do aktualnych 765mg kody.
No piękna sprawa która bedzie juz sie nigdy nie wydarzy hah, a najlepsze ze mialem juz te tolerke na prege i thioco wtedy dużo wyższą.
@freezin9moon
Co do ogaru u tych 50+ to ja tylko slyszalem, bezposredniego kontaktu nie mam z nimi, bardziej od mamuski mi sie tam kiedys obilo o uszy. Wgl kontaktow nie mam, szukalem chwile, nikt nic opio, z tej oxy zaczalem sie cieszyc to zdarzylem 2x u niego byc i sie z tego wycofal, takze padaka bo aktualnie jestem samotnym wilkiem od dluzszego czasu i z cpunami nie mam aktualnie stycznosci, i mi to pasuje, pewnie do czasu az jestem na thioco xd
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?

Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.