Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji czwartej – np. 4-HO-MET, lub psylocybina.
ODPOWIEDZ
  • 6255 / 446 / 12
@ZangoO666: Kiedyś cytowałem Shulgina nt. metabolizmu estrów octowych pochodnych psylocyny, gdzie twierdził że taka reakcja jaką opisałeś nie zachodzi. Wydaje mi się, że w wątku o 4-AcO-MET, bądź 4-AcO-DPT. Poszukaj.
„Hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 89 / 4 / 0
tryptaminy są szczególnie wrażliwe na wilgoć, nie trzeba od razu eksykatora ale dobrze jest trzymać to w 2 warstwach folia/samarka w suchym miejscu wtedy długo mogą poleżeć, w samej samarce aco po 2-3 miesiącach wyraźnie ciemnieje.
co do temperatury przechowywania to z chemicznego punktu widzenia podwyższenie T o 10 stopni zwiększa szybkość reakcji 2-4razy ale z praktyki nie widzę żadnej różnicy między tym zamrożonym a tym w temp. pokojowej, zamrażalnik jest dobrym wyborem do przechowywania roztworów
Uwaga! Użytkownik stonedfox nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / 3 / 0
Witam wszystkich, przybyłem do tego dziwnego miejsca z prośbą o rade. Ale po kolei.
Paczke 250mg podzieliłem na 4 części, z czego pewnego wieczora wziąłem sobie jedną. Pierwszy raz z tą substancją, sporo się naczytałem i mialem nadzieje, że będzie grubo. Wsypałem do kubka po jogurcie, wlałem troche pierwszej lepszej wody ze sklepu i wymieszałem łyżeczką. Nie chciało się zbytnio rozpuszczać to wypiłem jakie było. No i niestety nic. Po 2h nie doświadczyłem kompletnie niczego tylko zrezygnowany wróciłem do domu. O 3 w nocy się obudziłem, mialem zawroty głowy i nudności ale nic poza tym (brałem o 19). No i tu pytanie do was, czy zrobiłem coś źle? Proszek jest białawy, brany z dobrego źródła, pewnie niejeden tutaj z niego korzystał.
  • 3900 / 245 / 13
@2up - weź nie pierdol wierszy - mam 2 letnie 4-aco koło grama w eppendorfie luzem się wala na stole i kolor wciąż ten sam.

Warunki pokojowe, no może troche lepsze niż stół, wystarczą.

@up - 250 : 4 = 62,5mg - sporo. Jak piszesz, że byle jak to zalałeś i byle jak wypiłeś to może po prostu osadziło się gdzieś na tym kubeczku, a ty samą wodę golnąłeś? Chociaż w sumie to się w wodzie rozpuszcza w moment dosłownie - nie ma z tym problemu - ty piszesz, że tam coś się nie do końca rozpusściło - to bardzo dziwne w takim razie (może sort lewy, tylko błagam nie pisz skąd miałeś bo dostaniesz bana a post wyleci).
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 58 / 3 / 0
Parathormon pisze:
@up - 250 : 4 = 62,5mg - sporo. Jak piszesz, że byle jak to zalałeś i byle jak wypiłeś to może po prostu osadziło się gdzieś na tym kubeczku, a ty samą wodę golnąłeś? Chociaż w sumie to się w wodzie rozpuszcza w moment dosłownie - nie ma z tym problemu - ty piszesz, że tam coś się nie do końca rozpusściło - to bardzo dziwne w takim razie (może sort lewy, tylko błagam nie pisz skąd miałeś bo dostaniesz bana a post wyleci).
Nie ma szans żeby coś na dole zostało, co do rozpuszczania to mieszałem około 15s i ciągle pare grudek pływało. Substancja jakoś podziałała sądząc po bólu głowy na drugi dzień jak na kacu i po nocnych przygodach. Palenie szałwi kila dni wcześniej nie powinno tutaj mieć nic do rzeczy prawda?
  • 89 / 4 / 0
Parathormon pisze:
@2up - weź nie pierdol wierszy - mam 2 letnie 4-aco koło grama w eppendorfie luzem się wala na stole i kolor wciąż ten sam.

Warunki pokojowe, no może troche lepsze niż stół, wystarczą.
no to gratuluję, ale ja mówiłem żeby w samarce samej nie trzymać bo mi po 3 miesiącach od kupienia w szufladzie w samarce wyraźnie się ściemniło z biało cielistego na kolor ciemnego THJ-018, wiem chyba co widziałem?
samarka to nie eppendorf, nie kłóciłbym się z kimś kto twierdziłby że w eksykatorze 3 lata mu potrzymało ale skoro sam nie trzymałeś małej ilości w samarze przez taki czas to nie masz prawa zarzucać mi kłamstwa, pzdr
Uwaga! Użytkownik stonedfox nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3900 / 245 / 13
Nie mówiłem, że kłamiesz - zrozumiałem, że tak przypuszczasz, a ty piszesz o swoim doświadczeniu.

Nie wysnuwałbym jednak analogii - eppendorfce daleko do samarki nie jest - mam też popakowane w cienkie kapsułki - tam szczelność jeszcze gorsza niż w worku i wychodzi na to samo co epp.

Widocznie wszystko zależy od materiału na wejściu - mimo białego koloru może cuda zawierać, bo zanieczyszczenia nie muszą być kolorowe, ale wtedy i eksykator nie pomoże.

@Spellforce - No to może to co pływało to był przeżenek :D. Tak czy owak przyjąłeś dawkę dużą i to powinno wyraźnie zadziałać nawet jakby tam było z 15mg.

Być może dopiero przesunęło się to do dwunastnicy i dalej jak ty już byłeś ululany. Stan snu jest tak silnym stanem dla organizmu, że mógł znieść wszelkie aspekty psychodeliczne - jak jakieś benzo czy neuroleptyk.

Szałwia akurat jest obojętna w tej materii, a palona na krótko przed psychodelikiem wręcz obniża tolerancję nań (antagonizm NMDA tak jak inne dysocjanty)
  • 58 / 3 / 0
Parathormon pisze:
@Spellforce - No to może to co pływało to był przeżenek :D. Tak czy owak przyjąłeś dawkę dużą i to powinno wyraźnie zadziałać nawet jakby tam było z 15mg.

Być może dopiero przesunęło się to do dwunastnicy i dalej jak ty już byłeś ululany. Stan snu jest tak silnym stanem dla organizmu, że mógł znieść wszelkie aspekty psychodeliczne - jak jakieś benzo czy neuroleptyk.

Szałwia akurat jest obojętna w tej materii, a palona na krótko przed psychodelikiem wręcz obniża tolerancję nań (antagonizm NMDA tak jak inne dysocjanty)
A to jest już jakiś trop, pół godziny przed wypiciem zjadłem płatki śniadaniowe na kolacje co przy moim wolnym metabolizmie mogłoby spowodować osbuwe (ale aż tak długą?). Spróbuje na pusty żołądek ale wezmę przez pół żeby w nocy w kiblu nie siedzieć. Dam znać czy pomogło i dzięki za porade, dałeś mi nadzieje na lepsze jutro!
  • 3900 / 245 / 13
Wiesz co z tym pustym żołądkiem to też zdradliwa sprawa - ja czasem tak mam, że jak popiję jakieś tablety (normane, nie dragi) albo dragi, a mam totalnie pusty żołądek to zwieracz dwunastnicy ni drgnie, a całość stoi i zaczyna mi się odbijać.

Idealnie jest (u mnie) najpierw wrzucić co mam wrzucić i po paru minutach zjeść np. kromke chleba czy jakieś jabłko - wtedy nawet czuje, że całość przelewa się dalej.
  • 581 / 91 / 6
A czy nic się nie wchłania przez ściany żołądka? Niektóre substancje częściowo na pewno. Coś mnie śmierdzi ta historia. Trefny sort pewnie i tyle
"moja jaźń w wyniku zawirowań stereofonicznych rozbiła się na 2 różne osoby,
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."

Najpierw masa, potem kwasa
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.