Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1037 / 245 / 0
http://wolnamolekula.info/kofeina-i-teanina/

ciekawy art widać najlepszym rozwiązaniem jest walenie np yerby z zieloną herbatą bo kawa jakoś srednie to połączenie + do tego jakąś taurynę kiedyś piłem takiego miksa, a nie mam jakoś specjalnie duzej tolerancji na kofeine itd nie pije kawy co dziennie może raz na tydzień i na takim połączeniu przejechałem całą nockę w robocie bez ani chwili senności około 5 rano byłem aktywny jak po wyspaniu w południe
  • 37 / 8 / 0
kofeina w postaci bezwodnej ma mniej uboków. Takie odczucia miałem. Po zwykłym rozpuszczalniku lub ekspresie wyciskanym z pełnych ziaren również. Pod wieczór nerwowość, a w trakcie (fazy) telepanie rąk. Ja nie wiem jak to można pić litrami co poniektórzy. A i też zmienia coś cytoplazmie czy dna. Jak se przypomne to zeedytuje.
  • 9695 / 1908 / 2
28 września 2018Migomat pisze:
http://wolnamolekula.info/kofeina-i-teanina/

ciekawy art widać najlepszym rozwiązaniem jest walenie np yerby z zieloną herbatą bo kawa jakoś srednie to połączenie + do tego jakąś taurynę kiedyś piłem takiego miksa, a nie mam jakoś specjalnie duzej tolerancji na kofeine itd nie pije kawy co dziennie może raz na tydzień i na takim połączeniu przejechałem całą nockę w robocie bez ani chwili senności około 5 rano byłem aktywny jak po wyspaniu w południe
Ciekawie laczy sie BCAA z kofeina.
Tylko ostrzegam- nie wrzucaj tego popoludniu.
Bcaa blokuje tryptofan i tyrozyne.
Mozesz sprobowac BCAA XTRA activlab.
Tauryna jak juz to podjezykowo i najlepiej ze zrodlami potasu.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&AMP;start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2429 / 584 / 155
Jestem już solidnie uzależniona od kofeiny; odkąd mam więcej pracy umysłowej po prostu MUSZĘ pić po kilka mocnych kaw / dużych energetyków, żeby funkcjonować normalnie i nie przysypiać (i to mimo MPH) :_D
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 342 / 122 / 0
03 października 2018taurinnn pisze:
Jestem już solidnie uzależniona od kofeiny; odkąd mam więcej pracy umysłowej po prostu MUSZĘ pić po kilka mocnych kaw / dużych energetyków, żeby funkcjonować normalnie i nie przysypiać (i to mimo MPH) :_D
Witaj w klubie. Mam podobnie, może nie jakieś hiper-dawki, ale 200-300 mg dziennie musi być. Akurat kofeina ma w sobie coś wyjątkowego i MPH nie jest w stanie jej całkowicie zastąpić, nieważne w jakiej dawce. Pewnie chodzi o to, że MPH jest inhibitorem wychwytu zwrotnego, a kofeina releaserem neuroprzekaźników.

W moim przypadku kofeina zdecydowanie bardziej poprawia nastrój aniżeli MPH. MPH z kolei ma lepsze właściwości przeciwlękowe, zmniejsza stres i daje więcej mocy psychicznej i koncentracji do wykonywania trudnych zadań umysłowych. Co by dużo nie mówić, obie substancje dają zajebistą synergię i w przypadku ADHD skutecznie stawiają człowieka do pionu, pomagają ogarnąć życie.

Problem w tym, że wysokie dawki są trochę mało opłacalne, ponieważ wybija się tolerancja - receptory downregulują. Akurat u mnie ten wzrost tolerancji (zarówno w przypadku kofeiny jak i MPH) jest niewielki i niezbyt odczuwalny, ale myślę, że uwrażliwiając bardziej receptory i zmniejszając dawkę stymulantów, można by osiągnąć lepszy efekt. Tylko jak to, cholera, zrobić, jak non-stop na głowie masa pracy i obowiązków. Marzyłby mi się taki 2-tygodniowy urlop i detoks od wszystkiego, aby leżeć z dupą do góry i nic nie robić/spać. Receptory by trochę odpoczęły, a ja mógłbym wtedy kombinować z innymi, mniejszymi dawkami.
  • 2429 / 584 / 155
A najlepsze jest to, że potrafię już iść spać jak gdyby nic po wypiciu dwóch mocnych kaw… Chyba czas na wątek ,,kofeina - uzsleżnienie”…
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / 7 / 0
uwielbiam kofeinke lecz po wypiciu kawy + mleczkiem wchodzi mi bol brzucha, uczucie takie dziwne. ciezkiego brzucha i za pol godziny musze isc do wc. po jakiejs 1,5 godz bol mija. lubie sobie wypic kawe lecz nie wiem skad takie bole - ktos ma jakis pomysl co moze byc z ta kawa ze takie dziwne efekty daje?
  • 837 / 78 / 0
Może pora odwiedzić gastrologa?
Moja 80 letnia babcia, która jest po operacjach jelit wypija po 3 dziennie i nie narzeka %-D .
Możesz też kupić kofeinę w proszku/tabletkach i wciągać ;-) .
Who Jah bless, let no man curse
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
  • 131 / 2 / 0
od tygodnia pracuje w salonie gier z automatami w którymi pękają niektórych wypłaty... i jest problem, zmiana zaczyna się o 19, kończy o 19 dnia kolejnego. idąc na 19 wstaje o 10, wracam jest 22... to pęka jakieś 36h. generalnie już o 2-3 zaczynam usypiać na fotelu, mimo że oglądam jakieś filmy i seriale. z rana podobnie, co chwile zasypiam... kawy nie mogę pić, piłem 2x w życiu i 2x skończyło się wzywaniem karetki, bo nie mogłem ogarnąć ciała, czy tego że łzy mi same płynęły a ja dygotałem cały. oczywiście przy energetykach problem nie wystepuje. Z tym ze umówmy się, energetyki raz że kosztują, dwa -chuja tam dają. 3 zawierają masę cukru, a akurat mam 20+kg do zbicia i jestem 2miesiące na diecie więc odpadają. Pomyślałem o kofeinie, na magicznym ogrodzie kofeina "farmaceutyczna" 50g 15zł, farmaceutyczna to jakaś inna niż syntetyczna czy bezwodna? Przejdźmy do głównego pytania, biorąc pod uwagę że w pracy siedzę na dupie, i nie musze nic robić poza wypłaceniem czasami komuś siana. A jedyne co będę robił to oglądał seriale na netflixie... kofa pozwoli mi jakoś przetrwać te 36-40h bez snu, żebym nie zasypiał co 20minut na 10minut... cholernie to ważne dla mnie bo obecne automaty "futura" nie wypłacają siana a ja mam w kieszeni pare koła papieru. towarzystwo wiadomo podwyższonego ryzyka heheheh, przypał tak troche zasypiać na zmianie ;) a robota fajna 10dni x24h 3600 na łapę, więc nie chcialbym jej stracić przez to że mój organizm nie daje rady. oczywiście w gre wchodza tylko kreski, nie mogę sobie pozwolić na sranie na zmianie a czytałem że są z tym jakieś fanaberie.
  • 182 / 29 / 0
Guarane sobie kup 22%, ma najdłużej działa w porównaniu z kawą czy yerbą. Nic innego nie ma oprócz siupy lepszego na bezsen.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.