Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ciekawy art widać najlepszym rozwiązaniem jest walenie np yerby z zieloną herbatą bo kawa jakoś srednie to połączenie + do tego jakąś taurynę kiedyś piłem takiego miksa, a nie mam jakoś specjalnie duzej tolerancji na kofeine itd nie pije kawy co dziennie może raz na tydzień i na takim połączeniu przejechałem całą nockę w robocie bez ani chwili senności około 5 rano byłem aktywny jak po wyspaniu w południe
28 września 2018Migomat pisze: http://wolnamolekula.info/kofeina-i-teanina/
ciekawy art widać najlepszym rozwiązaniem jest walenie np yerby z zieloną herbatą bo kawa jakoś srednie to połączenie + do tego jakąś taurynę kiedyś piłem takiego miksa, a nie mam jakoś specjalnie duzej tolerancji na kofeine itd nie pije kawy co dziennie może raz na tydzień i na takim połączeniu przejechałem całą nockę w robocie bez ani chwili senności około 5 rano byłem aktywny jak po wyspaniu w południe
Tylko ostrzegam- nie wrzucaj tego popoludniu.
Bcaa blokuje tryptofan i tyrozyne.
Mozesz sprobowac BCAA XTRA activlab.
Tauryna jak juz to podjezykowo i najlepiej ze zrodlami potasu.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
03 października 2018taurinnn pisze: Jestem już solidnie uzależniona od kofeiny; odkąd mam więcej pracy umysłowej po prostu MUSZĘ pić po kilka mocnych kaw / dużych energetyków, żeby funkcjonować normalnie i nie przysypiać (i to mimo MPH) :_D
W moim przypadku kofeina zdecydowanie bardziej poprawia nastrój aniżeli MPH. MPH z kolei ma lepsze właściwości przeciwlękowe, zmniejsza stres i daje więcej mocy psychicznej i koncentracji do wykonywania trudnych zadań umysłowych. Co by dużo nie mówić, obie substancje dają zajebistą synergię i w przypadku ADHD skutecznie stawiają człowieka do pionu, pomagają ogarnąć życie.
Problem w tym, że wysokie dawki są trochę mało opłacalne, ponieważ wybija się tolerancja - receptory downregulują. Akurat u mnie ten wzrost tolerancji (zarówno w przypadku kofeiny jak i MPH) jest niewielki i niezbyt odczuwalny, ale myślę, że uwrażliwiając bardziej receptory i zmniejszając dawkę stymulantów, można by osiągnąć lepszy efekt. Tylko jak to, cholera, zrobić, jak non-stop na głowie masa pracy i obowiązków. Marzyłby mi się taki 2-tygodniowy urlop i detoks od wszystkiego, aby leżeć z dupą do góry i nic nie robić/spać. Receptory by trochę odpoczęły, a ja mógłbym wtedy kombinować z innymi, mniejszymi dawkami.
Moja 80 letnia babcia, która jest po operacjach jelit wypija po 3 dziennie i nie narzeka %-D .
Możesz też kupić kofeinę w proszku/tabletkach i wciągać ;-) .
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.