Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Dzięki, tak zrobie. Przeczytałem kilka wątków o tym ale dalej nie jestem pewny co do jednej rzeczy. Jest taka szansa że jeśli rozsypie nasiona gdzieś np. na trawie to coś wyrośnie? Jeśli wierzyć sprzedawcy to w 500g nasion jest ich 750 tysięcy. Tak na zdrowy rozum to po rozsypaniu takiej ilości nie ma bata że chociaż część nie znajdzie się w odpowiednim miejscu żeby urosnąć, przecież jak jest sobie takie pole maku gdzieś to nasiona z makówki normalnie spadają na stosunkowo twardą ziemię i jakoś co roku są nowe maki, ale nie znam się na tym i prosze o weryfikacje)
Nie mam za bardzo gdzie tego posadzić, nie mam żadnego ogródka, ani nawet szpadla żeby przekopać gdzieś ziemię, a nawet jakbym miał to tutaj w Anglii całe zielone tereny wyglądają jak czyjeś i nijak idzie gdzieś kopac bo przypał(co innego tylko rozsypać cichaczem nasiona), gdzie się nie wyjedzie z miasta to przeważnie ten sam widok czyli zielone pola ogrodzone niskimi kamiennymi płotami i najczęściej sie tam owce pasą czyjeś.
Niestety nie ma opcji edytuj.
Jeśli przed sadzeniem robie tą "herbate" z nasion i dodaje kwasku cytrynowego to może to mieć jakiś negatywny wpływ na rośline? Zaznaczam że dodaje go bardzo mało.
W dodatku odświeżyłeś temat od 4 lat stary, no ale skoro moderator przepuścił...
Poczytaj również mój post [url] o uprawie maku oraz linki w nim zamieszczone - może coś pomoże.
I generalnie w tamtym proponuję się wypowiadać, bo jest świeży i aktualny.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
http://allegro.pl/mak-lekarski-papaver- ... 14415.html
/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
Breslau jest niemieckie!
@up Nie jest za późno. Najwyżej później zbierzesz plony
Te z PST tylko w deszczową pogodę, mokra gleba zapobiegnie ich niechybnej śmierci
Mam powyrywać trochę tych maczków teraz gdy są małe czy poczekać jak będą duże na około 10cm czy najlepiej teraz?
Cześć wyrwij, tak jak zauważyłeś, po jakimś czasie, konkurencja dobrze wpływa na rośliny podczas wegetacji
Połowa z nich ( nawet więcej) mogą paść?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.