Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
cześć, mam pytanie, czy mogę wziąć 450 mg DXM jeśli od dwóch tygodni przyjmuję Fexofast (środek na alergię II generacji)? czy nie pojawią się jakieś negatywne interakcje?

panie moderatorze, zaakceptuj wreszcie mojego posta, mam tu konto od 2 lat i dalej nie mogę normalnie nic napisać, wysyłam rzeczowe, treściwe wiadomości zwykle z pytaniem o możliwe interakcje DXM z innymi lekami, a ty nie akceptujesz połowy moich wypowiedzi z nieznanych mi powodów :/
Uwaga! Użytkownik helloween nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
Jakby to byla 3-cia gen. To nic by nie zaszkodzilo, jeżeli jednak nie bierzesz max dawek, moze nastapic (ale nie musi) sennosc, zmniejszenie sily DXM, ewet male uczulenie
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 53 / 1 / 0
Od jakiegoś czasu biorę Noopept z lecytyną, mam jednak ochotę na DXM, zrobię sobie oczywiście przerwę 24 godzinną, myślicie, że nie ma przeciwwskazań?
  • 117 / / 0
jesli wczoraj skonczylem tygodniowy ciag amfetaminowy to czy moge sobie jutro zrobic tripa ok. 700mg?
  • 2372 / 56 / 0
@dreamer
Nie ma przeciwwskazań. Miłych lotów. :)

@up
Nie. Weź trochę szanuj organizm - wyjebany po tygodniowym szuraniu już dosyć jest, do tego przypierdol DXM'ów i jeszcze badtripa załapiesz, bo arytmia, bo serce nakurwia. Na Twoim miejscu bym odpuścił na tydzień, doregenerował się i potem. I ważne - JEDZENIE !!
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 39 / / 0
Jak wiecie DXM podbija temperature ciała, powoduję gorączkę. Teraz mam pytanie czy można wziąć np. 1 apap tuż przez tripem, pomoże coś?
  • 2372 / 56 / 0
Podbicie temperatury przez DXM/y nie jest niebezpieczne dla zdrowia i życia (chyba, że sięga 39 i wyżej - wtedy do szpitala! ), więc nie ma potrzeby zbijania. Poza tym, takie podniesienie temperatury jest zabójcze dla drobnoustrojów, wirusów i bakterii, czyli działanie prozdrowotne. %-D
A (według mnie) gorączka a podwyższona temperatura ciała to nie to samo (z przyczynowego punktu widzenia). Gorączka przy infekcji, podwyższenie przy dragach.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 39 / / 0
Wiecie może czy mogę wziąć godzinę przed DXM lek (1 tabletkę) o nazwie Loratadyna, jest to lek przeciwhistaminowy II generacji, nada się :-) ?
  • 190 / / 0
Witam pytanie tak jak w temacie można łączyć ze sobą ? mam tu na myśli np. 30mg DXM i 300mg ranitydyny + 300mg johimbiny.

zanim założysz wątek sprawdź czy nie ma podobnego mr_b
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 104 / 0
30 mg dexa? Raczej tak, 300 mg, nie wiem, nie wiem, z tego co pamiętam w ulotce Ranigastu było w niepożądanych, że może zaburzać rytm serca. Na dexie może takie zjawisko porysować móżg, poza tym po co aż 300 mg skoro styka jeden tabs 150 mg? A ta johimbina po co? Po to co myślę :-p ?
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).