...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 366 / 44 / 0
A więc odstawienie BDO wygląda tak, że wylądowałem na SOR po stanie padaczkowym w pracy, na razie pielęgniarkom i ratownikom mówiłem tylko o padaczce (rzeczywiście na nią choruję), będę miał rozmowę z neurologiem po tomografii, mówić mu całą prawdę? Mam szanse na L4? Nie ma mowy o pracy w takim stanie, ciśnienie miałem 196/121 xD Już nawet nie liczę na żadne benzo na odchodne, nie chce też zostawać na oddziale, chce po prostu przechorowac sam w domu, co robić?

to nie jest sytuacja kryzysowa a tym bardziej pilna, przenosze do ogólnego o detoxie ~ kwik
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.