Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 88 / 23 / 0
Porób sobie badania kardiologiczne, ja zrobiłam tak że poszłam do lekarza POZ on mi wypisał skierowanie i położyłam sie na oddział kardiologiczy bodajże na 3 dni. Zrobili mi holtera, echo, ekg, cały pakiet badań krwi, tomografie z kontrastem i rtg klatki piersiowej. Wszystko za free bo na NFZ i poszło też nawet sprawnie, kwestia wolnych miejsc u ciebie na oddziale i skierowania. Przede wszystkim na razie nie dotykaj stymulantów, może być tak że ta duża tachykardia jest na tle nerwicowym, a może być tak że faktycznie masz coś z sercem zwlaszcza z historią częstoskurczu nadkomorowego w przyszłości. Tak więc zero ćpania póki nie porobisz badań i nie upewnisz się że wszystko tam śmiga jako tako.
:nos: dzieki [h] za moje M <3 :nos:
  • 102 / 22 / 0
Mam wrażenie, że nie odpowiadacie na zadane pytanie.

@AlienTester Możesz jak najbardziej zapisać się do kardiologa po poradę. I teraz masz dwie opcje. Ściemnić, że tachykardia nie jest związana z alfą, wtedy dostaniesz selektywny beta-bloker na zbicie pulsu/ciśnienia oraz skierowanie na badania. Badania olejesz i niedługo później wrócisz do tego co lubisz. Druga, to wspomnieć o alfie, wtedy również otrzymasz receptę na beta-bloker, lekarz wytłumaczy dlaczego ćpanie stimów nie jest dobrym pomysłem przy historii z chorym sercem, a Ty przystopujesz.

Efekt niby ten sam, tylko z tą różnicą, że jeden z wariantów pozwoli nacieszyć się życiem długo, a drugi za kilka/kilkanaście lat zakończy przedwcześnie przygodę.
  • 9695 / 1908 / 2
13 czerwca 2026AlienTester pisze:
cześć! zdarzylo mi sie wczoraj MOCNO przedawkować alfe i mialem okropna tachykardie (puls na poziomie 180) i teraz nawet jak wezmę odrobine to od razu czuje się słabo, serce mi bardzo szybko bije i łapie zadyszke po wstaniu. Za dzieciaka leczyłem się na częstoskurcz nadkomorowy ponieważ niezaleznie od wysiłku, nawet czytając książkę miałem napady ktore podnosiły moj puls do ponad 200 BPM. Co mogę zrobić aby mój puls nie podnosił sie zbyt bardzo po wzięciu MAŁEJ dawki beta ketonów. Dziekuje za pomoc. P.S mój puls na trzezwo w spoczynku wynosi okolo 95-105 BPM
Albo zajechałes sobie układ który reguluje ciśnienie albo rozjexhwles sobie psychikę. Obie opcje są tak samo prawdopodobne.
Ps. Samo tętno spoczynkowe masz zbyt wysokie.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&AMP;start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1969 / 456 / 4
13 czerwca 2026AlienTester pisze:
cześć! zdarzylo mi sie wczoraj MOCNO przedawkować alfe i mialem okropna tachykardie (puls na poziomie 180) i teraz nawet jak wezmę odrobine to od razu czuje się słabo, serce mi bardzo szybko bije i łapie zadyszke po wstaniu. Za dzieciaka leczyłem się na częstoskurcz nadkomorowy ponieważ niezaleznie od wysiłku, nawet czytając książkę miałem napady ktore podnosiły moj puls do ponad 200 BPM. Co mogę zrobić aby mój puls nie podnosił sie zbyt bardzo po wzięciu MAŁEJ dawki beta ketonów. Dziekuje za pomoc. P.S mój puls na trzezwo w spoczynku wynosi okolo 95-105 BPM
Jeśli zapytanie na tym forum traktujesz poważnie to:

Przede wszystkim - PRZESTAŃ CPAĆ.
Wyeliminuj ze swojego życia alko/nikotynę i inne stymulanty w postaci kawy czy nawet mocnej herbaty.

Tylko w ten sposób, pewne rzeczy ( a nie chcę wchodzić w szczegóły bo tu nie o to chodzi ) po prostu zaczną dążyć do "homeostazy".
Pewne akcje których doświadczasz, świadczą czasami właśnie o dobrej kondycji pewnych BEZPIECZNIKÓW które masz w organizmie, i które poniekąd ratują Ci życie!
Tylko, że to nie oznacza - że jesteś nieśmiertelny, tylko to, że najwyższy czas się ogarnąć i przestać robić to co robisz...

Weź się w garść, zjedz porządnie, kup sobie witaminki, zacznij uprawiać jakikolwiek sport ( większy ruch, bieganie, rower, basen ) ... i zacznij żyć jak normalny człowiek.
DXM
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.