Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Potrzebuje pomocy na juz, akutalnie zaczyna sie skret 3letniego ciagu na thiocodinie, 3 lata nie dopuscilem do chociazby pierwszej sekundy jakiegos skreta. Zostalem podparty do ściany, aktualna dawka to 1680mg dziennie (thioco) + pregaba głównie. To jest podzielone na rano i wieczor po 840mg , mam plastry z bupra, nigdy tego nie bralem, w innym temacie mi doradzili ze moge sprobować pociać to, plastry maja 20mg 35ug co godzine, nie wiem czy mi to moze pomoc na skrecie? Pomysl mi zapodali zeby je pociac na mniejsze kawalki powiedzmy na CHYBA 5 cześci, i do gęby dawać na skrecie. Moze to zadzialac? Bylem na SOR, nie pomoga mi, skierowali na detox. Do tego bebech mnie napierdala drugi tydzien, coraz mocniej bo bombilem do tej pory, i tez za duzo sie faszerowac dalej thjoko nie chce. a gastroskopia za 5 miesiecy ez
Do tego przy tolerce 800mg moze teraz, wzialem o 2:00 w nocy 600mg, jest 17:00 już 2h złe samopoczucie jest, czyli skret sie pojawia po 12h ;c
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.