Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 28 / 6 / 0
^Lepiej bym tego nie ujął.
No i oczywiście standard - jak jest, to zaraz nie będzie. Jak akurat nic nie ma, to czasami bardziej się nie chce szukać, niż przypalić. Niestety mam wyłącznie ludzi od paczek, więc wzięcie mniej niż 4 nie wchodzi w rachubę. A jak już wezmę we wtorek, to dopóki się nie skończy to będę kurzył.
Ja cenię sobie komfort milczenia z wyboru, nie cierpię gdy tę zdolność zabiera mi ogół.
  • 3455 / 564 / 2
Co Wy opowiadacie 16 lat to najlepszy okres bylw moim zyciu tez palilem wtedy sporo. Niech rzuci leki psuja tylko watrobe i niech sobie na spokojnie pali.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1455 / 598 / 0
Co Wy wszyscy bredzicie , palac od nastolatka i to codziennie juz na bank poryliscie sobie mozg tylko nie zauwazacie tego bo ... jaracie codziennie

To , ze funkcjonujecie czy nawet macie domy to nie jest wielki wyczyn - mnostwo ludzi jest codziennie otumanionych lekami/zielskiem/alkoholem i jakos funkcjonuja . Rzecz jasna mozna cale zycie przeslizgnac sie na haju tylko zapytajcie sie siebie samego - przed czym uciekacie ? :uwaga:
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 225 / 22 / 0
Może Ty przed czymś uciekasz ja jestem po prostu uzależniony i całkiem nieźle sobie z tym radzę.[emoji6]
Swiat na trzezwo jest nie do przyjecia.
  • 14 / 3 / 0
-ej słyszałeś, że zioło uzależnia?
-no co ty pierdolisz, od dwóch lat jaram dzień-w-dzień i nic takiego nie zauważyłem.

Ja uważam, że 16 lat to troszkę za wcześnie jednak, chyba że ktoś w tym wieku jest wyjątkowo dojrzały a znajdą się i takie osoby.
Osobowość się kształtuję i nie ma co zakłócać tej pracy substancjami zmieniającymi świadomość.
fraktal / a.k.a kanapka z Acodinem
on [h] since 2007 :skret:
  • 33 / 6 / 0
Nie oszukujmy się, w wieku 16 lat, chłopak jeszcze dorasta, dojrzewa. Palenie, co gorsza branie psychotropów może na niego zadziałać tragicznie. Mogą się rozwozić źle, albo co gorsze nie rozwinąć jakies rzeczy w organizmie. Specjalista nie jestem, ale chłopak w kwiecie wieku trochę psuje swoje życie.
Uwaga! Użytkownik resc7 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1290 / 367 / 0
ile tu bylo takich co pisalo, ze jaralo w tym wieku i jak sie to zle skonczylo. Ze ciagle lęki i nic nie pomaga. I też mieszali z innymi specyfikami.
  • 5985 / 1237 / 43
Już pisałem o tym kiedyś.
Spotkałem w szpitalu typa w wieku 18 lat. Mówił, że tylko trawkę palił, nic więcej. Aż pewnego dnia włączyła mu się schizofrenia i w pasach trafił na odział.
Po jednym blancie chyba. Tak zwany jeden blant za daleko. A palił raczej ponad normę.
Ale musiał mieć jakieś predyspozycje do schizofrenii, trawa ją uaktywniła.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / / 0
@london5
Bo palenie w takim wieku jest głupotą straszną.Ja zacząłem palić w wieku 19 lat no do 20 roku życia.Czyli z jakieś 13-14 miesięcy i jedynie co włączyła mi się derealizacja po odstawieniu zioła i trochę psychikę styrało ale nie żadna schizofrenia.W sumie kiedyś był tu temat o kimś co jarał 2 lata codziennie i dostał schizofreni paranoidalnej.Miałem tu z 3-4 konta i jeszcze to pamiętam.
Uwaga! Użytkownik narkuz5522 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / 5 / 0
A tam, ja się przerzuciłem z zioła na alkohol. Teraz miksuje oba na raz 2, 3 razy w tygodniu. 16 latek palący codziennie to prosta droga do monaru, psychiartyka. Nie warto.
ODPOWIEDZ
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.