Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 196 / 0
Podbicie serotoniny zamula tylko w pierwszym tygodniu-dwóch brania SSRI, potem organizm już przystosowuje się pod nowy poziom z czuwaniem. Według mnie podbicie serotoniny jest ważne przy dopingu mózgu i wszelkiego rodzaju stymulacji.
Ja brałem SNRI, antydepresant z blokiem noradrenaliny i najpierw był zamuł, a potem było czuć już stymulację, która przez cały okres brania się utrzymywała.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 329 / 9 / 0
Tyler Durden pisze:
Ja brałem SNRI, antydepresant z blokiem noradrenaliny i najpierw był zamuł, a potem było czuć już stymulację, która przez cały okres brania się utrzymywała.

a u mnie dokładnie odwrotnie najpierw stymulacja a potem zamuł:)
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 2497 / 49 / 0
yass pisze:
Czy ktos mial stycznosc z donepezil?
Bralem przez okolo 3 miesiace, subiektywne poprawienie pamieci i koncentracji, lekkie nudnosci na wejsciu. Odczuwalne cos w stylu zmeczenia/sennosci, ktore zwalczalem miksem kofeiny, pirybedylu, selegiliny i piracetamu. Generalnie przydatne do nauki i poprawy zdolnosci poznawczych, ale na codzien raczej nie daje wiecej niz placebo.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
jak dla mnie zupelnie inne dzialanie, piracetam "wyostrza", a donepezil powoduje wiekszy ogar jakby. Ciezko mi to precyzyjnie wyrazic, bo oba dzialaja dosc subtelnie. Zalezy, czego oczekujesz.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 204 / 6 / 0
Jeden i drugi poprawia pamiec i koncentracje, dlatego zadalem wyzej wymienione pytanie. Co masz na mysli, ze piracetam "wyostrza" ? A co bedzie zdrowsze przy dlugotrwalym stosowaniu, piracetam czy lecytyna? Wydaje mi sie, ze lecytyna, ale czy jest tak samo skuteczna i jak cenowo wychodzi w porownaniu z piracetamem przy jej optymalnej dawce?
  • 51 / 1 / 0
Jesli wierzyc temu Panu, to trzeba przestac kupowac lecytyne : http://rozanski.li/?p=61
  • 329 / 9 / 0
Piracetam plus Dmae plus cholina to naprawdę dobre kombo/pozatym zmiana myslenia i dobrze ukierunkowana motywacja
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 2497 / 49 / 0
yass pisze:
Jeden i drugi poprawia pamiec i koncentracje, dlatego zadalem wyzej wymienione pytanie. Co masz na mysli, ze piracetam "wyostrza" ?
Piracetam w mojej ocenie nie wplywa w zaden sposob na pamiec, a jedynie zwieksza klarownosc myslenia i troche pobudza umysł. Donepezil nie dawal odczucia pobudzonego umysłu, wrecz przeciwnie, powodowal uspokojenie mysli, ale przez to oslabial dekoncentracje. Najlepiej je polaczyc, bo donepezilowe "zmeczenie" moze byc dosc uciazliwe. Jak bym mial wybierac do nauki, to bym wybral donepezil, ale jak bym mial wybrac cos do sytuacji w ktorych wchodzi sie w interakcje z ludzmi, to lepiej piracetam. Takie sa moje odczucia
  • 260 / 5 / 0
u mnie lecytyna powowduje chyba brain foga (dawka 6g, czyli taka ktora powinna juz cos dzialac)

zamiast tego bedzie trzeba sprobowac choliny i inozytolu
  • 1252 / 4 / 0
Ja stosuję 1200mg lecytyny do 2400mg dobowo.
Niestety nie jestem w stanie jednoznacznie określić czy pomaga, efekty są na granicy placebo.
Koncentracja raczej się w ogóle nie zmienia, ewentualnie troszeczkę poprawia się pamięć ale to tylko moje niepewne spostrzeżenie.

Polecam porządne dawki witaminy B12 - kobolaminy (suple dla sportowców) oraz troszkę tauryny (2-3g dobowo).
Jeśli macie trądzik to b12 mocno go pogorszy, jeśli zaś nie, to wpieprzajcie równo bo super pomaga. Dobrze jest ją łączyć z kwasem foliowym.
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.