Zbadać musisz szereg hormonów.
Przepisać na NFZ może endokrynolog/androlog - jak nie będzie chciał wypisać części badań to się domagaj (więcej kasy dla niego)
Testosteron całkowity
Testosteron wolny [może być sam wolny - wolny to ten który działa i nie jest związany z białkiem SHBG ]
Prolaktyna [wysoko - źle]
Estradiol [nisko, bardzo wysoko - źle]
LH [kondycja jąder - jak nisko to niski testosteron]
FSH [j/w + spermatogeneza]
TSH [tarczyca - ogólne samopoczucie i tendencja do tycia/chudnięcia]
Koszt jednego badania 20-25PLN także wołaj na NFZ bo może.
Jak lekarz będzie żydził na badania to się dopominaj bo to jego psi obowiązek
C9H13N pisze:Tak z ciekawości... ile Wy macie lat, że macie problemy z libido?
Interesowało by mnie coś co da mi siłę i nakręci, ale jednocześnie nie wpłynie na erekcje.
Coś jak amfa lub 3 cmc tylko bez takiego wpływu na twardość sprzętu.
kdkhh pisze:Brałem sterydy, mam wiedzę w tym zakresie.
Zbadać musisz szereg hormonów.
Przepisać na NFZ może endokrynolog/androlog - jak nie będzie chciał wypisać części badań to się domagaj (więcej kasy dla niego)
Testosteron całkowity
Testosteron wolny [może być sam wolny - wolny to ten który działa i nie jest związany z białkiem SHBG ]
Prolaktyna [wysoko - źle]
Estradiol [nisko, bardzo wysoko - źle]
LH [kondycja jąder - jak nisko to niski testosteron]
FSH [j/w + spermatogeneza]
TSH [tarczyca - ogólne samopoczucie i tendencja do tycia/chudnięcia]
Koszt jednego badania 20-25PLN także wołaj na NFZ bo może.
Znów niektórzy beda marudzic, ale nie ma problemu z badaniami na nfz.
Ps do badań dorzucam PROGESTERON.
http://sterydy.net/arty/200-progesteron ... -na-prawd/
Do zestawu kdkhh bym dorzucił SHBG. Jak wyjdzie za dużo to można łatwo od lekarza ogarnąć np proviron. LH i FSH spoko, ale ja zazwyczaj zalecam dopiero jak coś wychodzi nie tak w testo całkowitym i estradiolu. Do TSH dobrze dorzucić FT3 i FT4. Ja generalnie badam tylko te, bez TSH. Ale gdybyście chcieli konsultować wyniki z lekarzem, to będzie na pewno kręcił nosem na brak TSH.
A skierowania - rodzinny nie może wystawić skierowania na badanie hormonów płciowych, a na endokrynologa NFZ czeka się kosmiczną ilość czasu. No i pewnie mocno by obciął pakiet badań na skierowaniu.
Badania ze skierowania od endo prywatnego i tak są płatne, więc lepiej zrobić je już przed pierwszą wizytą. No i szukać endo, który ogarnia tematy męskich hormonów, a nie tylko przypisuje euthyrox dla babek z hashimoto
A jeśli nie to w szpitalu, normalnie idziesz do szpitala i mówisz, że chcesz się przebadać i wykładasz co i jak. Robiłem tak kilka razy, pełna morfologia, hormony tarczycy, teść itd.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.