Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 32 / 2 / 0
Brałem sterydy, mam wiedzę w tym zakresie.
Zbadać musisz szereg hormonów.
Przepisać na NFZ może endokrynolog/androlog - jak nie będzie chciał wypisać części badań to się domagaj (więcej kasy dla niego)

Testosteron całkowity
Testosteron wolny [może być sam wolny - wolny to ten który działa i nie jest związany z białkiem SHBG ]
Prolaktyna [wysoko - źle]
Estradiol [nisko, bardzo wysoko - źle]
LH [kondycja jąder - jak nisko to niski testosteron]
FSH [j/w + spermatogeneza]
TSH [tarczyca - ogólne samopoczucie i tendencja do tycia/chudnięcia]

Koszt jednego badania 20-25PLN także wołaj na NFZ bo może.
Uwaga! Użytkownik kdkhh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 308 / 17 / 0
Czyli najpierw lekarz ogolny daje mi skierowanie do tego endokrynologa lub androloga i od niego lece na badania?
  • 32 / 2 / 0
Tak bo ogólny z hormonów to Ci może jedynie TSH wypisać ...
Jak lekarz będzie żydził na badania to się dopominaj bo to jego psi obowiązek
Uwaga! Użytkownik kdkhh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
C9H13N pisze:
Tak z ciekawości... ile Wy macie lat, że macie problemy z libido?
ja mam 41 i brak problemów, a nawet trochę za dużo bym chciał, niestety po "czymś" z utrzymaniem pełnego wzwodu bywa ciężko
  • 5 / / 0
Co generalnie polecilibyście do zabaw łóżkowych.
Interesowało by mnie coś co da mi siłę i nakręci, ale jednocześnie nie wpłynie na erekcje.
Coś jak amfa lub 3 cmc tylko bez takiego wpływu na twardość sprzętu.
  • 1674 / 106 / 0
kdkhh pisze:
Brałem sterydy, mam wiedzę w tym zakresie.
Zbadać musisz szereg hormonów.
Przepisać na NFZ może endokrynolog/androlog - jak nie będzie chciał wypisać części badań to się domagaj (więcej kasy dla niego)

Testosteron całkowity
Testosteron wolny [może być sam wolny - wolny to ten który działa i nie jest związany z białkiem SHBG ]
Prolaktyna [wysoko - źle]
Estradiol [nisko, bardzo wysoko - źle]
LH [kondycja jąder - jak nisko to niski testosteron]
FSH [j/w + spermatogeneza]
TSH [tarczyca - ogólne samopoczucie i tendencja do tycia/chudnięcia]

Koszt jednego badania 20-25PLN także wołaj na NFZ bo może.
Wygrałes :)
Znów niektórzy beda marudzic, ale nie ma problemu z badaniami na nfz.
Ps do badań dorzucam PROGESTERON.
http://sterydy.net/arty/200-progesteron ... -na-prawd/
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Po jakims czasie wroci do normy samo. Mialem tak przy odstawianiu amfetaminy.
  • 25 / 1 / 0
Nie zawsze wraca samo.
Do zestawu kdkhh bym dorzucił SHBG. Jak wyjdzie za dużo to można łatwo od lekarza ogarnąć np proviron. LH i FSH spoko, ale ja zazwyczaj zalecam dopiero jak coś wychodzi nie tak w testo całkowitym i estradiolu. Do TSH dobrze dorzucić FT3 i FT4. Ja generalnie badam tylko te, bez TSH. Ale gdybyście chcieli konsultować wyniki z lekarzem, to będzie na pewno kręcił nosem na brak TSH.
A skierowania - rodzinny nie może wystawić skierowania na badanie hormonów płciowych, a na endokrynologa NFZ czeka się kosmiczną ilość czasu. No i pewnie mocno by obciął pakiet badań na skierowaniu.
Badania ze skierowania od endo prywatnego i tak są płatne, więc lepiej zrobić je już przed pierwszą wizytą. No i szukać endo, który ogarnia tematy męskich hormonów, a nie tylko przypisuje euthyrox dla babek z hashimoto
  • 3205 / 176 / 0
Yo, skąd zdobyć skierowanie na badania hormonów (najlepiej wszystkich tych wyżej opisanych)? Co mówić lekarzowi? Choruję na rzadką chorobę przewlekłą i jak o niej opowiem lekarzowi to stwierdzi, że wymyślam choroby i bym spierdalał (P.O.I.S.).
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 270 / 0
U lekarza rodzinnego, jeśli w przychodni masz laboratorium.
A jeśli nie to w szpitalu, normalnie idziesz do szpitala i mówisz, że chcesz się przebadać i wykładasz co i jak. Robiłem tak kilka razy, pełna morfologia, hormony tarczycy, teść itd.
Największy przegryw na forum
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.