...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 272 / 6 / 0
Ta, pukawką. Z kondonówki. %-D
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 401 / 3 / 0
Zmienić tryb życia- uporządkować, to co wcześniej było w rozsypce. Ustalić odgórnie plan dnia i się go trzymać. Być surowym wobec siebie i wymagać coraz więcej. Utrzymywać czystość w domu, wziąć pod opiekę jakieś zwierzę. Otworzyć się na 'normalnych', niećpających ludzi. Zacząć czytać ksiązki. Nauczyć się gotować. Zainteresować się czymś, zacząć coś zbierać, kolekcjonować. Nawet dać się ponieść codziennej rutynie- przynajmniej na początku. Bo im mniej się myśli w ogóle, tym mniej się myśli o ćpaniu.
In heaven everything is fine. You've got your good things and I've got mine.

http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4

---

„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free :cool:
  • 867 / 18 / 0
Zaczac trenowac/uczyc sie wg planu. Stworzyc zdrowe nawyki. Utrzymywac je, rozwijac, udoskonalac z dnia na dzien.
Afirmowac pozytywne uczucia wzgledem trudnych, rozwojowych czynnosci. Odciac sie od srodowiska narkomanow.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / / 0
Najlepiej to fizycznie sie odchamić. Gdy jest chamska chec bierzesz hantelki cokolwiek do cwiczen i na*urwiasz do upadlego, az sie zmeczysz i złe myśli przejde, i na zdrowie wyjdzie :D
  • 867 / 18 / 0
Na poczatek mozna sie przerzucic z narkotykow na komputer, a potem jego tez rzucic.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3215 / 418 / 0
Ćpuny częstokroć żyją właśnie tylko narkotykami i komputerem :-)
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 18 / 0
I mam wrazenie, ze piec lat posiadania komputera wstrzymalo moj rozwoj emocjonalny bardziej niz te dragi...

Przynajmniej, jak cpasz, to wychodzisz do ludzi i cos sie dzieje.
  • 3215 / 418 / 0
Zależy jeszcze co ćpasz - jeśli są to stymulanty albo jakiś podejrzany płyn do czyszczenia felg to racja, w przypadku opiatów zaś nie do końca się zgodzę.
Co do zajęć to polecam odnawianie dawnych znajomości
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Ja pije alko ;) Teraz jak długo miałem przerwe i cały czas RC i kadzidła to wystarczą mi trzy piwka i już się zaczyna robić wesoło, a chcialbym zaznaczyć, że mogłem dużo w siebie wlać kilka lat temu. Nie piłem wódki przez 4 lata, jedynie piwo po buchu na dorobienie się. Gdy masz RC albo kadzidła lub natural również oczywiście :E alkohol staje się nie wystarczający, bo to jest słabe, a po psajko czy dysocjatach takich jak np. MXE, które stosuje regularnie co dwa tygodnie od jakiś dwóch lat (Do tych odczynników jest odpowiednia muzyka, która sprawia, że przemyślenia są cudowne, wtedy wszystko da się wyjaśnić w logiczny sposób, choć czasem prawda jest bolesna). Ogólnie polecam pić jak Ja pije alko ;) Teraz jak długo miałem przerwe i cały czas RC i kadzidła to wystarczą mi trzy piwka i już się zaczyna robić wesoło, a chcialbym zaznaczyć, że mogłem dużo w siebie wlać kilka lat temu. Nie piłem wódki przez 4 lata, jedynie piwo po buchu na dorobienie się. Gdy masz RC albo kadzidła lub natural również oczywiście :E alkohol staje się nie wystarczający, bo to jest słabe, a po psajko czy dysocjatach takich jak np. MXE, które stosuje regularnie co dwa tygodnie od jakiś dwóch lat (Do tych odczynników jest odpowiednia muzyka, która sprawia, że przemyślenia są cudowne, wtedy wszystko da się wyjaśnić w logiczny sposób, choć czasem prawda jest bolesna) Gdy się oczyszczamy z dragów, naprawdę dobrym sposobem jest pić alkohol, nie do zgona czy coś, ale się trochę porobić, co pomaga nam zaspokoić choć trochę tą znaną mam chęć sięgnięcia po coś ,,lepszego,,. Ja oczywiście nie zdołałem zarzucić całkowicie, ale ograniczylem się do weekendów i świąt. I polecam 4-MMCE, które sprawia, że to napisałem i mam ochotę jeszcze pisać bezsensownie i nie na temat. Ale powstrzymam się, żeby nie dostać bana za zaśmiecanie forum :E Jestem tu nowy, ale na innym forum o tej tematyce mam dosyć sporą już praktykę :D
  • 43 / / 0
Chyba cokolwiek dającego satysfakcję jest dobre. Książki, gry na pc/konsolach, filmy. Do ludzi vel. odnawianie znajomości może za jakieś pół roku jak się ułoży wszystko, a ułoży się - to tylko kwestia czasu, wystarczy wytrzymać pierwszy, drugi miesiąc - to nie jest dużo nosz kurna po ile mamy lat!!!!
ODPOWIEDZ
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.