Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
1) Byly tam domieszki nielegalnych substancji powstalych na drodze podobnych reakcji chemicznych, np. pochodne amfetamin
2) Tam gdzie obowiazuje prawo analogowe, nawet gdy powstala substancja jest legalna, to jedna mozna wykazac ze w pewnym momencie jej wytwarzania posiadalo sie substancje nielegalna - sprawa Scully'ego.
jestem tu gdzie jestem!
jestem tu gdzie jestem!
stawiam ci to samo jeśli będzie tak jak pisałeś
jestem tu gdzie jestem!
Lecz po rozczaroaniu zwiazanym z LSZ mam uzasadnione podejrzenia co do tej substancji.
SR - dziwne powiazania, czynia ludzi, wedle Twoich ustalen, ignorantami - ale spoko, masz prawo do tego.
Zobaczy sie, jak bedzie.
jestem tu gdzie jestem!
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.