Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 31 / / 0
Od zainteresowania się benzodiazepinami odrzuciło mnie to, że interakcja z ssri może spowodować utratę funkcji niezależnej, takiej jak oddychanie (rozumiem, że następnie następuje śmierć? :-D ).
Później znalazłem w internecie ten wykres -> http://wiki.tripsit.me/images/d/d6/Trip ... oChart.gif
Według niego łączenie ssri i benzodiazepin jest bezpieczne i nie wywołuje efektu synergii.
Jak to w końcu jest?
Czy ten wykres zawiera błędne informacje?
Może zależy od dawek?
PS. Biorę paroksetynę.
Uwaga! Użytkownik lisu277 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1959 / 61 / 0
Jest bezpieczne, o ile się nie przesadza z dawkami. Same benzodiazepiny w dużych dawkach mogą powodować depresję układu oddechowego.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 438 / 3 / 0
Biorę SSRI biorę benzo, biorę w pytę innych rzeczy - żyję. Nie wierz temu co piszą w necie. Lekarze przy nerwicy właściwie mechanicznie przypisują benzo do SSRI. A jakby do marchewki dołączano ulotkę, to byś pewnie już nigdy jej nie tkną, bo na pewno jej zabójczość byłaby nie do ogarnięcia.
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 299 / 6 / 0
sory za off top ale marchewka nawet ta chemiczne co rosnie 5 x szybciej 2 razy wieksza chociaz nie ma smaku to jest oszustwo wiem bo robie jedzieni w fabryce ...nie porownuj marchewki do benzowo ...ja moe powiedziec ze wale chere bo nie wiem co w niej jest jak w benzo ale to juz masowe myslenie jedz i nie mysl co tam jest....osdobiscie uwazam ze do jedzenia typo mc donald i td do produkcji mies nie uzywaja "miesa" sory jestem nacpany (moze cie\ko doczytac)ale duzoo firm sprzedaje kompy z prockiem i5 a procek jet jednordzeniowy ale nazwali go i5, Mam pyttanie a jak firmy sie zgadaly i maja mowic ze ty bierzesz to 10 lat i nic sie nie dziaja , a ja siedze tu tyle leat i ludzie umiejaraja w wieku 25 lat tylko brnzo + alko= to co to do chuja jest bajki ? 10 lat zyje z lekaz mi i jak dam wiecej w lape da mi cos czeo nie powinien....ok ide do lekarza place hajc mam fentanyl to znaczy ze to zdrowsze? bo lekarzmi to dal marchewka nieuzaleznia, chociaz i na marchewkach jest walej bo do fabryki wpadaja takie po 1 m i trzeba je kroic :D
Znam lekarzy co benzo ci nie ddza ca chuja ( to jeo zycie)....100% wypisuje benzo bo wie ze to cie zabije za 20 lat dzien w dzien a ty oddajesz hajc jak niewolnik 10% leki 10% szlui i 10%alko czyli lealnie oddajesz polowe zaroboonbeo sosu....wiec zielo jest nielealne bo bys posadzil 1k i bys mial wyjebane przynajmiej ja:) ale tp zabilo by koncerny

przepraszam za bledy ale to knajpeczka benzo kochani :)
Wczesniejsze konta : Klonista, Scierwiaz

Ile to juz lat ! %-D
  • 136 / 5 / 0
Thirteen pisze:
Jest bezpieczne, o ile się nie przesadza z dawkami. Same benzodiazepiny w dużych dawkach mogą powodować depresję układu oddechowego.
Zgadzam się, wszystko jest dla ludzi ale z głową i umiarem. Sama biorę min. SSRI+ neuroleptyk od x lat na borderline. W międzyczasie eksperymentowało się z tym i owym, krótej lub dłużej.
Na moje szczęście nigdy nie przekroczyłam granice "zero" choć bywało blisko. Badania robię na swemu ciału co 2lata, i jest ok. Na razie. Miejmy zawsze pokorę dla swojej siły i będzie git ;) ;-)
  • 766 / 136 / 6
Znalazłem tabelę zawierającą dawki równoważne benzodiazepin, która jest oparta na czterech źródłach, również na danych prof. H.Ashton (http://benzo.org.uk/polman/index.htm). Za nazwą chemiczną związku podam cztery wartości lub postawię "x" w przypadku braku informacji. Są to równoważniki opracowane przez następujących autorów: Ashton (1994)/Kaplan i Sadock (1993)/Bezchlibnyk-Butler i Jeffries (1999)/Gillin i Drummond (2000). Zaznaczam, że trzecia i czwarta kolumna jako odnośnik ma przyjęte 5mg diazepamu zamiast 10mg, tak jak to jest w pierwszej i drugiej. Też w pierwszym momencie mi to umknęło i doprowadziło do dziwnych wniosków. Tabelę przedstawiam poniżej:
  • [1]Alprazolam: 0,5/1,0/0,5/0,5
  • [2]Bromazepam: x/x/3,0/x
  • [3]Chlordiazepoksyd: 25/20/25/12,5
  • [4]Diazepam: 10/10/5/5
  • [5]Estazolam: x/0,6/1/1
  • [6]Flunitrazepam: 1/x/x/x
  • [7]Flurazepam: x/10/15/x
  • [8]Klonazepam: 1/0,5/0,25/0,25
  • [9]Klorazepat dipotasowy: x/15/10/7,5
  • [10]Lorazepam: 1/2/1/1
  • [11]Midazolam: x/x/x/1-3
  • [12]Nitrazepam: 10/x/2,5/x
  • [13]Oksazepam: 10/30/15/15
  • [14]Temazepam: 20/10/10/15
  • [15]Zaleplon (Z-drug): x/x/x/10
  • [16]Zolpidem (Z-drug): x/x/x/10
Źródło: "Bezsenność". Praca zbiorowa pod redakcją Waldemara Szelenbergera, wydana przez Fundację Wspierania Rozwoju Kliniki Psychiatrycznej Akademii Medycznej w Warszawie w roku 2000.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 6 / / 0
Jak dokładnie wygląda zbijanie fazy psychodelika przy używaniu benzo? Jakich dawek powinno się używać? Czy rodzaj benzo ma znaczenie?
  • 766 / 136 / 6
Benzodiazepiny służą do zwalczania trzech rodzajów problemów.

A) Bad trip: komplikacja natury psychicznej. Podczas tego stanu dominuje lęk, przerażenie połączone z nieprzyjemnymi/wrogimi wizjami. Może nam się wydawać, że życie dobiega końca, że niewiarygodnie cierpimy, często dochodzi nawet do sytuacji, w której nasze skrywane lęki pokazują się w niezwykle realnej formie, a my nie możemy nic z nimi zrobić. Stan ten często poprzedza gonitwa myśli, zagubienie we własnej głowie, poplątanie wątków czy krótkie utraty świadomości połączone z dezorientacją i wrażeniem "teleportowania się" w czasie i/lub przestrzeni.
Jaka benzodiazepina?
Najlepszym wyborem będą substancje o profilu anksjolitycznym, takie jak alprazolam, bromazepam czy etizolam (RC-benzo) w dawkach odpowiadających 5-10mg diazepamu (np. 0,5-1mg alprazolamu) zastosowane podjęzykowo - zaczynają działać już po 10 minutach. Możemy spodziewać się wyciszenia psychiki, uspokojenia i zniesienia większości mentalnych skutków działania psychodelika, ale sfera wizualna ucierpi na tym stosunkowo nieznacznie. Większe dawki zadziałają jak w punkcie C.

B) Dolegliwości somatyczne: dotyczą objawów związanych bezpośrednio z naszym ciałem, są często nasilane przez bad tripy i zwykle pojawiają się jako drugie. Należą do nich: problemy z sercem - najczęściej tachykardia (rzadko bradykardia) i wazokonstrykcja; zaburzenia podobne do skurczy - drgawki, drżenia, drętwienie kończyn i ruchy mimowolne; inne objawy - oczopląs, bruksizm, nudności, omdlenia, dreszcze, uczucie zimna/ciepła.
Jaka benzodiazepina?
Proponuję użyć tych, które cechują się profilem uspokajająco-nasennym i przeciwdrgawkowym, ponieważ ich wpływ na ciało jest większy niż anksjolityków (rekreacyjnie nazwalibyśmy to uczuciem "ciężkości" czy "uwaleniem"). Klasyka to klonazepam i diazepam, sprawdzi się również lorazepam. W zależności od nasilenia objawów i zagrożenia dla życia ocenionego możliwie jak najbardziej obiektywnie, najlepiej przez druga osobę, podajemy dawki z zakresu ekwiwalentu 10-20mg diazepamu, a gdy tyle nie wystarczy, kolejne ekwiwalentne 10mg. W sytuacji, gdy skutki uboczne szybko narastają, a ciśnienie i akcja serca osiągają krytyczne wartości należy od razu użyć maksymalnej zaleconej przeze mnie pojedynczej dawki. Najlepszym rozwiązaniem byłoby Relanium w szkle, ale wiadomo, że mało kto ma takie cudeńka. Zawsze można dzwonić na 999, gdy sytuacja wymknie się spod kontroli.

C) Bezsenność po tripie: co tu dużo mówić... Psychodeliki należą do związków, które potrafią utrudnić zasypianie, przy czym tryptaminy dają usnąć już po 6-7h od aplikacji, natomiast fenyloetyloaminy działają zwykle dłużej - nawet do 48 godzin (Br-DragonFly %-D), ale na szczęście takie ekstrema to przypadki odosobnione, zwykle wartość oscyluje wokół 6-10h.
Jaka benzodiazepina?
Wybieramy leki nasenne w dawkach ekwiwalentnych 10-15mg diazepamu, aczkolwiek czasami wystarczy nawet połowa tej dawki. Do najskuteczniejszych należą: lorazepam, estazolam, midazolam (na sen nie ma nic lepszego!) oraz Z-drugs, ze szczególnym wskazaniem zolpidemu. Dodam, ze praktycznie każda benzodiazepina w dużych ilościach wywołuje efekt hipnotyczny, ale mając pod ręką te stricte usypiające, używanie preparatów przeciwlękowych jest zwyczajnie nieekonomiczne.

Pamiętajcie! Zaproponowane przeze mnie substancje są najlepszymi rozwiązaniami dopasowanymi do konkretnych problemów, niemniej w sytuacji zagrożenia zdrowia lub życia na psychodelicznym tripie, każda benzodiazepina, Z-drugs czy dowolny barbituran będą działać - mniej lub bardziej skutecznie na poszczególne objawy. Gdy sytuacja robi się niebezpieczne, nie wahajcie się ich użyć, bo lepszy rydz niż nic!
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 221 / 1 / 0
Czemu benzodiazepiny i pochodne jak np. cloranxen są powszechnie stosowane z antydepresantami jak SSRI, NaSSA a alkohol który również oddziałuje na GAMMA, jest kompletnie odradzany? przynajmniej tak twierdzi mój lekarz tabletkarz.
połowa rzeczy które piszę nijak ma się do rzeczywistości i tego kim jestem, szczególnie te pod wpływem.

bywa ok, ale jeszcze nie jest
  • 495 / 22 / 0
SSRI generalnie zwiekszaja dzialanie sedatywne, i benzo, i alko. Raz na jakis czas alko bedac pod wplywem antydepresantow cie nie zabije, ale generalnie to polaczenie sprawia, ze zmienia sie szybkosc metabolizowania obu substancji w watrobie przez co latwiej o zatrucie alkoholem etylowym oraz jakies stany lekowe/niepokoje itd. spowodowane przez ssri. Do tego obie substancje obnizaja cisnienie i moze dojsc do zaburzenia pracy serca. I pewnie w pizdziec innych rzeczy
BTW: nie wiem czy to co napisalem ma jakis sens, bo w sumie co ja tam wiem :D
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.