Z jakiej max ilości maku da rade zrobić przepłuczke w butelce 1,5l ze szklanki wody (250ml)? Bo wiecej wypić na raz byłoby mi trudno :kotz: .
Do półtora litrowej butelki wsyp nie więcej niż pół kilograma nasion maku. Zalej wszystko żeby poziom wody był jakiś centymetr ponad nasionami. Po odsączeniu wyjdzie ci tego ok. 0,4litra. Mniej się nie da. Smak nie jest taki zły, dodaj trochę octu zamiast kwasku i nie powinno być tragedii.
Piję poranną makiwarę. Co za ohydny smak, jeszcze na pusty żołądek. No ale czego człowiek nie zrobi żeby się ujebać.
edit: parę łyków i nie wytrzymałam, wczorajsza kolacja wylądowała w kiblu.
AlicjaWkrainieKwasu pisze:Ja mu się nie dziwię, że jest wkurwiony, dał życie tym roślinkom, poświęcił im wiele uwagi, po to żeby mu przyniosły w przyszłości parę miłych chwil, a ktoś je bezczelnie wyrwał.
Piję poranną makiwarę. Co za ohydny smak, jeszcze na pusty żołądek. No ale czego człowiek nie zrobi żeby się ujebać.
edit: parę łyków i nie wytrzymałam, wczorajsza kolacja wylądowała w kiblu.
Kuhwaa, jak bym wiedziała, że tak będzie to bym nie piła tej makiwary. Żołądek mi powykręcało we wszystkie strony, męczyłam się z wypiciem tego ponad godzinę. Cały mój trud na marne, bo i tak wszystko wyrzygałam zaraz po wypiciu.
Trzeba będzie zrobić kurs do apteki.
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.