Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1513 / 26 / 0
Dla mnie ciekawy jest ten stan po odstawieniu (ur). Tak wiele szczegółów, bodźców, myśli. Na początku te przeskoki i "gonitwy" myśli nieco zbyt nachalne były, teraz bardzo je doceniam. Takie motywy "Coś miałem, ale zapomniałem" to chyba wszystkim się zdarzają.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 15 / / 0
widze, ze osoby, ktore tutaj pisza o szkodliwosci malo przeszly z am. pare miechow temu bylem w takim ciągu ,ze musialem dopalac co pol h inaczej jakos po godzinie się trząsłem , zbierało mnie na wymioty. 1g am starczal mi gdzies na poltorej doby. w nocy jakos co 1-2h sie budzilem. burdel w psychice, lęki, wkrętki, depresja, bole stawow ,klucia w brzuchu w wielu miejscach, pokruszone zęby
Uwaga! Użytkownik the_kometa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3955 / 147 / 0
nigdy nie palilem tego am ale z tego co czytam do tej pory to wszystkie kanna sa spoko a ten am to jakis kurwa syf. burdel we lbie, depresja, bezsennosc, lek, bole.
o co chodzi z tym am? i po chuj go wogole palicie jak takie samo zlo to jest?
  • 310 / 5 / 0
Bo widzisz am w niedoświadczony rekach rzeczywiście jest bardzo niebezpieczny wywołuje wymioty, bardzo nieprzyjemne halucynacje niszczy pamięć i zamienia człowieka w zombi. Ale gdy już poznasz siłe tej sub i nauczysz się jak ją używać stajnie się najlepsza używka na świecie ;-) wiem co mowie to zdecydowanie mój ulubiony RC a próbowałem tego od cholery :rolleyes:
  • 3955 / 147 / 0
odbiegamy troche od tematu ale co tam.

ja palilem tylko UR-144 i jakis jwh, niewiem jaki w kazdym razie ten co siedzial w pierwszym spice, jeszcze zanim pojawily sie stacjonarki. a i jeszcze "smoke" raz jak ziomek przywiozl z uk, jakies 5 lat temu?

UR-144 mi sie podoba bo jest bardzo podobny do zielska a tego szukam w kanna. tylko za krotko dziala oczywiscie. wkurwia mnie w nim tylko to dysocjacyjne dzialanie niekiedy.

musze sprobowac tego am w koncu zeby miec wlasne zdanie, moze przy nastepnym zamowieniu na gratis sie zalapie. ale z tego co czytalem o nim do tej pory to chyba nie dla mnie.
  • 428 / 4 / 0
Myślicie, że ur (podkład z tytoniu) mógłby w jakiś sposób przyczynić się do rozwoju ropienia pozamigdałkowego, powikłania po anginie?

Bo wczesniej go palilem w czasie anginy i trochę po niej, później znowu zaczęło mnie strasznie boleć gardło po około 5 dniach bez żadnego objawu anginy i okazało się właśnie, że to ten ropień, dostawałem antybiotyki dożylne (10 strzałów), później już zwykłe doustne, no i było ok, nic mnie już nie bolało, parę dni temu zamówiłem ur i palę od tego czasu dosyć dużo i znowu mam ropień, bo czuć ten charakterystyczny ból przy przełykaniu no i gorączka powoli wchodzi.
pamparampam
  • 625 / 28 / 0
myślę że substancja sama w sobie nic do tego nie ma, ale dym tytoniowy mógł pogorszyć sprawę
polecam czysty podbiał jako podkład, delikatny dym, a pzoa tym podbiał używany jest do produkcji syropów na podrażnienai gardła, więc jest bardzo łagodny
Kiedyś znów wszyscy spotkamy się razem, czas straci wtedy znaczenie, gdy z hukiem otworzą się bramy Valhalli nic nigdy już nas nie rozdzieli.
  • 3955 / 147 / 0
Re: UR-144
Nieprzeczytany post autor: eso »
januszgarlacz pisze:
myślę że substancja sama w sobie nic do tego nie ma, ale dym tytoniowy mógł pogorszyć sprawę
polecam czysty podbiał jako podkład, delikatny dym, a pzoa tym podbiał używany jest do produkcji syropów na podrażnienai gardła, więc jest bardzo łagodny
albo prawoslaz, uzywany do robienia syropow wykrztusnych.

a koledze wyzej moglo zaszkodzic po prostu palenie, dym.

aczkolwiek fajnie by bylo przebadac ur-a pod tym katem, szkodliwosc na uklad oddechowy itd.
  • 3362 / 350 / 0
Mi przy paleniu ur też bolało gardło i przełyk ale nie aż tak aby cos z tym zrobić
  • 744 / 28 / 0
@FajnieJest

W jakiej formie te ur było? W kryształkach może? Już różne sorty badał mój pupil i chyba właśnie przy kryształku tak miał ale nie dam głowy, bo on to z foli smaży.
Ostatnio zmieniony 01 października 2023 przez deadmau5, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto zbędny cytat
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
ODPOWIEDZ
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.