Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Lord Nelson, z Lidla o ile się nie mylę.
http://www.flickr.com/photos/50490180@N ... /lightbox/
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 3309 / 22 / 0
Fakt, to w Lidlu widziałem. Lord Nelson wymiata ;) Za to Sir Roger smakuje jakby ta herbata była już 3 razy zaparzana. No ale trzeba zmieniać popitkę, bo niestety można sobie zwalić smak ulubionej rzeczy przez ciągłe popijanie tym samym i łączenie tego ze smakiem antka. No chyba, że ktoś lubi antka... Są tacy.
sqrt(666)
  • 1196 / 10 / 0
Rooibos działa jako inhibitor CYP2d4, a także słabe iMAO? Czemu, żem nie wiedział, i nie wziąłem sobie paru opakowań bo mogłem mieć za free?
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 22 / 0
Ugh, weź się ogarnij! Kolejny raz odpowiadam na Twojego posta z CYP2D4 - to nie ten enzym przerabia kodeinę na morfinę! A nawet jakby przerabiał to chcemy indukcji, nie inhibicji. Poza tym nie, ani nie jest inhibitorem 2D4, ani nie działa na 2D6. O iMAO nie ma żadnego poważnego źródła.

2D6, nie 2D4
2D6, nie 2D4
2D6, nie 2D4

Zapamiętaj tym razem :-/

poza tym człowiek ma w ogóle 2D4?
sqrt(666)
  • 791 / 7 / 0
rooibos zawiera kwercetyne ktora jest slabym maoi:
http://drbradstreet.org/2011/03/08/dual ... ged-sword/
jest takze inhibitorem cyp3a4:
http://www.ualberta.ca/~csps/JPPS4(3)/S ... efruit.htm
do tego rooibos zawiera inne amentoflawony, ktore rowniez inhibituja 3a4
@aa
moj blad, czlowiek nie produkuje 2d4
jakos umknelo mi slowo rat podczas czytania pewnego artykulu ;-)
Ostatnio zmieniony 13 marca 2012 przez Oltun, łącznie zmieniany 1 raz.
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 3309 / 22 / 0
No to OK z tym iMAO. Z CYP2D4 nie jestem pewien. Szczury mają, owszem, ale o człowieku nie widzę info (co nie znaczy, że nie ma). No i kolejny raz: czy inhibicja 3A4 (nie wiemy w jakim stopniu) w rzeczywistości coś da? Sam jej fakt niewiele znaczy, bo nie dość, że można w ogóle jej nie poczuć (przez minimalną zmianę), to inne substancje mogą działać na niekorzyść, więc może być nawet gorzej.
sqrt(666)
  • 1196 / 10 / 0
//

kurwa, wcięło mi posta.

Angor - rozumiem Cię, odpowiedziałem, ale nie będę pisał ponownie. Faktycznie, pojebało mi się. Nie CYP2D4, a CYP3A4 - jeśli chodzi o enzym "norkodeinowy". Mea Culpa.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2012 przez Ugh, łącznie zmieniany 5 razy.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
Pisałem tu już o zbawiennych właściwościach wielu ziół, w tym melisy, alem nie wspomniał o jednym: melisa jest inhibitorem histaminy. Zamiast godzinę przed kodzeniem łykać antyh., ktoś pokusi się o doraźny test? Tak dla tych, którzy zapomną lub nie wezmą tabletki.
  • 4807 / 271 / 0
Ale zaskoczenie. Czy wiesz jak długo utrzymuje się jej działanie jako inhibitor? Od lat piję melisę prawie codziennie, bardzo często popijałem nią kodeinę lub piłem przed. Nigdy nie odczuwałem reakcji histaminowej przy 300mg kodeiny, 450 mg powodowało nieuciążliwe swędzenie tylko w górnej części ciała, czerwone plamy na skórze nie występowały lub ich nie widziałem.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 2878 / 21 / 0
Nie liczyłbym, by było długie lub nader silne, ale zapewne mocny napar ze świeżych ziółek mógłby poradzić sobie z reakcją histaminową lub chociaż złagodzić jej objawy; stąd też szukam chętnych. W razie gdybym znalazł więcej, konkretnych informacji, to nie omieszkam ich tutaj wkleić.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.