Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1387 / 3 / 0
Jakoś na to wpadłem już sam :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 174 / 3 / 0
jak kupie to zrobie fotorelacje pod lampa, jaka to lubi wilgotnosc?
Uwaga! Użytkownik popierdolino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 3 / 0
Wedle tego co mówił borrasca - w początkowym stadium wzrostu wysoką.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2244 / 23 / 0
Właśnie.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
Ile trzymać roślinkę pod reklamówką
  • 11 / / 0
Ja wysialem okolo 20 nasionek wczoraj, jeszcze nic sie nie pojawilo ale mysle optymistycznie. :yay:
Przy okazji chcialbym sie doradzic, bo zamiast przykrywac nasiona folia polozylem na nich kubeczki jednorazowe, czy nie jest to gorsza idea??? :-D
Czytalem ze do rozkwitu potrzeba 20 oC wiec podlalem nasionka dosyc ciepla woda, co o tym sadzicie???
Uwaga! Użytkownik FILO 11 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 3 / 0
FILO 11 pisze:
Czytalem ze do rozkwitu potrzeba 20 oC wiec podlalem nasionka dosyc ciepla woda, co o tym sadzicie???
Chyba kpisz. W domu masz poniżej 20C? Poza tym, chyba nie o rozkwicie mówisz, jeśli dopiero nasionka wysiałeś. A ta Twoja "dosyć ciepła woda" jest śmieszna, co miałeś z fizyki?
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 11 / / 0
Nie wiem czy mozesz sobie wyobrazic ze nie kazdy trzyma w pokoju termometr.
Sukulenty kojarza mi sie raczej z cieplejszym klimatem wiec chcialem zapewnic roslinom mikroklimat.
Pozatym bardzo madre jest to ze zamiast odpowiedziec napisales tylko kilka bazsensownych zdan.
Uwaga! Użytkownik FILO 11 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 845 / 12 / 0
Co to growlog ? :-p No ale pewnie przyda sie dla potomnych.

I czemu taki pindyjski, ktory jest poczatkujacy w tym tamcie i raczej o niczym nie ma pojecia (bez urazy) ma kompetentnego a borrasca nie ? Borrasca zrezygnowales ?
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 3 / 0
Uo, to daje do myślenia...

Ej, może nie tyle o niczym, co bardzo blade pojecie o czymkolwiek. Brzmi znacznie lepiej, a znaczy to samo ;P
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2010 przez pindyjski, łącznie zmieniany 1 raz.
– Jak zdołałaś wrócić?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.