a na trzecim złomiarze ]
Błagam cię powiedz mi, że ironizujesz/żartujesz etc.... :wall:
Nawet jak napis się nie znajdzie, to są zdjęcia, zrobi się nowy i git.
Obraza? Kompromitacja? Niby kogo? Uderzenie w godność, honor, ojczyznę i Boga?
Kompletnie nie rozumiem, jak ten fakt może kogoś obrażać. W ogóle jestem zdania, że za tym stoi jakiś desperat, który przeżył obóz i bardzo go boli ten szyderczy przecież napis, więc postanowił go zdjąć co by sobie ulżyć.
Nie dam ci prztyczka ani klapsa
Nie powiem nawet 'pies cię jebał'
Bo to mezalians byłby dla psa"
Każda zagraniczna prasa coś o tym pisze:
"Poland declares state of emergency after 'Arbeit Macht Frei' stolen from Auschwitz" guardian
"Thieves steal Auschwitz 'Work Sets You Free' sign" Yahoo
Jeśli dodać do tego informacje że muzeum miało problemy finansowe czy nie nasuwa wam się myśl, że to administracja muzeum celowo zdjęła napis i wywiozła. Po godzinie zgłosiła na policje i do mediów, i poszło darmowa reklama.
Ma to jeszcze jeden plus. Każdy serwis informacyjny doda tekst o II W.Ś, o tym że ten obóz to obóz niemiecki mimo że na terytorium polski i budowany przez polaków. Bo wiadomo jaka jest świadomość ludzi.
Jeszcze fakt, że ochrona nic nie widziała. Kamery są ale nie zapisywały obrazu.
Jak za pare dni okaże się że anonimowa osoba podrzuciła napis na jakiś komisariat, to będe pewny słuszności mojej teorii;)
pozdr
Jak za pare dni okaże się że anonimowa osoba podrzuciła napis na jakiś komisariat, to będe pewny słuszności mojej teorii;)
Po dzisiejszym robię przerwę
Jak ja zajebałbym to tak by było.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.