I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Nie powiedzialem ani slowa o istocie tego przezycia a Ty je tak latwo oceniles.
Byś spróbował.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Byś spróbował.
Ale po co strukturalizować własny światopogląd? To wszystko abstrakcja, od podstawowej informacji po struktury informacji i światopogląd z nich złożony. Współcześni teoretycy buddyzmu specjalnie wsadzają gdzie nie gdzie sprzeczności w swoim rozumowaniu, by nie pozwolić słuchaczom na ułożenie sobie z ich słów eleganckiego i poukładanego muru.
To nie tylko abstrakcja, lecz sama indywidualna RELACJA jaką nawiązujesz z rzeczywistością, na wielu nam dostępnych poziomach (społeczny, emocjonalny, duchowy etc.).
Gdy rozpatrujesz "chaotycznie" swoją wiedzę, a nie formułujesz ją w trwałe struktury, jesteś mniej uwięziony w swojej głowie.
Carnage9, dzięki za linki. Bardzo ciekawy materiał (-;
To nie tylko abstrakcja, lecz sama indywidualna RELACJA jaką nawiązujesz z rzeczywistością, na wielu nam dostępnych poziomach (społeczny, emocjonalny, duchowy etc.).
To tylko abstrakcja. Cittamamantram Lokam.
Umysł jest ponad wszystkie poglądy filozoficzne, jest poza rozróżnianiem, nie jest osiągalny ani się nigdy nie narodził: powiadam, że nie ma nic poza Umysłem. Nie jest on istnieniem ani nie jest on nie istnieniem. Z Umysłu tryskają niezliczone rzeczy, warunkowane przez rozróżnianie (tj. klasyfikacje) owe rzeczy ludzie przyjmują jako świat wewnętrzny. Co wygląda na zewnętrzne, w rzeczywistości nie istnieje, to, co widziane jest jako niezliczoność, jest w istocie Umysłem, ciało, rzecz własna i dom własny, to wszystko, powiadam, jest niczym innym, jak tylko Umysłem
Schizofrenicy są idealnym prototypem wiedzy nieułożonej i rozproszonej.
Jest dokładnie przeciwnie - schizofrenik na poziomie życia w społeczeństwie jest spętany wręcz natręctwami, siatką idei, którymi się kieruje. Systematyzuje prawie wszystko. Robimy to samo, tylko w mniejszym wymiarze. Wielu psychopatologów (np. Kępiński) uważa, że Schizofrenia ma swój początek w strasznej dwoistości wiedzy konwencjonalnej i doświadczenia. Schizis.
W mojej osobistej (choc podziela ja kilka osob) opinii schizofrenia moze byc zwiazana z budzeniem wyzszych czakr bez zadbania o rozwoj nizszych. Zamiast dokonac asocjacji ego to nastepuje zupelna od niego dysocjacja, wymieszanie i zagubienie polaczenia z umyslem racjonalnym
To tylko abstrakcja. Cittamamantram Lokam.
Wielu psychopatologów (np. Kępiński) uważa, że Schizofrenia ma swój początek w strasznej dwoistości wiedzy konwencjonalnej i doświadczenia. Schizis.
Wesołych!
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.