Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
Czy gdybyś miał(a) taką możliwość - zaszczepił(a)byś się przeciwko grypie AH1N1?

Czas głosowania minął 03 lutego 2010

Tak
13
9%
Nie
108
78%
Być może
18
13%

Liczba głosów: 139

ODPOWIEDZ
  • 1530 / 9 / 0
Te maseczki podobno chronią przez 15 minut.
Ogólnie to nie wiadomo komu wierzyć, ostatnio trafiłem na coś takiego http://www.youtube.c...h?v=aBSVzttc9sw - spisek w celu przejecia świata. Podpada to bardzo pod te wszystkie zeitgeity itp, ale zastanawia mnie czemu świat zachodu miałby zaczynać redukcję obywateli od siebie, a nie od reszty wiata? Zastanawiające też jest to, że w skład A\H1N1 wchodzą 4 wirusy: świński, ludzki, ptasi (wtf?!) i euro-azjatycki. Nie wiem na ile było szansy by coś takiego mogło samo powstać bez pomocy człowieka. W takim razie to już w takim syfie żyjemy, że wielkie koncerny medycnze mogą sobie pozwolić na takie coś - zarażenie części populacji i wywołanie paniki by ściągnać dla siebie więcej kasy. To co będzie jutro?
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 1047 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
jak mam zdechnąć to zdechnę. Chociaż przy tak wykończonym organizmie to i zwykła grypa pewnie by mnie zabiła. Ale żeby nie było że się nie staram- zacznę łykać tran, o !

edit: traN, nie traM ;)
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jefff »
jacok pisze:
no fajne jesteście kozaki. Ja byłem dwa tygodnie temu we Lwowie i 80 zgonów nie nastraja mnie pozytywnie. I nieważne, czy to była grypa czy nie (czaicie, że jeszcze tak na prawdę nie wiadomo?). Z drugiej strony na szczepienie już i tak za późno, w dodatku ciężko powiedziec na co konkretnie trzeba by się szczepić.

Za to drastycznie wzrosły szanse, że nie umrę od narkotyków. A że wierzę statystyce - idę sobie przypiredolić ;]
No właśnie, więc po co przyjmować szczepionkę na świńską grypę, skoro ta nie obroni nas przed "chorobą nie wiadomo"? :) Inna sprawa - czy liczba zarażonych (i zgonów) jest znacznie większa, niż w tym samym okresie w zeszłym roku, dwa lata temu?
Wygląda to na kolejną maszynkę do robienia kasy. Firmy farmaceutyczne wypuszczają na rynek dziesiątki (a wkrótce setki) milionów szczepionek na odmianę grypy, która jest bardziej łagodna od tej zwykłej. Wszystko odpowiednio nakręcają media i WIELKA PANDEMIA w naszych głowach gotowa.
Wcinajcie czosnek, kiszoną kapustę, cytrusy itd., a zmniejszycie ryzyko choroby. A jak już, odpukać, grypa kogoś dopadnie, to wystarczy wypocić ją leżąc w łóżku (zgodnie ze starą zasadą - nieleczona trwa tydzień, a leczona siedem dni ;) )

http://www.youtube.com/watch?v=h8riAeGh48U - przykład na to, że szczepionki nie zawsze nie ratują zdrowie

Edit:
http://www.youtube.com/watch?v=CEhFYWW0c_4 - ----||-----
Przykre...
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2009 przez jefff, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 92 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: demo'NiC »
Gardło mnie boli... :'(
Uwaga! Użytkownik demo'NiC nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Nie wiem tylko na chuj ta szczepionka jak zapewne da sie to wyleczyć antybiotykiem.

Z tego co kiedyś czytałem, nie wiem nawet czy nie od kogoś z linku z HR że to gówno istnieje już od jakiś 5-6lat? A ludzie umierali bo najzwyczajniej nic na to nie brali.
Ogólnie odnosze takie wrażenie (przynajmniej widze to po sobie), że nie robiąc w czasie wiosny/lata/jesieni zupełnie nic, tzn mam na myśli ciągłe siedzenie w domu, zero aktywności fizycznej lub chociażby jednego banana/jabłka dziennie to ZAWSZE coś mnei dopadnie na jesien/zime. Narazie jest dobrze, jest wystarczająco ciepło aby śmigać bezproblemu na rowerze. Kataru nic, ból głowy dopadł ale to zatrucie od wódy było :)
  • 460 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kasztaniak »
Ma ktoś link do artykułu z wykopu o patencie na szczepionkę przeciwko świńskiej grypie?
Chodziło o to, że wniosek patentowy został zgłoszony jeszcze przed wybuchem "zarazy", co chyba jasno dowodzi, że te wymyślne pandemie to jeden wał dla wyciągania kasy.
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2009 przez Kasztaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gues1234 »
Kasztaniak pisze:
Ma ktoś link do artykułu z wykopu o patencie na szczepionkę przeciwko świńskiej grypie?
Chodziło o to, że wniosek patentowy został zgłoszony jeszcze przed wybuchem "zarazy", co chyba jasno dowodzi, że te wymyślne pandemie to jeden wał dla wyciągania kasy.

http] A tu sam patent [url]http://www. ... cation.pdf

Edit: ten pierwszy link coś nie działa, tu jest jego treść:
Baxter Files Swine Flu Vaccine Patent A Year Ahead Of Outbreak

From Lara, Health Advocate
10 July 2009

US20090060950A1 to Baxter International filed 28th August 2008
Baxter

See Baxter Vaccine Patent Application US 2009/0060950 A1

Baxter are nothing if not prepared for this ’swine flu’ outbreak if the wording in this 2008 US patent application is anything to go by:

“In particular preferred embodiments the composition or
vaccine comprises more than one antigen…..such as
influenza A and influenza B in particular selected from of one
or more of the human H1N1, H2N2, H3N2, H5N1, H7N7, H1N2,
H9N2, H7N2, H7N3, H10N7 subtypes, of the pig flu H1N1,
H1N2, H3N1 and H3N2 subtypes, of the dog or horse flu H7N7,
H3N8 subtypes or of the avian H5N1, H7N2, H1N7, H7N3,
H13N6, H5N9, H11N6, H3N8, H9N2, H5N2, H4N8, H10N7, H2N2,
H8N4, H14N5, H6N5, H12N5 subtypes.”

“Suitable adjuvants can be selected from mineral gels,
aluminium hydroxide, surface active substances, lysolecithin,
pluronic polyols, polyanions or oil emulsions such as water in
oil or oil in water, or a combination thereof. Of course the
selection of the adjuvant depends on the intended use.
E.g. toxicity may depend on the destined subject organism
and can vary from no toxicity to high toxicity.”

“Three different influenza strains, two A-strains Hiroshima
(HR, H3N2), a New Calcdonia (NC, H1N1) and a B-strain,
Malaysia (MA), were produced in Vero cell cultures. After
virus propagation the infectious virus harvest is inactivated
prior to purification….”

I’m feeling so much better now that I know we have such competent pharmaceutical companies, well prepared for viral outbreaks at least a year ahead of time…

Regards

Lara

Related Links:
* Swine Flu Vaccine Patent Application - US 2009/0060950 A1
Baxter International, Aug. 28, 2008
* Swine Flu - Lab Accident Caused ‘Pandemic’ Claims NEJM
John Bingham, Daily Telegraph
* Baxter - Live Bird Flu Virus Shipped To 18 Countries As Vaccine
The Right Perspective - New York City

http://america20xy.com/blog1/?p=241
Uwaga! Użytkownik gues1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1530 / 9 / 0
Jednak słyszałem też w TV, że niby ta grypa już ma dwa lata i że w zeszłym roku na Ukrainie też zebrała swoje żniwo tylko, że nie wiedzieli wtedy, że to to. hmm... nie wiem komu wierzyć.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 186 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: chem1st »
Pan Jah pisze:
Nie wiem tylko na chuj ta szczepionka jak zapewne da sie to wyleczyć antybiotykiem.
Anybiotykiem wirusa nie przegonisz.
  • 432 / 1 / 0
chem1st pisze:
Pan Jah pisze:
Anybiotykiem wirusa nie przegonisz.
Si antybiotyki, są przeciw infekcją bakteryjnym, dlatego się bierze przy nich osłonę bo zabijają też te dobre bakterie :finger: ale pan Jah to pewnie wie i się zgrywa bo nie wierzę jak można nie wiedzieć tak elementarnej rzeczy, :rolleyes:

btw. ktoś zbije niezłą kase na tych szczepionkach, w zeszłym roku na grypę zmarło na ukrainie 7000 ludzi teraz jest wielka panika bo zmarło między 60-90.... no ale w tym roku na Ukrainie są wybory... politycy chcą się pokazać jak to się troszczą o życie szarego obywatela.
off
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.