...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
Czy kupa kasy sprawiłaby ze przestałbyś ćpac?
Tak - Mialbym "narzędzia" żeby ogarnąć swoje życie, odciąć się od przeszłości
19
5%
Tak - Choć wymagało by to także niesamowitego wysyłku aby sie powstrzymywać
10
3%
Nie - Z dragami jest jak z jazda na rowerze - tego "smaku" sie nie zapomina
82
22%
Pewnie bym ćpał ale mniej i miał możliwość życia na tyle zdrowo że konsekwencje były by znikome
56
15%
Ćpałbym do oporu aż by mi sie skończyła kasa na koks i dziwki a potem zgon
148
40%
Nie wiem - Tylko życie może dać odpoweidź
53
14%

Liczba głosów: 368

ODPOWIEDZ
  • 1993 / 490 / 0
Nieprzeczytany post autor: KapitanAizen »
Z własnego doświadczenia wiem, że nagły przypływ gotówki sprzyja sięganiu po dragi.
Szczególnie jeśli nikt Cię nie rozlicza z Twoich wydatków.
Możesz mieć kilka tys na wydanie ale co Ci z tego jak w głębi siebie czujesz pustkę i bezsens tego świata.
Takie momenty są najgorsze...
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BlackBerry »
Wg mnie lepiej przeznaczyć kasę na coś pożytecznego, a nie przepierdolić na dragi ;]
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
No proszę, od tej strony na to nie popatrzyłem. I wiesz, że chyba masz rację? Tysiące ćpunów, po przeczytaniu tych słów staną jak wryci, dowiedzą się, że lepiej wydać hajs na coś pożytecznego niż na ćpanie.
Lepiej byłoby też nie jarać fajek, nie jeść fastfoodów, nie oglądać telewizji, nie zamulać przed kompem, nie dokuczać sąsiadom, nie krzywdzić bliskich, nie olewać problemów w których można pomóc, nie iść do przodu rozpychając innych na boki.
Ale jest jak jest.

Pierniczeję.
  • 92 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: demo'NiC »
Racja, już zaczynam wydawać na coś pożyteczniejszego, lol.

Aż do wytrzeźwienia...
Uwaga! Użytkownik demo'NiC nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Maros »
Nie chciałbym żeby ktoś po tym poście cisnął jakiemukolwiek artyście, ale dobrym przykłądem jest TeDe Jacek G. który był już sobie "zwykłym ćpunem" fetowym i sam siebie już myślał że po życiu ma, nagrał nastukafszy i jego życie obkręciło się o 180 stopni (co nie znaczy że przestał napierdalać) ale jak widać na dzień dzisiejszy chłopak ma się całkiem dobrze i potrafił się "ograniczyć"
Tu nie ma ćpuńskiego podpisu
Z Czech za Polską tęsknię..
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
pamiętam jak kiedyś dostałem nagrodę w robocie hehehe. całkiem fajna kasa była. po południu kasy już nie było, za to było 8 opakowań Durogesic 100. :-D
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 3854 / 314 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
Czy kupa kasy sprawi ze przestanie sie cpac?

Niedawno jeszcze napisałem, że bym ćpał. Teraz myślę, że bym spełnił marzenia/zachcianki, na które nie miałem pieniędzy (czasu w mniejszym stopniu), właśnie przez dragi.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: skizzo »
chyba żeby te kupę kasy na leczenie przeznaczyć.
a tak to nie widzę różnicy pomiędzy realizacją materialnych zachcianek a ćpaniem.
jedno i drugie pustką wieje.

pzdr
  • 1211 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
oxan pisze:
pamiętam jak kiedyś dostałem nagrodę w robocie hehehe. całkiem fajna kasa była. po południu kasy już nie było, za to było 8 opakowań Durogesic 100. :-D
ĆPUN %-D
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mefistofeles »
Kupa kasy według mnie pogłębiłaby tylko Twoje ćpanie xD
Uwaga! Użytkownik mefistofeles nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.