zdarzyło mi się hmm wstawiać samemu, ale nigdy się jakoś poważnie nie skułem. najwięcej samemu to jakieś 4 piwa, ćwiarteczka czy coś a'la takie rzeczy. generalnie szedłem spać, czasem wychodziłem i tego nie lubię - wszyscy trzeźwi a Ty wychodzisz już porobiony; to właśnie można odbierać za alkoholicze zapędy.
Teraz picia w toważystwie unikam jak ognia, bo zawsze się upijam i odpierdalam. Jak wychodzę na jakąś imprezę, czy na inne tam spotkanie to nie pije w ogóle.
a) antyoksydanty - nie dostane raka
b) zero czucia, ze poprzedniego dnia sie cos pilo, nawet jak zloje 3 butle
c) czarny ozor, czarna sraka, ale zoladek nie rozpierdolony jak po wodzi
PS. Winko smieszy, winko radzi, winko jaja Ci wysadzi
PS2. Winko kurwa drogie jest (mowimy o winach a nie kurwa pochodnych (rozniczkach) win) - czyli cos za 5+ EUR minimum z supermarketu
Alkoholizm to powolanie!
Nie wiem, dlaczego, ale od tego roku mam zupełnie nieuzasadnione oczekiwania wobec osób, które sięgają ze mną po alko (nawet jedno piwo). Być może wynika to z tego, że obecnie dla mnie to nic takiego, ale jeszcze zaledwie parę lat temu, w LO, gdy byłem święty, był to zakazany owoc ;) Dlatego też znacznie rzadziej piję z innymi, bo potem czuję tylko rozgoryczenie, jak mam dobry humor do picia, a towarzysz wysiada.
Obecnie piję w 90% sam, bo nie jestem w stanie gadać czy szczerzyć kły z zadowolenia - dostaję dołka (czasem go lubię, a czasem nie) i słucham sobie muzyki. Ewentualnie gram chwilę w jakieś wyścigi co by nie denerwować się przegraną.
Zresztą jak sobie wymieszam alko ze swoimi zabawkami, to moje myśli są na tyle osobiste, że wolę sam z nimi pozostać zamiast stać jak słup soli z ekipą.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.