Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
jerusalem pisze:
jakiś taki dla mas ten kwas - nagle się rozpowszechnił i wszyscy mogą dostać, w ogromnej ilości
Nie wszyscy mogą dostać. Ja nie widziałem od roku ponad. Może po prostu wypowiadają się ci, którym się udało.
jerusalem pisze:
i raz działa mocniej, raz słabiej - czy to nie jest jakieś sprytne nowe RC?
Założenie, że "RC raz działa mocniej, raz słabiej a kwas nie" wydaje się leżeć u podstaw twojego stwierdzenia, ale skąd takie założenie?

Jeśli ktoś nie potrafi odróżnić działania RC od działania LSD, to za mało doświadczenia ma, albo za mało się przygląda efektom. Gdyby zaś to było jakieś RC, które działa tak strasznie podobnie do LSD, że nie da się za bardzo rozróżnić, to czym się martwić?
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 145 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Redeemer666 »
LSD najlepiej kupić w Amsterdamie. Fajnie byłoby przywieźć 2 gramy, co się równa 20 tysięcy porcji po 200ug. Ale bym się obłowił jakbym miał koncesję na legalny handel na hypku :cool:
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: miseik »
Jak to kupić w Amsterdamie? Czy na jakiś specjalnych zasadach jest on również legalny? Czy zwyczajnie mają tam nadmiar dobrych chemików ogłaszających się na ulicy ? :)
Uwaga! Użytkownik miseik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: sue »
Gdyby zaś to było jakieś RC, które działa tak strasznie podobnie do LSD, że nie da się za bardzo rozróżnić, to czym się martwić?
LSD tworzy pewną legendę, kawał historii, wydarzeń, muzyki, kultury jaka wiąże się z tym środkiem dodaje pewien specyficzny klimat.
Uwaga! Użytkownik sue jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 116 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lorazepam »
Dokladnie.
Mnie kwas przy[pomina w sm,aklui slona cipe. ;] :D
Uwaga! Użytkownik Lorazepam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Redeemer666 »
[quote="miseik"]
Jak to kupić w Amsterdamie? Czy na jakiś specjalnych zasadach jest on również legalny? Czy zwyczajnie mają tam nadmiar dobrych chemików ogłaszających się na ulicy ? ]

trzeba trochę przebywać w koffikach, często siedzą tam "fanatycy psychodeliczni", kupisz od niego kilka razy jednego papiera, zapalisz z nim jointa - trochę się zaprzyjaźnisz. Po kilku dniach masz już dostawcę hurtowego zajebistych kwasów.
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Redeemer666 pisze:
2 gramy, co się równa 20 tysięcy porcji po 200ug.
Coś się koledze pozajączkowało w arytmetyce.
Lorazepam pisze:
Mnie kwas przypomina w sm,aklui slona cipe.
LSD nie ma smaku ani zapachu, ale co tam.

Co do cipy, to poproś partnerkę żeby się podmyła pierwej następnym razem :).
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
na moje powinno być bez smaku
ale mogliby dodawać aromat truskawek w śmietanie
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 504 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: antraxkelso »
Kazik pisze:
Redeemer666 pisze:
2 gramy, co się równa 20 tysięcy porcji po 200ug.
Coś się koledze pozajączkowało w arytmetyce.
no prawie dobrze napisał redeemer666. 2gramy = 2000mg = 2000000 ug = 10000 porcji po 200ug each.
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2009 przez antraxkelso, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]mushroom therapy.[/b]
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jerusalem »
Nie wszyscy mogą dostać. Ja nie widziałem od roku ponad. Może po prostu wypowiadają się ci, którym się udało.

To jesteś lamą, skoro nie umiesz założyć sobie konta na hushmail i wysłać paru mailów.
Założenie, że "RC raz działa mocniej, raz słabiej a kwas nie" wydaje się leżeć u podstaw twojego stwierdzenia, ale skąd takie założenie?
zwykle RC ma większe dawki progowe (miligramowe) i kartony są bardziej "niechlujnie" (z własnych doświadczeń) nasycone substancją (z brzegu gorzej, w środku lepiej, etc), zaś porządny true kwasik z każdego kartona (w jednym blotterze) działa tak samo. Grupa psychonautuf z którymi zamawiałem te ostatnimi czasy dostępne kartony są nierówne, tj przyjaciel po połówce szalał, mój kumpel odczuł całkę troszkę mocniej niż ja, zaś gringo, który zamawiał z tego samego sklepu na rogu, był bardzo nieusatysfakcjonowany. Opinie innych użytkowników z tej puli można obadać w temacie.

Stąd mój pomysł, że jakiś szpenio dorwał nowe kwasoidalne RC i wciska ludziom kit. A to boli.
Jeśli ktoś nie potrafi odróżnić działania RC od działania LSD, to za mało doświadczenia ma, albo za mało się przygląda efektom.
pierdolisz.
Gdyby zaś to było jakieś RC, które działa tak strasznie podobnie do LSD, że nie da się za bardzo rozróżnić, to czym się martwić?
Rozróżnić się da, tylko nie z całą pewnością. Wole jeść oryginał, niż autentyczną kopię oryginalnej podróbki
LSD nie ma smaku ani zapachu, ale co tam.

Bo tak na wikipedii wyczytałeś? Opinie są różne. Ta pula, o której gadamy, miała smak, nie taki erceowy (z tych RC które próbowałem: DOC, DOI, bd-f, 2-cb, DOM) ale wyraźny. Jak ktoś napisał gdzieś tutaj: wręcz wykręcający czasami.
Uwaga! Użytkownik jerusalem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.

Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.