Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 145 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sky »
A jak byś porównał ten extrakt z czystą teobrominą? Tak się własnie zastanawiam co wyjdzie lepiej 5g tego extraktu czy 5g czystej teobrominy. Cena podobna a na MO pisza że w 5g jest ok 20% teobrominy
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2009 przez Sky, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 82 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Gal Anonim »
z dostepem do chloroformu/eteru lepiej sie zabawic niz w ekstrakcje bawic.
Uwaga! Użytkownik Gal Anonim nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 422 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Toudy pisze:
Jak dla mnie porównywalne z kratomem do tego relatywnie tanie i chilloutowee efekty-polecam :-D
No to kodziarze - rzucajcie i inwestujcie w kakao :sunny:
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: max000 »
dziś "odkryłem" sztyft do warg "Palmer's COCOA BUTTER FORMULA with Vitamin E Swivel Stick", którego składnikiem jest Theaobroma Cacao (Cocoa) Extract nie napisali ile x ale wnioskując po tym, że ten składnik jest wymieniany jako pierwszy powinno być go najwięcej :P, dalej jest jeszcze Theaobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter(masło z nasion?) Raczej nie będe tego jeść, ale jakby ktoś próbował to niech napisze :P ... fajnie pachnie ten sztyft ^.-
  • 53 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mlecz »
max000 pisze:
dziś "odkryłem" sztyft do warg "Palmer's COCOA BUTTER FORMULA with Vitamin E Swivel Stick", którego składnikiem jest Theaobroma Cacao (Cocoa) Extract nie napisali ile x ale wnioskując po tym, że ten składnik jest wymieniany jako pierwszy powinno być go najwięcej ]Theaobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter[/b](masło z nasion?) Raczej nie będe tego jeść, ale jakby ktoś próbował to niech napisze :P ... fajnie pachnie ten sztyft ^.-
Do szkoły?
Uwaga! Użytkownik mlecz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
max000 pisze:
dziś "odkryłem" sztyft do warg "Palmer's COCOA BUTTER FORMULA with Vitamin E Swivel Stick", którego składnikiem jest Theaobroma Cacao (Cocoa) Extract nie napisali ile x ale wnioskując po tym, że ten składnik jest wymieniany jako pierwszy powinno być go najwięcej ]Theaobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter[/b](masło z nasion?) Raczej nie będe tego jeść, ale jakby ktoś próbował to niech napisze :P ... fajnie pachnie ten sztyft ^.-
wal śmiało w kakało
  • 1387 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
O.o %-D

Wybaczcie ten nic wartościowego nie niosący post, ale nie mogę tego chyba inaczej skomentować :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 3 / / 0
Kopie robocze?!Dobra .Dostalem dzisiaj kakao ekstrakt 25, i jestem ciekawy dzialania tym bardziej ze naforum opinie sa różne,wiec sie niebawem przekonam jak to dziala;-)
  • 3 / / 0
Wziołem okolo pół paczki czyli tak mniej wiecej 5g,efekty sa jakies tam,delikatne i subtelne można powiedziec,czuje lekkie pobudzenie i jakby odprezenie.
Ale to mooże zdlatego ze za mało wziołem tego do mojej wagi a waze prawie 120kg.Ogólnie produkt taki sobie moze w połaczeniu z tymi orzeszkami cola i guarana daje jakis efekt ale sam to tak srednio.W skali 0-5 daje mu slabe 3.Tak czy siak jeszcze raz sprobuje tylko teraz wezme cala paczke 10g lub zmiksuje 5 g z innymi rzeczami.Zobaczymy :-D
  • 2814 / 14 / 0
Dla zainteresowanym tematem proponuje zajrzeć do tematu (AL)Chemia Umysłu ‹ Syntezy ‹ Pozostałe ‹ Wydzielanie teobrominy z kakao,gdzie nasz pracowity Heroine2 umieścił opisy ekstrakcji za co dziękuję.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.