Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
Generalnie mrok wyzwala w człowieku różne rzeczy.
Pamiętam te nocne, letnie wypady w doborowym towarzystwie. Chodzenie spizganym po lesie podczas pełni księżyca zapamiętałem jako jedne z najbardziej klimatycznych doświadczeń w moim życiu. Subtelny szum drzew, trzaski łamanych gałązek, pohukiwanie sów. Coś niesamowitego.
Potem wielokrotnie robiłem to sam, ale po jakimś czasie to już nie było to samo.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
jestem tego samego zdania co Night Garden. Trza sie porzadnie upalic, maksymalnie, w miedzy czasie wrzucic jakas kawke zeby nie zasnac(bo wiadomo ze po upaleniu wchodzi muł) ale jak jest ciemno i porzadna baczka to zajebistych akcji mozna doznac :D
Halucynacje rzeczywiscie zadko wystepują, aczkolwiek mi sie 2 razy po paleniu zdarzyly(wtedy mialem wrazenie ze baka byla czyms doprawiana). Tak jak mowi anatol zmysly są bardzo wyostrzone (slychac spotegowane dzwięki np. dzwiek polykania sliny, żucia czegos, szumy,trzaski, skrzypienie itp) dzięki temu jesli mamy sprzyjające ku temu warunki (ciemne komfortowe pomieszczeniem i brak bodźców rozpraszających) mozemy doznac podróży wgłąb siebie i poczucia że jestesmy zintegrowani/połączeni/jednościa ze wszechswiatem/ziemią i trwamy w tym uczuciu w z poczuciem zajebistej swiadomosci tego ze zrozumielismy wszystko... napewno wiekszosc bedzie wiedziala o co mi chodzi. Ciężko opisywać słowami uczucia szczegolnie te mistyczne/duchowe ktorych mozna doznac biorąc w.w substancje :)

pozdro
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 91 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: Anatol »
Czy jesteście pewni że te "haluny" to wytwór waszego umysłu w połączeniu z THC? JEsteście tego na 100% pewni. Czy były to wizualizacje bardzo dokładne, przejrzyste? Po jakiej ilości, w jakich okolicznościach? Na pewno sami się na nie nie nakręcaliście? Jakie to były haluny - różowe słonie biegające po bank, przeźroczysty spodek latający po niebie, dobrze widoczne były, ulotne czy nie?

Kiedy coś Ci się rusza gdzieś z boku, i jak odwracasz wzrok i tego już nie ma, to wcale nie musi być halun. Może Ci się coś wydawać, może być czynniki pogody. Dodaj do tego że masz wyostrzone zmysły i potrafisz 2 razy szybciej obczaić jakiś ruch.
"Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji"
Jestem wytworem swojej wyobraźni, moje posty też.
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
Oj Anatol, nie przesadzaj ;) Myślę, że po prostu minęliśmy się odrobinę z definicją halucynacji.
Ja też przyznaję, że niewielkie "halucynacje" po MJ się zdarzają. Rzeczywiście nie są to różowe słonie skubiące trawkę na dywanie, czyli nic co byłoby w stu procentach wytworem wyobraźni; jednak upośledzenie wzroku i myślenia jest na tyle duże, że zanim się zorientujesz co tak naprawdę widzisz, możesz to odebrać jako coś zupełnie innego - powiedzmy, że wszystko bazuje na istniejących rzeczach, przewidzeniach. Drobna sprawa, ale spróbuj sobie kiedyś pójść do lasu w czasie pełni, zjaranym do granic możliwości. Zobaczysz o czym mówię :)
Denerwować się można jak ktoś stwierdzi, że po MJ rozmawiał z nosorożcem o niebieskich kredkach.
Anatol pisze:
Dodaj do tego że masz wyostrzone zmysły i potrafisz 2 razy szybciej obczaić jakiś ruch.
Noo, nie gloryfikujmy tak marihuany, jakoś ping-pongiści nie jarają przed meczem ;)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: Anatol »
Night Garden pisze:
Anatol pisze:
Dodaj do tego że masz wyostrzone zmysły i potrafisz 2 razy szybciej obczaić jakiś ruch.
Noo, nie gloryfikujmy tak marihuany, jakoś ping-pongiści nie jarają przed meczem ;)
No wiesz, to że obczajasz każdy ruch 2 razy szybciej, nie znaczy że działasz też 2 razy szybciej. Reagujesz raczej 4 razy wolniej. 4+2 = 6. Tak więc 6 sponsoruje ten odcinek Ulicy Sezamkowej.

A co do halunów - ok, wrzucam na luz, to Wasze głowy i Wasze haluny, niech tak zostanie :P
"Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji"
Jestem wytworem swojej wyobraźni, moje posty też.
  • 108 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: blymyzystyfy »
Ja prz duzych dawkach mam czasem CEV-y
i moim zdaniem ganja to zdecydowanie psychedelik
chociaż "halucynacji" po nim nie ma...
http://breakcore.pl/
  • 0 / / 0
Nieprzeczytany post autor: PhP »
Ja jak byłem na banii to pomyślałem sobie logicznie, że i taki kiedyś UMRE ;( i co kurwa taka shizaaaa!!! duża, że poprostu się bardzo przestraszyłem.... Na banii wole o tym nie myśleć niee. to jest dobra shiza!!

Mój taki siom palił pierwszy raz i tam troszke wypił jeszcze :D i zaczą świriować, że on odlatuje!!?? a puźniej zaczą kwiczeć, że on chce do mamy mamoooo!!! <lol2> brechta z niego !!

mina mieśąc może więcej i zpalił się 2 raz :D ściemnialiśmy go ze jest w matrixie lol on wierzył i huczał( panikował) ściemnialiśy go, że zanika :D lol wierzył i panikował..... Od tamtej pory nie chce babać :P
  • 108 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: blymyzystyfy »
znajomy sobie kiedys wkręcił że jest ziemniakiem, a my chcemy go obrać i ciągle przed nami uciekał :scared:
ale to chyba tylko tak, żeby było śmieszniej...
http://breakcore.pl/
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
co do sporu czy thc wywoluje halucynacje cytuje fragment artykułu "Odmienne stany swiadomosci" z gazety Focus nr3 marzec 2006 ktora wlasnie trzymam w ręce :D
"Większe dawki haszyszu zmieniają go ze środka odprężającego w halucynogenny, wizje z reguły są przyjemne, rajskie. Potwatrzane zbyt częste seanse prowadzą do pogorszenia pamięci, apatii , poczucia zagubienia i oderwania od rzeczywistości" - wiec czasami(wiec halooxy przy dobrym set&settings się czasami zdazają, ale to indywidualna sprawa)

Druga sprawa opiszę zajebistą wkrete po bakaniu ktora mial kumpel na wycieczce 3 dniowej :
Otóż jest sobie grupa znajomych, wszyscy upaleni jak bąki, jeden wstaje i mowi do drugiego "założę ci zajebisty kask, kask niesłyszalności". ziomek sie zgadza więc pierwszy wklada mu niewidzialny kask i wszyscy zaczynaja rozmawiac bez glosu a osoba w kasku zazwyczaj dobrze sie montuje ze faktycznie przestala slyszec :D :D

pozdro :)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Druga sprawa opiszę zajebistą wkrete po bakaniu ktora mial kumpel na wycieczce 3 dniowej :
Otóż jest sobie grupa znajomych, wszyscy upaleni jak bąki, jeden wstaje i mowi do drugiego "założę ci zajebisty kask, kask niesłyszalności". ziomek sie zgadza więc pierwszy wklada mu niewidzialny kask i wszyscy zaczynaja rozmawiac bez glosu a osoba w kasku zazwyczaj dobrze sie montuje ze faktycznie przestala slyszec :D :D
stary motyw :D u nas juz nikt tego nie lyknie. ale na poczatku byly z tym paranoje ze chuj. kolesie nie wiedzieli o co biega, krzyczac ze ogluchli :D
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.