xzx
Oczywiście igły 0,45x12mm, dłuższymi, grubszymi kaleczę się jak sierota. :nuts:
Ale nawet cieniutkie igły bardzo, bardzo niszczą kable jeśli są zużyte, chociaż dziura po tępej niczym dupa 0,45 jest stokrotnie mniejsza niż po drugim wkłuciu 0,8.
Najgorsze, uwłaczające :scared: jest desperackie pukanie na ciśnieniu, szukanie żyły z nadzieją, że teraz się uda, coraz mocniejsze zaciskanie paska i sine palce. Trzeba mieć trochę rozumu i przestać, bo można się wkręcić nawet na kilka godzin i zrobić z żył durszlak, bez sensu.
A tak poza tym - po zepsutym strzale na obrzęk pomaga altacet w żelu, jeśli nie ma pod ręką nic lepszego. :finger:
Warszawski - tak, i gadają, że potrafią puknąć komuś, kto ma chujowe żyły ;)
vrrr pisze:
Najgorsze, uwłaczające ]
Przerabiałem to często :) Po czymś takim pokój jak rzeźnia wygląda.. wszystko zakrwawione.
Warszawski - tak, i gadają, że potrafią puknąć komuś, kto ma chujowe żyły ;)
xzx
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Port_naczyniowy
mam w kieszeni klonazepam.
xzx
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.