Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 39 / / 0
witam wszystkich, jestem troszeczkę w d. :)
od kilku lat zmagam się z antyspołecznością. przerobiłem już tysiące antydepów, nie mam teraz możliwości, żeby próbować następnego, bo wiem z jakimi efektami ubocznymi się to wiąże. Obecnie nie mam czasu na psychoterapię, zamierzam zapisać się na jakąś z prawdziwego zdarzenia i dowiedzieć się dlaczego tak się moja pewność siebie zmieniła z dnia na dzień.
Jest już lepiej niż było... Zastanawiam się czy istnieje jakiś "stack" czy miks naturalny który wykazuje działanie prospołeczne. Nie dam rady teraz przerabiać standardowych rzeczy proponowanych mi przez lekarzy, tych uwalaczy SSRI, NaSSa, SNRI i innych siekaczy, które wchodzą mi tak ciężko, że masakra zanim się rozruszają, to praktycznie dwa tygodnie z życia wyjęte, być może jeszcze kiedyś się na nie zdecyduję, ale teraz nie mogę sobie pozwolić na terapię nimi. Od czasu do czasu walnę jakiegoś stima opio, albo sajko/dyso. Jestem w stanie zrezygnować z wszystkiego, bo jakoś strasznie dużo nie nawalam ostatnio, aczkolwiek jedną zabawkę chciałbym sobie zostawić jeśli to możliwe, bo nie przepadam za alkoholem jako sposobie na relaks. Od razu mówię, gdyby komuś przyszło do głowy polecać mi jakieś benzo, że nie dziękuję.

Byłbym naprawdę BARDZO ale to BARDZO wdzięczny za jakieś odpowiedzi ludzi znających się w temacie. Nie chciałbym traktować dragów jako sposobu na oddalenie problemu (bo to niepewna i krzywa droga), co prawda nadużywanie trochę mi pomogło i teraz jak nie biorę jest już widocznie lepiej niż było na samym początku gdy zaczęły się moje problemy. Nie chcę wracać jednak do tego co było, czyli bycia uwalonym w co drugi dzień,. Zaobserwowałem że jestem na drodze do tego, stąd pomysł, żeby zwrócić się do was z prośbą o pomoc...
  • 993 / 50 / 0
Tyler Durden pisze:
domino_jachas pisze:
co na szybko w aptece mozna kupic na zwiekszenie dopaminy? dopamina ma jakis wplyw na pluca??
Nie ma efektywnych dopaminergików bez recepty.
Jest to ciekawe, bo w aptece znajdziesz bez recepty opio, noradrenergiki, kofeinę w dużych dawkach itp., ale nic typowo dopaminergicznego :P
Co masz na myśli przez wpływ na płuca? Stymulanty raczej pomagają z oddychaniem. więc nie masz się o co martwić :)

Jedyne z apteki co działa to kofeina, gingko biloba (trzeba dużo zjeść) i pseudoefedryna (też trzeba dużo szamać).
pytalem bo w necie mozna kupic l-dope jako suplement diety... ale rzeczywiscie nic niemieli i na rozluznienie miesni tez nie ... i jak tu rzucic benzo ;/

@up tramal ale dziala krotko wiec to musisz dobrze rozegrac, najwazniejsze to wybaczac sobie i wyjsc do ludzi sry ale nic madrzejszego napisac w tej chwili niemoge %-D
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 243 / 7 / 0
Obczaj Tianeptynę, nie wiem czy w temacie tytułowym to jest, ale generalnie ludzie rzucają na niej alpre i inne rzeczy z taką prędkością że sami są zaskoczeni. Z tego co przeglądam to forum to chyba jedne z bardziej pozytywnych opinii są o tym specyfiku. https://pl.wikipedia.org/wiki/Tianeptyna

powodzenia.
"Drugs are so fucking good... they're soo good. They're actually so damn good that they'll ruin your life. This is how good they are!" Louis C.K.
  • 60 / 34 / 0
Codziennie przed pracą jem sulpiryd - ALE (!) najmniejsze możliwe dawki. Jak mam kapsułkę z prochem 100mg, to odstępuje dosłownie jeden, najmniejszy okruszek i to daje największego kopa - kapsułkę 100mg jem już chyba 3 miesiąc i jeszcze jest jej dużo
Mogę stosować sulpiryd przy wzmożonym stresie w pracy ? czy to raczej dla osób z depresją albo obniżonym nastrojem ?
  • 3362 / 351 / 0
  • 361 / 12 / 0
:diabolic:
NavyBlue pisze:
Zrobiłem 400 ml nalewki z:
  • 20g żeń-szenia,
    50g eleuterokoka,
    50g dziurawca,
    3 gałek muszkatołowych,
    50g rozmarynu,
    50g arcydzięgla,
    2 garści nasion oliwnika(alkaloidy harmalowe: tetrahydroharman, harman, harmalan)
    0,8g fasoracetamu
Krótkoterminowo ta nalewka działa mocno przeciwdepresyjnie, przez parę dni miałem lekkie ZS, czemu trudno się dziwić, bo są tu 4 zioła które mogą spowodować ZS i których nie powinno się w ogóle łączyć %-D , ale zwiększa też dopaminę która ZS po części blokuje (z tego co mi wiadomo i to w dużym skrócie).
(....)
I jak działa ten zestaw dłużej stosowany, tolerancja ? Dawkowanie?
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 101 / 3 / 0
podbijam pytanie, choć ja bym usunal z tego fasoracetam, mysle ze zbędny
  • Fakers gonna fake
  • 766 / 136 / 6
Randy pisze:
Codziennie przed pracą jem sulpiryd - ALE (!) najmniejsze możliwe dawki. Jak mam kapsułkę z prochem 100mg, to odstępuje dosłownie jeden, najmniejszy okruszek i to daje największego kopa - kapsułkę 100mg jem już chyba 3 miesiąc i jeszcze jest jej dużo
Mogę stosować sulpiryd przy wzmożonym stresie w pracy ? czy to raczej dla osób z depresją albo obniżonym nastrojem ?
Wszystko zależy od dawki. Ulotka tako rzecze: "Zaburzenia depresyjne. Początkowo 50–150 mg/dobę, następnie dawkę zwiększa się do 150–300 mg/dobę.". Dawka dla schizofreników zaczyna się od 400 mg. Lek wybiórczo blokuje ośrodkowe receptory D2, zwłaszcza w układzie mezolimbicznym, dzięki czemu praktycznie nie wywołuje objawów pozapiramidowych. Mniejsze dawki blokują receptory D2/D3 presynaptyczne, będące autoreceptorami, co w efekcie prowadzi do nasilenia transmisji dopaminergicznej i poprawy nastroju/stymulacji. Większe ilości działają również na receptory postsynaptyczne, hamując przekaźnictwo DA i zapobiegając skutkom patologii tegoż układu, jaka występuje w schizofrenii.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 6 / / 0
Mi najbardziej pomaga omega 3
Uwaga! Użytkownik kowalski1002 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 281 / 26 / 0
666 pisze:
I jak działa ten zestaw dłużej stosowany, tolerancja ? Dawkowanie?
Dawkowanie - 5ml 2xdziennie, występuje średnia tolerancja, która po 3 tygodniach zostaje na stałym poziomie. Pomimo tolerancji, czuję się coraz lepiej, po nagłym przerwaniu działania nie ma jakichś mocnych efektów odstawienia; głównie lekkie pogorszenie nastroju i zawroty głowy. Zwiększa wytrzymałość, zmniejsza lekko libido, czasem powoduje lekkie ogłupienie, szczególnie podczas pierwszych dni stosowania.

Raczej nie zwiększa motywacji i energii jako takiej, nie zwiększa też skupienia uwagi; działa bardziej antydepresyjnie niż nootropowo. Przydałby się w tym chyba grejpfrut, albo jego ekstrakt, żeby działało bardziej ekonomicznie. No i przez fasoracetam znacznie upreguluje receptory GABA-b, GBL jest przez to dużo bardziej usypiający i mniej euforyczny, porównując do normalnego stanu tak na oko 50-70% bardziej... No i ma wstrętny smak i głęboko czerwony kolor.
Fejker pisze:
podbijam pytanie, choć ja bym usunal z tego fasoracetam, mysle ze zbędny
Czemu uważasz, że fasoracetam jest zbędny? On działa głównie przeciwlękowo i antydepresyjnie, nootropowo chyba tylko u osób z ADD/ADHD.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.