Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 1179 / 124 / 0
Z tą "zezwierzęconą twarzą w lustrze" też tak mam. Patrzę w lustro i widzę głupkowato uśmiechającego się brzydkiego dzika. Takie moje inne JA %-D Mowa oczywiście o dawkach rekreacyjnych.
Nie widzę specjalnej różnicy w stanie ujebania się w zależności od dawki - tzn 3 tabsy działają tak samo jak 8.

Po zolpidemie (biorę zawsze stilnox) nigdy nie mam koszmarów. W ogóle to prawie nigdy nie mam żadnych snów albo inaczej, nie pamiętam ich. Niestety sen po zolpidemie jest płytki - często budzę się po 4 h :/ Tu pomocne mogą być niewielkie dawki benzo. Teraz pisałem o dawkach terapeutycznych.

-------------
A teraz dobrzy ludzie powiedzcie mi skąd Wy kołujecie stilnoxy w takich kosmicznych ilościach???
Ostatnio odjebałem numer i nie wiem już czym się ratować. Otóż w poniedziałek lekarz wypisał mi dwa listki, a ja głupi już w piątek je zeżarłem (a może gdzieś tam kilka tabsów jest? chuj go wi, nie moge znalezc). Pracuję na zmiany i potrzebuję przynajmniej listek na cały przyszły tydzień :'(

Jak coś piszcie na priv. Płacę z góry, choćby nawet podwójną cenę + koszty wysyłki :D
Albo przynajmniej doradźcie jak skrecić, bo na lekarza rodzinnego nie mogę raczej liczyć, na NFZ-owskiego psychiatrę tym bardziej :(

EDIT
Czy można stilnoxy porównać do GHBL (czy jakoś tak)? Bo to chyba jakby taki substytut? Bardzo szkodzi zdowiu GHBL? Spadam do lektury działu GHBL, ale nadal czekam na wasze sugestie :D
Ostatnio zmieniony 07 marca 2009 przez mniemanolog, łącznie zmieniany 1 raz.
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 2310 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Waliłęm zolpidem po DXM i stwierdzam, że chyba nie działa . Dziś nie brałem deksa, także zaraz pójdą do nosa dwie tabletki - zobaczymy czy to coś podziała . Potem walnę dwa browary .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę Dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 44 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: RaDkO »
Zakochałem sie w tym leku jest cudowny :heart: (wiem, z taka postawą pewnie niedługo sie uzależnie) ale ten lek całkowicie rozwiązał moje problemy z bezsennoscia Ba! nawet sprawia ze wstaje z bananem na mordzie :-p (po takich zajebistych snach trudno nie wstać z uśmiechem) idealnie komponuje sie z kodeina, ja tam nie jestem senny po kodeinie wiec mnie ten miks nie ścina z nóg. Jak wezmie sobie w dzien i pójde na tripa np spacer z psem itp, to czuje się baśniowo, dziwnie ale mi to pasuje ;-) Tylko rzeczywiscie cos robi dziwnego z twarzą, wyraz twarzy jest taki obcy a oczy jak u jakiegoś ... dzikusa.... nie wiem czy to odp słowo ale nie potrafie znaleźć innego ale generalnie jak najbardziej na+ , wiem ,ze nic nie wniosłem do dyskusji ale musiałem się tym podzielić :-D pozdr
Uwaga! Użytkownik RaDkO nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1067 / 206 / 0
lucyper2 pisze:
Połączenie z niewielkimi dawkami benzo jest moim zdaniem dużo bezpieczniejsze.

Ale trzeba mieć zajebiście silną wolę żeby te dawki nie wzrosły. A potem już tylko zerwany film i dziura w głowie.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 1444 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Radko, ktory Ty generyk bierzesz?? Dziwi mnie Twoja opinia, ten lek wywoluje naprawde wredna depresje naduzywany ( a z alko to lepeij nawet nie gadac), ja sie czuje po tym bardziej zryty niz po wszystkim innym, wciągany, wciaga najszybciej ze wszystkich psychotropow jakie bralem, bezsennosc z odbicia wystepuje blyskawicznie, otepia strasznie na drugi dzien. Proponuje Ci hydroksyzyne lub estazolam, one tez rozwiąza Twe problemy i przy tym tak Cie nie wjebia jak to! Na szczescie sam sie juz uwlonilem jakos od tego swinstwa i jestem na prostej :)
  • 44 / 2 / 0
No więc tak panie browar: brałem hydroksyzyne w formie syropu i to była kompletna klapa, nie dośc ,że mnie uśpic nie za bardzo chciała to na drugi dzień w jego 1 części czułem się zamulony, zero myśli, ziewanie, problemy z koncentracja itp. Natomiast po Zolpidemie jestem niemal od razu gotowy do wszystkiego, nawet się już nie wyleguje po przebudzeniu :-) Depresja poZolpidemowa? Pierwszy raz o tym słysze mógłbyś napisać coś więcej na ten temat?
Uwaga! Użytkownik RaDkO nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 12 / 0
Zamazanie pamieci, mysli, EMOCJI, kurewska drazliwosc i cisnienia na stymulanty i sam zolpidem jako ucieczke od zycia, początkowo przed spaniem z czasem kiedy tylko sie dalo, lazilem jak zahipnotyzowany, a wiekszosc jesieni to zwyczajnie przelezalem, przerwy w zyciorysie, zatarta tożsamosc ;] Wystarczy? Dziwne ze tego nie masz ;] Moze przyjdzie z czasem. Ile juz tobierzesz jak, w jakich dawach i co dokladnie??
  • 44 / 2 / 0
Stary to ty mi tu wyjechałes z maksymalnie hardkorowym używaniem. Ja biore dopiero jakieś 10 dni i NIE CODZIENNIE! moze ten pierwszy post napisałem tak ,że uznałes ze żre to garsciami :-p Ale nie dziw się mojemu entuzjazmowi wobec tej substancji bo jeśli ja przez tydzien potrafiłem spać zaledwie 15 - 20h(żadnych stymulantów bo nie lubie) a on mi w jedną noc załatwia spokojne 9 godzin snu... leczniczo nawet połóweczka stilnoxa mnie usypia. a rekreacyjnie zarzuciłem góra 20mg więc żadna wielka dawka, do kodeiny dwa razy 10mg. Aha i jeszcze raz jak byłem pijany jak świnia a nie mogłem zasnąć to wziąłem ćwiartke, bo interakcja z alk jest ponoc duża. jak na razie żadnych dziur w pamieciu, ani operdolenia całego listka nie mając o tym pojęcie, zadnej pustki emocjonalnej itp. pozdr
  • 1444 / 12 / 0
To albo jestes tak mocny, albo ja tak wrazliwy na to, albo to wyjdzie Ci dopiero z czasem. Wciągasz to czy lykasz? Bo ja nie mialem na to cosnien poza objawami odstawiennymi, dopiero sie porobilo jak zaczalem to wciagac. Niedosc ze cisnienia wieksze, bezsennosc z odbicia, tolerka szybko rosnaca, raz wziete bylo kontynuowane z reguly do oporu. Nocy calej przespac sie nie dalo z powodu krotkiego dzialania, sen plytki, czesto noc niedospana, czasem dochodzilo do dawek 4 tabsy na noc, lunatykowanie, wstawalem rano jak pijany, czylem sie ogolem jak zombie, ciagle kłotliwy , niezadowolony, mina skwaszona na maxa. Tyle ze ja bralem najtansza zolsane, stilnox jest duzo lepszy jakosciowo, jednak uczcucie splycenia emocji tez po nim mialem. Jednak po stilnoxie jak po zadnym generyku po wciagnieciu czulem takiego pozytywa, jak po zdnych innych., do tego na upartego dalo sie cos zrobic. Z alko polaczenie to byl kac masakryczny. I nie bardzo kumam jak sie Wam podoba łazenie po tym. Jak zaczynalem to brac, to mialem nogi gietkie i belkotliwą mowe, szybko zaczynalo mi sie krecic we lbie jak sie nie polozylem , raz sie porzygalem od tego, nie raz mialem jeszcze mdlosci, po polączeniu z tabaka dopiero rzygalem. Pozdr.
  • 81 / / 0
Mieliście kiedyś halucynacje słuchowe po zolpidemie?

Ja po 20mg zolpidemu, trochę alko i paleniu Sence, jadąc autobusem słyszałem muzykę, normalnie z wokalem itd. Wydaje mi się, że to dźwięki silnika, skrzypienie autobusu itd układały się w utwór muzyczny. Ciekawe doświadczenie, niemniej jednak czułem się wtedy jakbym oszalał. %-D
Uwaga! Użytkownik waszmosc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.