Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 1653 / 298 / 0
Oj, zolpidem jak najbardziej powoduje świetne wizuale ;) Nie u każdego. Są one jedyne w swoim rodzaju, tego efektu płynących firanek czy rozwarstwiania się materiału, nie widziałem w takiej formie po psychodelikach. Ludzie opisywali różne jazdy po nim. To substancja wyjątkowa wśród GABAergików, jak legendarny metakwalon albo glutetimid, który dodatkowo był potężnym induktorem enzymu CYP2D6, przez co w połączeniu z kodą ludzie mieli gigantyczną banię. Ten cały "purple drank" to żałosne gówno w porównaniu z miksem glutetimid + koda. Niestety, co dobre szybko się kończy, więc śpieszmy się ćpać dobre specyfiki, tak szybko je wycofują %-D
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 1229 / 180 / 0
@Teabadger z ciekawości jakie dawki zolpi żeby mieć takie wizuale? Ja po lekach / narkotykach nigdy nie oczekiwałem żadnych halucynacji itd po prostu mnie nie jarają takie opcje, szukam raczej uspokojenia czy naspidowania niż psychodeli/wizuali.
  • 641 / 98 / 0
Zolpi jest zdradliwy, wczoraj wziąłem 1 tabletkę na sen.... a rano okazało się iż 6 nie ma :( A kompletnie nic nie pamiętam.... przykładnie poszedłem spać z połówką Mirty i 1 Zolpi :(
  • 1653 / 298 / 0
Bez tolery na zolpi, to 20 mg dawało mi klasyczną zolpi fazę. Myślę, że góra 30 mg można zastosować, ale tu już trzeba mieć jakieś doświadczenie z zolpidemem, bo nowicjusza może wyjebać z butów i zacząć takie odpierdalando, że skończy w innym miejscu, od tego w którym zaczął (jak mówiłem, mój pierwszy raz z zolpi skończył się w psychiatryku, takiej euforii i empatii dostałem %-D). Potem już była pełna kontrola. Teraz bym też zaczął od jednej tabletki, mam szacunek do tej substancji.
Znikające tabsy to klasyka gatunku i zarazem główny powód przypału. Żadne chowanie tabletek nie pomoże, na zerwanym filmie i tak znajdziesz xD
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 1229 / 180 / 0
23 września 2020Carlosa pisze:
Zolpi jest zdradliwy, wczoraj wziąłem 1 tabletkę na sen.... a rano okazało się iż 6 nie ma :( A kompletnie nic nie pamiętam.... przykładnie poszedłem spać z połówką Mirty i 1 Zolpi :(
Standard akcja z zolpidemem. Ja rano sie budziłem i patrze że ojebane dwie tabliczki czekolady o czym wogóle nie pamiętałem że coś jadłem jeszcze w nocy %-D

@Teabadger ja dobijałem do 40 mg zolpi i nigdy żadnych wizuali/halunów nie miałem. Mnie z kolei robiło to na potężny relaksik i taki luzik na całym ciele coś ala diazepam.
  • 641 / 98 / 0
I teraz nie wiem gdzie mam ukryć Zolpi, bo dopiero byłem w aptece i mam 5 opakowań :P

PS to znaczy teraz już tylko 4,5 opakowania czyli 90 sztuk :P
  • 1229 / 180 / 0
@Carlosa Ogarnięty jesteś dosyć, więc dziwi mnie że wpiepszasz się w zolpidem. wiesz że to uzależniajacy lek i bez niego nie uśniesz już jak pobierzesz dłużej niż kilka tygodni? Nie lepiej przejsć na bezpieczną i równie (a nawet moim zdaniem bardziej skuteczną) mirte ? Mirtazapina nie uzależnia, usypia mocniej niż zolpidem (przynajmniej mnie ale też z tego co się orientuje sporo osób) a dodatkowo daje efekt antydepresyjny regularnie brana. Chyba że chcesz sobie pofazować na zolpidemie :korposzczur:
  • 641 / 98 / 0
Biorę jedno i drugie, przy czym Zolpi tylko co pewien czas. Zolpi pomaga usnąć a Mirtazapina powoduje lepszy i dłuższy sen. Te leki się uzupełniają.
  • 1653 / 298 / 0
Jak już mówiłem, nie ma sensu chowanie zolpi, bo i tak znajdziesz %-D Szczerze mówiąc, ja bym się bał mieć 5 opakowań. Zamknąłbym je w kasetce pancernej, a kluczyk dał znajomemu, zbyt duże ryzyko %-D
  • 473 / 29 / 0
Tydzień temu pierwszy raz z Zolpidem jedna tabletka 10 mg dzisiaj chciałbym powtórzyć stawką 20 mg dwie tabletki bo chce uświadczyć tych falującym Firanek i tych wizualnie ale jednocześnie usnąć na jakieś 7 h to będzie dobra dawka czy lepiej celować w 15 mg?
Uwaga! Użytkownik Nerwuseq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.