Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 1070 / 137 / 0
11 grudnia 2021Luk890 pisze:
Kurcze zazyelm ok. 300 mg phenibutu i nic zadnego efektu pro spolecznego... ktos tak miale ze taka dawka na niego wogule nie dziala? Dzis go dopiero odebralem z paczkomatu i mgslalem ze jak pirwszy raz zazyje tk bede wygadany i podrywall laski a tu lipa nic a nic... ktos takie mial rozczarowanie???
Te dawkowanie 250-500 mg to jakieś z dupy. Choć może jak ktoś bierze kilka dni pod rząd to coś tam się skumuluje i będzie lekkie wyluzowanie. Jak chcesz mieć efekt prospołeczny to celuj w 1,5-2,5g (na pusty żołądek plus kofeina).
  • 1070 / 137 / 0
11 grudnia 2021Uszkodzonabania pisze:
10 grudnia 2021dash pisze:
Może spróbuj dodać jakiś mix adaptogenów, wyselekcjonowanych pod gaba? Ja mam zamiar zrobić taką kurację, ale to wiadomo po nowym roku %-D
dash o jakich dokładnie mixach adaptogenów wyselekcjonowanych masz na myśli ?
Np. Szwajcar ma takie gotowe stacki.

Melisa (Melissa officinalis)
Ashwagandha (Withania somnifera)
Magnolia (Magnolia officinalis)
Skullcap (Scutellaria baicalensis)
Passiflora (Passiflora incarnata)
Waleriana (Waleriana officinalis)
Piperyna (Piper nigrum)

L-Glutamina (PharmaGlutamine™)
L-Tauryna (PharmaTaurine™)
Kwas gamma-aminomasłowy (GABA)
L-Teanina (PharmaTheanine™ )
Magnez (glicynian magnezu) – 75 mg (20% RWS)
Witamina B8 (inozytol) – 500 mg (brak RWS)
Witamina B6 (pirydoksyna HCl) – 4,2 mg (300% RWS)

Choć i tak bez trzeźwości, zdrowego odżywiania i sportu to one są nic nie warte.
  • 431 / 23 / 0
12 grudnia 2021dash pisze:
11 grudnia 2021Luk890 pisze:
Kurcze zazyelm ok. 300 mg phenibutu i nic zadnego efektu pro spolecznego... ktos tak miale ze taka dawka na niego wogule nie dziala? Dzis go dopiero odebralem z paczkomatu i mgslalem ze jak pirwszy raz zazyje tk bede wygadany i podrywall laski a tu lipa nic a nic... ktos takie mial rozczarowanie???
Te dawkowanie 250-500 mg to jakieś z dupy. Choć może jak ktoś bierze kilka dni pod rząd to coś tam się skumuluje i będzie lekkie wyluzowanie. Jak chcesz mieć efekt prospołeczny to celuj w 1,5-2,5g (na pusty żołądek plus kofeina).
A czy te 1,5 mg to bezpieczna dawka, nie bedzie za duzo i nie przedawkuje? Czy producent dopuszcza takie dawki, pytam tak poprostu czy to jest juz przesada czy normalna terapia? ;)
  • 977 / 221 / 0
12 grudnia 2021Luk890 pisze:
@Fruktoza
Jak to? Przeciez w internecie pisze ze dawkowanie to od 250 mg do 500 mg. Czyli mowisz ze w takiej dawce nie zadziala? Czy 2 g sa bezpieczne na wyluzowania i chec zagadywania do kobiet??? Mam na mysli tu toksycznosc, interakcje itp.
Dawkowanie normalnych ludzi różni się tym od ćpunow z [H] %-D Zapomnij że po 500mg będziesz miał jakąś lepszą gadkę i lepiej Ci się będzie podrywać xP Za mało i tyle. Jak chcesz żeby było z uznaniem zasad BHP spróbuj następnym razem 1g (wątpię żebyś coś poczuł, ale kto wie?), a później 1,5g (tutaj już czegoś można się spodziewać). 2g to taki odpowiednik 50mg baklofenu od którego warto zacząć z substancją jeśli szukamy działania rekreacyjnego. Czy to jest bezpieczne? Wątpie xP Trzeba zjeść dużo żrącego prochu, ale jednorazowo/sporadycznie nic nie powinno się stać. Mam na myśli zdrową osobę nie biorącą leków. Nie wiem jak interakcje z tym co bierzesz mogą się skończyć. Producent nie przewiduje tak dużych dawek, bo woli dmuchać na zimne.
  • 210 / 18 / 0
12 grudnia 2021dash pisze:
11 grudnia 2021Uszkodzonabania pisze:
10 grudnia 2021dash pisze:
Może spróbuj dodać jakiś mix adaptogenów, wyselekcjonowanych pod gaba? Ja mam zamiar zrobić taką kurację, ale to wiadomo po nowym roku %-D
dash o jakich dokładnie mixach adaptogenów wyselekcjonowanych masz na myśli ?
Np. Szwajcar ma takie gotowe stacki.

Melisa (Melissa officinalis)
Ashwagandha (Withania somnifera)
Magnolia (Magnolia officinalis)
Skullcap (Scutellaria baicalensis)
Passiflora (Passiflora incarnata)
Waleriana (Waleriana officinalis)
Piperyna (Piper nigrum)

L-Glutamina (PharmaGlutamine™)
L-Tauryna (PharmaTaurine™)
Kwas gamma-aminomasłowy (GABA)
L-Teanina (PharmaTheanine™ )
Magnez (glicynian magnezu) – 75 mg (20% RWS)
Witamina B8 (inozytol) – 500 mg (brak RWS)
Witamina B6 (pirydoksyna HCl) – 4,2 mg (300% RWS)

Choć i tak bez trzeźwości, zdrowego odżywiania i sportu to one są nic nie warte.
Szwajcar to znaczy jaka nazwa dokładnie ?
Uwaga! Użytkownik Uszkodzonabania nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 431 / 23 / 0
3. Jak stosować fenibut?3.1. Dawkowanie

Maksymalna dzienna dawka fenibutu to 2,5 g. Najczęściej zaleca się jednakże przyjmowanie 200-500 mg, 3 razy dziennie. W zależności od schorzeń okres terapii może być bardzo różny (od 5 dni do 3 miesięcy). Jeżeli istnieje potrzeba, po kilku miesiącach kurację można powtórzyć.

Fenibut powszechnie został sklasyfikowany jako związek bezpieczny, dlatego zyskał status suplementu w większości krajów. Ważne jest, aby przyjmować go zgodnie z wyznaczoną strategią suplementacji. Podczas długotrwałego stosowania, warto monitorować funkcjonowanie wątroby oraz morfologię krwi obwodowej.

Tutaj podane ze 3 razy dzienni po 500 mg czyli 1,5 g... to juz takie 30 mg baklofenu ;) skoro na tej stronie tak podali to moze neuroexpert.org/wiki/fenibut/amp/
  • 23 / 8 / 0
Trochę dużo tego bierzecie. Mnie to 50mg dzisiaj w zupełności poskładało. Nie spodziewałem się aż takiego efektu. Dorzucone wtedy 300mg Pregaby i 40mg Paroksetyny. Dzisiaj stan był u mnie wyjątkowy, inny. Spróbuje 25mg, bo trochę za mocno, bełkot i kołowrotek w głowie. Dzwoniłem do mamy wtedy, później ją przepraszałem, bo trochę niewłaściwy stan wybrałem na dzwonienie %-D Generalnie spoko. Szukałem czegoś na odstawienie Pregabaliny z 450-750mg na dzień. Zbiłem do 300mg po ponad półtorej roku i dzisiaj w końcu się normalnie czułem, mogłem coś robić po prostu :) i bardzo rozgadany. Fajny specyfik
  • 431 / 23 / 0
Przewczoraj zazylem 400 mg phenibutu a wczoraj wieczorem ok 1 g... czy mozliwe ze na rugi dzien zaczal dopiero dzialac bo zauwazylem nastawienie u siebie pro spoleczne i jest nie najgorej z tym? Czy mozliwe ze dopiero po dluzszym czasie on dziala a nie od razu po 1 godz.?
  • 586 / 123 / 0
12 grudnia 2021Luk890 pisze:
@techniczny
Nieprawda, jesli ktos bierze lek ktory mu jest potrzebny to nie jest pod wplywem tylko jest leczony... jesli ktos bierze lek zeby byc za bardzo bajerandzkim to tak ale jesli ktos tylko chce wyrownac swoje podejscie do poziomu zwyklej pewnosci siebie to wtedy jest to ok leczenie ;)
Wydaje mi się że jak lek ma jakikolwiek potencjał rekreacyjny to działa tak samo jak dawki rekreacyjne tylko w mniejszym stopniu czyli jakby nie patrzeć dodaje coś fazujacego.
Ilu ludzi pije setke wódki rano zamiast 0,7 bo się lepiej czują %-D
Ile osób bierze mikrodosing dxm zamiast 600mg bo lepiej się czują
Można brać leki które rozwiązują ten sam problem bez efektów narkotycznych i ja właśnie na takie się spróbuję przerzucić.
Jak się nie uda to chuj xd
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2021 przez techniczny, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1174 / 222 / 23
@HayaKuza
Ja zaczynałem moje przygody z dawkami 125mg, ale nie polecam tego oczywiście. Trzeci raz miałem dawke 250mg w ciągu paru godzin. Teraz wiem, że dobre dawki to 50mg. Wielkie dawały przymulenie i terror 2-3 dni po. Małe aktywizują i zwała jest słabsza.

@Luk890
Jest osobny dział co do Fenibutu i normalnie ludzie tam odpowiadają.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.