Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
104
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
491
31%

Liczba głosów: 1562

ODPOWIEDZ
Posty: 3823 • Strona 383 z 383
  • 5 / / 0
Kolejne pytanie, przykryłam zerwane i te które były przykryte po kilku godzinach były pokryte tym białym puszkiem. Czy to jest ok? I dodam, że ciastko pachnie w porządku, reszta też.
scalono - db
Zdjęcia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 21 / 3 / 0
Słyszałem od bardzo doświadczonego hodowcy grzybów, że są najmocniejsze i powinny być zbierane właśnie przed otwarciem błonek, z tego co pamiętam to zbierał je w partiach, jakie są wasze doświadczenia w tym temacie? Widzę po zdjęciach że większość zbiera je po otwarciu.
  • 362 / 80 / 0
@mojamysza zdrowe grzybole, na zdrowie. Wysusz je powoli w zacienionym miejscu ale nie wystawiaj je na bezpośrednie słońce. Biały puszek na samym dole trzonków to normalne zjawisko, jest to grzybnia. Niektóre, aż za mocno się otworzyły, wykręcone kapelusze na drugą stronę. Następnym razem zbieraj te którym pęknie błonka i ewentualnie się wyprostuje kapelusz ale nie wywróci. Growkit odstaw, czekaj na drugi rzut. Te ciemno niebieskie przebarwienia to jak najbardziej normalna sytuacja.
@rafal425 Tu pewnie chodzi o to, że największe stężenie względem masy jest właśnie w momencie gdy pęka błona. Później to już tylko rośnie na masie ale nie zwiększa się stężenie substancji aktywnej.
ODPOWIEDZ
Posty: 3823 • Strona 383 z 383
Artykuły
Newsy
[img]
Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

[img]
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.