Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 590 / 81 / 0
Ja od jutra znowu paroksetyna.. zobaczymy co to będzie.
Jestem dość trudny.
  • 509 / 195 / 1
Co to będzie co będzie...z chuja flak nawet na dwa łabędzie.
Zależy na co też. Ale libido do zera i jak brałeś antydepy to ich skutki uboczne zapewni będą nasilone
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 17 / 1 / 0
05 czerwca 2024mietowy3 pisze:
Cudownie po 1 tabletce ... siła psychiki jest potężna ...
Tak, zapewne to efekt mojego nastawienia i tak dalej, ale jak działa to chyba dobrze. (Szkoda, że nie mogę się tak pozytywnie nastawiać na co dzień)
  • 64 / 4 / 0
Czy jest Waszym zdaniem różnica w działaniu jednego SSRI np. sertralina jeśli chodzi o różnych producentów?

Na ten przykład biorąc zoloft, a asertin poczuję coś inaczej?
  • 17 / 1 / 0
Dobra, drugi tydzień brania escitalopramu i chyba mogę stwierdzić, że jest dobrze. Mój poprzedni post był pisany pod wpływem ekscytacji i trochę sobie wkręciłam ten szybki efekt, ale teraz jest już stabilnie. Totalnie dwa inne światy - czuję siłę i motywację mimo tego, że ostatnio mam dużo stresu. Wiadomo, nie jest jak po stymulantach (co jest logiczne, lol), ale w końcu czuję się jak normalnie funkcjonujący człowiek. Nie śpię w ciągu dnia tak jak po sertralinie, zamułka praktycznie zerowa, jedynie co to dokuczają mi spadki ciśnienia jak szybko wstanę, ale to jest nic w porównaniu z tym co robiła sertra. Ogólnie trafiłam z tą zamianą, ale nie bądźcie mną i róbcie takie rzeczy po konsultacji z lekarzem, pozdro ^^
  • 799 / 456 / 0
17 czerwca 2024lorelei115 pisze:
Dobra, drugi tydzień brania escitalopramu i chyba mogę stwierdzić, że jest dobrze. Mój poprzedni post był pisany pod wpływem ekscytacji i trochę sobie wkręciłam ten szybki efekt, ale teraz jest już stabilnie. Totalnie dwa inne światy - czuję siłę i motywację mimo tego, że ostatnio mam dużo stresu. Wiadomo, nie jest jak po stymulantach (co jest logiczne, lol), ale w końcu czuję się jak normalnie funkcjonujący człowiek. Nie śpię w ciągu dnia tak jak po sertralinie, zamułka praktycznie zerowa, jedynie co to dokuczają mi spadki ciśnienia jak szybko wstanę, ale to jest nic w porównaniu z tym co robiła sertra. Ogólnie trafiłam z tą zamianą, ale nie bądźcie mną i róbcie takie rzeczy po konsultacji z lekarzem, pozdro ^^
Wszystko jest do czasu. Jak Ci się całkowicie znieczulą receptory 5ht to będziesz chciała jedynie zapierdolic samobója. A skutki uboczne takiej kuracji będą się za tobą ciągnąć latami ;)
  • 213 / 75 / 0
17 czerwca 2024lorelei115 pisze:
Dobra, drugi tydzień brania escitalopramu i chyba mogę stwierdzić, że jest dobrze. (...)
Dwa tygodnie to za wcześnie żeby jednoznacznie stwierdzić, czy lek jest trafiony. Do 2-3 miesięcy trzeba na jednej dawce posiedzieć żeby się wszystko ustabilizowało, więc nie załamuj się jakby coś się w międzyczasie zaczynało psuć, bo jeszcze ma prawo. Oczywiście życzę jak najlepiej. :)
07 lipca 2024Kratos1 pisze:
Witajcie, mam pytanie czy mogę zażywać łącznie sertralinę w dawce 100mg I paroksetynę w najmniejszej dawce czyli 20mg?
Niby można, ale całkowicie bez sensu moim zdaniem. Lepiej już dorzucić pregę do tej sertry - fajne połączenie, polecam.

@lorelei115
Właśnie w braniu SSRI chodzi o to, żeby te receptory się znieczuliły. To nie samo zwiększenie serotoniny w przestrzeni synaptycznej redukuje objawy depresyjne, tylko downregulacja poszczególnych receptorów 5HT.
  • 4371 / 702 / 2117
11 czerwca 2024PoppyPHU pisze:
Czy jest Waszym zdaniem różnica w działaniu jednego SSRI np. sertralina jeśli chodzi o różnych producentów?

Na ten przykład biorąc zoloft, a asertin poczuję coś inaczej?
Mógłbym stwierdzić, że to niemożliwe, jednak bazując na doświadczeniach moich znajomych, musiałbym skłamać. Istnieje proste wytłumaczenie tego zjawiska. Producenci farmaceutyków stosują różne wypełniacze, co może sprawić, że ostateczne odczucia, choćby subtelnie, mogą się różnić.

Nie jest to jednak regułą, bardziej przypomina to loterię. Różnice w procesach produkcyjnych mogą wpływać na biodostępność leku, czyli na efektywność, z jaką substancja czynna przenika do krwiobiegu. Mimo że standardy produkcyjne są rygorystyczne, drobne różnice mogą się pojawiać.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 158 / 21 / 0
Wszystko jest do czasu. Jak Ci się całkowicie znieczulą receptory 5ht to będziesz chciała jedynie zapierdolic samobója. A skutki uboczne takiej kuracji będą się za tobą ciągnąć latami ;)
[/quote]

Ja SSRI biorę 21 lat i nic mi się nie znieczuliło. Czuję się dobrze żadnych skutków ubocznych.
  • 785 / 16 / 0
Co. Myślicie. O. Połączeniu anafranil 75mg reboksetyna 4mg i dulo 60
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.