Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 185 / 3 / 0
Zamierzam teraz zacząć kurację asri i jak będą środki zamówić ten noopept. Chyba nie ma przeciwwskazań? Piracetam dobrze się komponował z ssri. Podejrzewam, że może trochę wzmocnić działanie. Będę szukał jakiegoś dobrego źródła, jak ktoś ma pewne to proszę o kontakt na priv.
  • 3 / / 0
Ja jestem "starym wyjadaczem" noopeptu, biorę go już od roku razem z choliną (500mg) i acetyl l tyrozyną (1g). Mi pomógł i to nawet bardzo, poprawa zdolności kojarzenia i wnioskowania, poprawa koncentracji i pamięci, informacje na wyciągnięcie ręki. Nie biorę żadnych używek,stymulantów bo są mi niepotrzebne rano wstaję wyspany i mam energię. Mogę się podzielić kilkoma wskazówkami.
Noopept opłaca się kupować tylko i wyłącznie w uk. kofeina osłabia jego działanie, hamując neurogenezę którą noopept próbuje pobudzić. Nie walcie sobie dużych dawek na początku bo i tak nic nie poczujecie, bierzcie go systematycznie 2 razy dziennie po 20 mg efekt poczujecie dopiero po tygodniu lub 2. Warto go mieszać z Gliceryną (apteka koszt 2 zl) bo jest w niej łatwo rozpuszczalny i zwiększa się jego biodostępność. Później można zwiększać dawki, po miesiącu odczujecie mdłości i bóle głowy to dlatego że ten lek ma fajną i unikatową zdolność tolerancji odwrotnej. Wtedy powraca się do początkowej dawki która w zupełności wystarcza. Brałem to z SSRI i lekami trójpierścieniowymi (trazodon,sertralina,paroksentyna) i nie polecam bardzo nasila skutki uboczne. Kombinowałem też z selegiliną i się zawiodłem a brałem po 5mg do 80mg dziennie, może z l-dopą bym coś poczuł. Brałem to z ciekawości z kodeiną 200mg, 100mg noopeptu i nic nie odczułem, na pewno nie nasila działania opioidów. Lek odstawiam co 2 miesiac na 3 tygodnie na wszelki wypadek. Teraz testuję go w ciekawej kombinacji, jeśli teoria zadziała to się z wami podziele.
  • 479 / 15 / 0
napisz jak go bierzesz? rano, przed sniadaniem, w trakcie, po? razem z cholina czy choline wczesniej? razem z ALT?
no i jaka konkretnie choline bierzesz? bo slyszalem, ze jest wiele rodzajow.
Król Jest Tylko Jeden
  • 3 / / 0
napisz jak go bierzesz? rano, przed sniadaniem, w trakcie, po? razem z cholina czy choline wczesniej? razem z ALT?
Na czczo rano i godzine przed obiadem (obiad jem późno koło 16-17) po południu, daje trochę gliceryny do szklanki rozrabiam z noopeptem i zwykłą choliną (nawet niewielka ilość nasila działanie) zalewam jakimś sokiem ze względu na okropny smak i dodaje do tego ALT i tak 2 razy dziennie. Rano po przebudzeniu poziom cukru we krwi jest najniższy i mózg nie ma energii więc dodaje jeszcze do tego glukozy bo zanim wątroba zgromadzi spalony przez noc glikogen to trochę czasu mija.
  • 25 / / 0
dostalem w czwartek noopa :D miarki mam te niebieskie dlugie z koncowka w kształcie serca, na dniach postaram się zwazyc na aptecznej wadze ile tam wchodzi. dzis 3 dzien, biore 1 miarke na porcje, 2-3x dziennie, narazie brak efektów moze poza pojawieniem się stanów lękowych jak po paleniu tyle ze delikatniejszych, nie wiem skąd to ? proch smierdzi, przypomina mi w zapachu jakis dop pokroju 3,4dmc lub bufedronu
  • 761 / 13 / 0
Z racji tego, iż kończą mi się zapasy do końca maja jadę na 0,5g choliny i 2,5 ALC. Dawka Noopa- 50mg. 1g rozpuszczam w w 100ml spirolu. Na noc do szklaneczki daję w/w dawkę, aby spirol odparował. Mieszam z 500mg choliny i 2500mg ALC. Zalewam 0,7l przegotowanej wody i piję na 3 porcje.
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 479 / 15 / 0
to jak mam jeszcze jedna prosbe do osob, ktore maja oryginalny noopept: czy moglby ktos wrzucic zdjecia ulotki medycznej z oryginalnego opakowania?
Król Jest Tylko Jeden
  • 3 / / 0
testerr pisze:
to jak mam jeszcze jedna prosbe do osob, ktore maja oryginalny noopept: czy moglby ktos wrzucic zdjecia ulotki medycznej z oryginalnego opakowania?
Ulotkę masz na oficjalnej stronie noopeptu (noopept.ru), jest to lek dostępny w Rosji bez recepty, cena opakowania 10mg/50tbl to 350 rubli w przybliżeniu to około 35zł. Znam podstawy rosyjskiego i jak będę miał czas to przetłumaczę i umieszczę to na jakiejś stronie, bo dużo ludzi szuka podobnych informacji.
  • 17 / / 0
Panowie znalazłem taki produkt: Choline & Inositol. Z tego co wyczytałem Inositol ma również działanie stymulujące pracę mózgu. Czy branie tego właśnie produktu zamiast samej choliny + oczywiście noopeptu może dać jakieś negatywne efekty, czy raczej odwrotnie?
Uwaga! Użytkownik leff nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 479 / 15 / 0
dzieki, nie widzialem tego.
info z translatora rus-eng: http://translate.duckduckgo.com/translate?s ... 2F&act=url

btw pisza, zeby brac po posilku.
Król Jest Tylko Jeden
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".