Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 911 / 207 / 1
Uważam, że wyczerpałem kwestię. Może po prostu instrukcja wyjaśni to lepiej ode mnie, choć wydaje mi się, że str. 36/37 parafrazuje.
https://gabinet.gov.pl/pdf/instrukcja
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 230 / 26 / 0
Witam mam do was ważne pytanie, mam zaświadczenie lekarskie ale niestety z 2018 z 2020 nie wziąłem ale wszystko jest mam tam napisane że przyjmuje klony, lorka i alprę i są podane dawki czyli 3 rodzaje benzo myślicie że ktoś jakiś psychiatra mi da to co mam na zaświadczeniu lekarskim że to przyjmuje?
Martwię się bo benzo się kończą :płacz:
  • 12793 / 2486 / 0
Chcesz mu powiedzieć, że bierzesz 3 różne benzo równocześnie? xD Może się taki znajdzie, ale takie "leczenie" nie ma żadnego uzasadnienia. Ja bym został przy klonie, bo prędzej skierowanie na detoks dostaniesz.
  • 190 / 17 / 0
13 kwietnia 2021Politoksymann pisze:
Witam mam do was ważne pytanie, mam zaświadczenie lekarskie ale niestety z 2018 z 2020 nie wziąłem ale wszystko jest mam tam napisane że przyjmuje klony, lorka i alprę i są podane dawki czyli 3 rodzaje benzo myślicie że ktoś jakiś psychiatra mi da to co mam na zaświadczeniu lekarskim że to przyjmuje?
Martwię się bo benzo się kończą :płacz:
Zaświadczenie lekarskie jest ważne rok.
Lekarz może jednak wziąć pod uwagę nieaktualne zaświadczenie, ale nie musi
  • 230 / 26 / 0
Dzięki za odpowiedź, ja się kieruję twarzami lepiej wziąść absolwenta młodego lekarza miłego i ciotę z ryja czy jakiegoś staruszka? %-D
Bo zależy mi żeby dał to co ma dać, aha jeszcze jedno pytanko wypisy ze szpitala też załączyć że dostawałem benzo? :pacman:
  • 2814 / 367 / 0
14 kwietnia 2021Politoksymann pisze:
Dzięki za odpowiedź, ja się kieruję twarzami lepiej wziąść absolwenta młodego lekarza miłego i ciotę z ryja czy jakiegoś staruszka? %-D
Bo zależy mi żeby dał to co ma dać, aha jeszcze jedno pytanko wypisy ze szpitala też załączyć że dostawałem benzo? :pacman:
Wypisy ze szpitala to jest dobra podstawa aby lekarz wypisał Ci benzo jeśli w szpitalu miałeś podawane benzo i jest to napisane w wypisie
  • 1198 / 142 / 0
Jakiego wybrać nie jest tak łatwo ogarnąć czy starego czy młodego. Najwazniejsze to omijać baby, grubasków i profesorkow. Im bardziej widać jakby kase od kogoś tym większe szanse, że jest lekarzem któremu na kasie zależy.
  • 230 / 26 / 0
sclero2014
Dzięki za radę wypisy też, zatem załącze

lucifer_sam
A tu cię muszę zdziwić bo kobieta po 30, 2 razy pod rząd dała mi 10 opakowań benzo oczywiście już 3 raz z niej nie skorzystam
  • 4 / / 0
Orientuje się ktoś jak to jest między lekarzami na danym portalu z e-receptami? Chodzi mi o to czy lekarze między sobą mają jakiś system, w którym mogą zobaczyć jakie leki wystawił inny lekarz.
  • 1 / / 0
Chcialbym wykupic sobie zapas baklofenu na ktorejs z tych stron. Nie mam medycznych podstaw na papierze. Mam lekarke ktora przepisalaby bez problemu , ale akltualnie nie mam z nia kontaktu. Moje dawkowanie to 3x dziennie po 25mg, jedyny dokument jaki posiadam to recepta z 23wrzesnia na 3 opakowania, dawkowanie jest tam rozpisane i recepta z grudnia, ale wystawiona przez holenderskiego lekarza. Sa szanse ze na ktorejs stronie dostane recki posiadajac takie dwie recki? Poswiecic oczami tez moge, nie chce tylko wydwawac kasy za konsultacje ktora nic nie przyniesie.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.