Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 326 / 3 / 0
Zapewne (choć to moje dzikie i nieposkromione przypuszczenia) jest to spowodowane podobieństwem do metylofenidatu, który jest używany ... wait for it... do "leczenia" ADHD i tym podobnych schorzeń.
Ostatnio zmieniony 15 września 2011 przez el borro, łącznie zmieniany 1 raz.
Non illegitimi carborundum.
  • 66 / 2 / 0
No i o to mi chodziło. W ostatnim tyg. testowałem etylofenidat właśnie pod tym kątem. Całkiem dobra alternatywa dla metylofenidatu... poza kilkoma szczegółami byłby wręcz idealny.
  • 292 / 5 / 0
Re: Etylofenidat
Nieprzeczytany post autor: Jasny »
@Szarlej: Zastanawia mnie jaka jest roznica w cenie miedzy EF a MF ?

Proszę o nie cytowanie w całości postów znajdujących się na tej samej stronie. - surveilled
Wierzę w ciebie.
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.

Jeszcze raz powtórzę, co wpoiło mi podwórze: trzymać się jak najdłużej.
  • 283 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kocyk »
U mnie MF 100-160
Nie ma Antka w całym mieście, nie naćpałem się nim jescze, popatrz ooo popatrz
  • 99 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: DHVD »
Krótka odpowiedź na być może nurtujące pytanie, co do podobieństwa metylowej i etylowej wersji.
Oba związki wykazują podobna aktywność w tej samej dawce. Róznica polega na mniejszym wpływie etylfenidatu na noradrenaline. Na dopamine wpływ jest niemal identyczny.
Co do waszych dolegliwości psychoz i zjazdów. Mielibyscie podobne przy popularnym leku na ADHD.
A więc DAWKI i czystosc :finger:
  • 99 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: DHVD »
Ja też jestem spokojniejszy po 20-30mg. Nie kiwam się już :-D
  • 2428 / 90 / 0
skoro ma ADHD to chyba normalne ? :huh:
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3007 / 7 / 0
No skoro je ma to normalne :) Nie doczytałem
Uwaga! Użytkownik zombisztajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 25 / 0
Jako poranny rozbudzasz nadawałby się? 40-50mg?
  • 311 / 1 / 0
Przylaczam sie do pytania. Chcialbym to stosowac codziennie zamiast kawy, no obecnie bufedronu. Nada sie w malych dawkach?
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.