Jasne, że z czasem będzie coraz lepiej, ale trwa to na tyle długo, że 99% próbujących wraca do ćpania. Jeżeli to Twoje pierwsze podejście, to albo teraz Ci się uda, albo wrócisz do kodeiny i zacznie się głębsza znajomość na długie lata. Nie chcę, żebyś myślał, że jestem bezduszny, ale w praktyce mało który grzejnik skończył grzać na tak wczesnym etapie wjebania. Czy jesteś wstanie pogodzić się z faktem, że już nigdy nie poczujesz tego ciepełka? Tylko nie pisz tutaj pod wpływem nagłego entuzjazmu, ale kiedy przyjdzie jeszcze większe ciśnienie, poczucie beznadziei itd.
Z własnego doświadczenia nie radziłbym Ci zaczynać kombinować z lekami. Po ch*j Ci kolejna kula u nogi? : )
Ze 2 miesiące temu odstawiałam opio i brałam jednocześnie trazodon. Potwierdzam, że takie 100 mg zapite jakimś alkoholem działało silniej nasennie, dało się przespać kilka dobrych godzin bez wybudzeń w nocy, po odstawieniu opio i "powrocie do żywych" jest na trazodonie tak samo dobrze. Nie znam się na mechanizmach działania tego leku, ale działa jakoś uspokajająco, bo zastąpił mi nesenno-przeciwlękowe. Wiadomo, że przez pierwsze dni musiałam jechać też na małych dawkach bupry, bo nie szło nic zrobić, a bupra m. in. skutecznie hamowała srakę.
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
Dwa detoksy na nim i sertralinie zrobiłem.
Przez pierwsze dwa tygodnie wykazuje silną komponentę sedującą później sedacja się zmniejsza ale dalej świetnie reguluje sen, przynajmniej u mnie zawsze jak z zegarkiem w ręku budzę się 7.5h po zażyciu Trittico. Minusem jest to że po przebudzenie przez godzinę czuję się jak bym miał Downa...
Po minięciu działania mocno sedujacego, można zażywać w ciągu dnia 150/300mg na poprawę humoru.
Poza tym świetnie zbija ciśnienie na ćpanie, 150mg i człowiek przestaje się nakręcać.
Trittico bardzo sobie cenie.
Abstrahując, to jest chyba jedyny antydepresant który już po pierwszej tabsie pokazuje działanie.
Jak potrzebuję przespać się w ciągu dnia bo coś w nocy muszę zrobić to 2 tabsy mnie przyjemnie odprężają i zasypiam jak bobas.
Mam dziwne wrażenie że Trittico można jak cukierki zażywać. 300mg w południe i wszystko lata koło pały człowiekowi.
Warto, naprawdę warto, szczególnie przy odstawce opio.
Dla trazodonu daję 7/10, dla sertraliny 3/10
Na początek nie polecam startować od dawek wyższych niż 150mg, w dawce powyżej 1 tabsa ma dziwne efekty uboczne np. Kolorowe plamki i łuny przed oczyma ala benzydamina, przekrwienie oczu jak po marihuanie, zaburzenia błędnika, niewyraźna mowa.
Dla zainteresowanych, w dziale antydepresantów jest topic o trazodonie, niektórzy doszli do dawek 900mg/dzień co wg. mnie jest bardzo nieodpowiedzialne. maksymalna zalecana dawka przy ciężkiej depresji to 500mg/dzień w 2 dawkach podzielonych.
Hexe pisze: ...Esci został szybko wykluczony, bo to działało może przez pierwsze 2 dni stosowania (mimo, że wg. ulotki i lekarzy powinien zacząć po ok. 2-3 tygodniach regularnego przyjmowania), ale trazodon został do dzisiaj i twierdzę, że działa bardzo spoko w kwestii regulacji rytmu dobowego i poprawy nastroju.
Hexe pisze:Ze 2 miesiące temu odstawiałam opio i brałam jednocześnie trazodon. Potwierdzam, że takie 100 mg zapite jakimś alkoholem działało silniej nasennie, dało się przespać kilka dobrych godzin bez wybudzeń w nocy, po odstawieniu opio i "powrocie do żywych" jest na trazodonie tak samo dobrze.
Konkin pisze: Skoro skorzystałaś jedynie z doraźnego kopa jaki w pierwszych dniach terapii daje esci, bez doczekania do właściwego działania terapeutycznego, to nie masz ani materiału do porównania, ani wiarygodnej opinii. Escitalopram to obecnie najbardziej selektywny i efektywny lek przeciwdepresyjny z grupy SSRI, odrzucenie jego przed pojawieniem się efektu terapeutycznego, było zwykłą fanaberią.
Konkin pisze:zalanie pały w ogóle ułatwia zasypianie. Mogę jeszcze tylko dodać, że zalewanie leków przeciwdepresyjnych alkoholem, to szukanie bieda-bomby, a nie detox.Hexe pisze:Ze 2 miesiące temu odstawiałam opio i brałam jednocześnie trazodon. Potwierdzam, że takie 100 mg zapite jakimś alkoholem działało silniej nasennie, dało się przespać kilka dobrych godzin bez wybudzeń w nocy, po odstawieniu opio i "powrocie do żywych" jest na trazodonie tak samo dobrze.
Tosigot pisze:Ja jestem bardzo zadowolony z trazodonu.
Tosigot pisze:Przez pierwsze dwa tygodnie wykazuje silną komponentę sedującą później sedacja się zmniejsza ale dalej świetnie reguluje sen, przynajmniej u mnie zawsze jak z zegarkiem w ręku budzę się 7.5h po zażyciu Trittico. Minusem jest to że po przebudzenie przez godzinę czuję się jak bym miał Downa...
Tosigot pisze:Po minięciu działania mocno sedujacego, można zażywać w ciągu dnia 150/300mg na poprawę humoru.
Tosigot pisze:Poza tym świetnie zbija ciśnienie na ćpanie, 150mg i człowiek przestaje się nakręcać.
Tosigot pisze:Trittico bardzo sobie cenie.
Tosigot pisze:Abstrahując, to jest chyba jedyny antydepresant który już po pierwszej tabsie pokazuje działanie.
Jak potrzebuję przespać się w ciągu dnia bo coś w nocy muszę zrobić to 2 tabsy mnie przyjemnie odprężają i zasypiam jak bobas.
Tosigot pisze:Warto, naprawdę warto, szczególnie przy odstawce opio.
Dla trazodonu daję 7/10, dla sertraliny 3/10
Tosigot pisze:Dla zainteresowanych, w dziale antydepresantów jest topic o trazodonie
Swoją drogą to raczej nie temat o antydepresantach.
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
Depresja dopiero teraz wyraźnie mija. Może to ten wyrzut endorfin?
Zero mj, zero dragów, antydepresantów, piwa. Zjadłam tylko tydzień temu listek alpry i wypiłam dwa winiacze. Resztę Zomirenu wyrzuciłam, bo zaczęły ładować się bez niego lęki (po 3 dniach używania (sic!). 3 letnia intensywna znajomość z opio (miesiąc przerwy tylko) i ostatnie 7 msc na PST.
Odtrułam się w domu, bez benzo. Na lamotryginie, ketonalu forte, mydocalmie i amitryptylinie. Dopiero kilka dni temu przestały mnie męczyć dreszcze. Została bezsenność.
Kiedy ureguluje mi się bezsenność?
motzno pisze: Depresja dopiero teraz wyraźnie mija.
Sen normuje się od 1 do 3msc, zależy co się grzało i jak długo.
I znowu j/w, depresja zjadła mnie ostatnio po 3msc i znowu grzałem rok.
Tym razem mam zapas sertraliny (16 opk 50mg) i trazodonu ( 9 opk 60tab 150mg) na pół roku. Modlę się żeby do tego czasu depresja po opiatowa minęła...
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/eudrugs-markets-key-insights_0.jpg)
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/naslasku.jpg)
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy
Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kluczborkprasowy.jpg)
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki
Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/sun16_1.jpg)
Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty
Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.