Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 139 / 11 / 0
@zburzon
Tylko ja chce rzucić juz to, a nie znowu uzależniac mózg od kolejnego.
  • 1575 / 252 / 0
@SAIGRY rozumiem, ale zejście z wenlafaksyny jest najtrudniejsze, fluoksetyna ma bardzo długi okres półtrwania i można brać ją na odstawkę wenli i w ciągu kilku tygodni zejść z niej bezboleśnie.
  • 4894 / 853 / 0
Ja przy odstawieniu wenli 150mg po pol roku, miałem brain zapsy co 2 sekundy. I to tyle, żadnej grypy czy depresji. Ale te brains zapsy były przejebane, nie szło nic zrobić bo co chwilę wyladowanie.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 139 / 11 / 0
Wziąłem dzisiaj 37.5mg wenli, bo nie dawałem rady i nie wiem szczerze co robić dalej, czy być dłużej na 37.5mg i dopiero rzucać czy nie brać wgl, a może brać co którys dzień? Nie chcę żeby znowu organizm się do tego przyzwyczajał, ale nawet nie wiem ile te odstawienne będą trwały, duloksetyna jak dobrze pamiętam około miesiąca męki.
  • 960 / 176 / 0
Może tak jak mówi @zburzony zejść przy pomocy fluoksetyny która ma bardzo długi okres półtrwania?Po co się męczyć.
  • 9 / 2 / 0
Próba zamiana Anafranil Sr 75 na wenlafaksynę 75 mg , zakończyła się niepowodzeniem - obniżenie nastroju , klasyczny dół , bezsenność , lęki. Ktoś wie dlaczego ? Klomipramina ma szersze spektrum działania na receptory, na które wenla nie ma wpływu - stąd pogorszenie ?
  • 1575 / 252 / 0
@Passenger12 75 mg to bardzo niska dawka, wenlafaksyna według mnie ma sens od 150.
  • 960 / 176 / 0
@Passenger12 tak jak poprzednik mówi 75mg to taka minimalna dawka,można powiedzieć startowa zaś 150mg to już dobra terapeutyczna dawka.Jak długo jesteś na wenlafaksynie?Może zbyt szybko oczekujesz poprawy od leku.
  • 9 / 2 / 0
Już nie jestem , bo dostałem takiego pogorszenia samopoczucia i stanów lękowych , że wróciłem do Anafranilu 75 mg, co ciekawe poprawa nastąpiła już po kilku godzinach
  • 139 / 11 / 0
Odstawiam wenle od 2 maja jakoś.
1.5 tygodnia dzisiaj minęło jak zmniejszyły się brain zapsy do takiego znośnego poziomu, za to deprecha lekko kąsa, jestem drażliwy, wróciły mi niepokój i lęki. Ciekawy jestem jak już zejdą mi te odstawienne do zera jak będę się czuł, no tragedia mieć te choroby psychiczne, gówno nie życie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.