Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 277 / 41 / 0
Dziwna sprawa z tym dawkowaniem: ludzie jedzą 50 czy 100 mg a ja muszę odłamać jedną trzecią z tabletki 75 mg i jeszcze pokroić to na 4 części co daje około 6-7 mg dawka... wtedy zamułka z rana jest prawie nieobecna a ja śpię jak złoto. Połowa z 25 daje wyraźnie wyczuwalną zamułkę ale jeszcze do zniesienia. A całe 25 mocno zamula.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 607 / 25 / 0
Brain fog taka to już wada trazodonu, tolerka za to w Twoim przypadku - pozazdrościć.
75mg wenlafaksyna + 100mg hydroksyzyna + 2-3mg alprazolam + 100mg kwetiapina

grenseal@tutanota.com

ŻADNYCH RELACJI INTERPERSONALNYCH!!!
  • 3 / / 0
Jak to jest z piciem a alko w dużych ilościach przy trazodonie ?

W poprzednim tygodniu brałem 6 dni odziwo już w pierwszych dniach mi się lepiej zasypiało. Przyszedł weekend odstawiłem ze względu na spożywany alkohol w dość sporych ilościach. 2 dni przerwy bezsenność na nowo. Dalej kontynuuje , sen trochę sie poprawił jest jednak w weekend znowu większa impreza a nie chciał bym odstawiać.

A co do samego trittico...Dostałem go na sen, biorę 25-50mg. Dobrze po nim śpię i nie mam rano zmuły tak jak po benzo. Sen jest regenerujący. Sny niesamowicie realnie, kiedyś prawie wógole nie miałem teraz codziennie.
  • 5105 / 883 / 0
Przy trazodonie nie ma dfuzych kolidacji. Moze troche lepsza dawac dawanie. Ale trazodon to laczej deliktny lek.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 198 / 7 / 0
Dostałem ten lek na ułatwienie usypiania od psychiatry. 150 mg wieczorem. Efekt jest taki że zasypiania nie ułatwia a wprowadza mnie w tak głęboki sen że budzika to mogę nawet nie ustawiać bo mnie i tak nie wybudzi i budzę się po 14-15 godzinach snu. Ja pierdole :D
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 607 / 25 / 0
[mention]thcmenel[/mention] Może wstępnie zmniejsz dawkę i staraj się go przyjmować ze 2 godzinki przed snem a nie bezpośrednio do łóżka. Rozwiązań jest kilka mniejsza dawka 50mg albo po prostu przyjęcie leku wcześniej niż będziesz kładł się do łóżka. Skonsultuj to z lekarzem.

grenseal@tutanota.com

• 10 / / 0
Trittico od lat reguluje mój sen od nadmiaru futra.
100 mg wieczorem, 150mg na noc.
  • 607 / 25 / 0
Sporo, podchodzisz pod maksymalną dawkę 300mg na dzień, ale ważne, że działa.

grenseal@tutanota.com

• 198 / 7 / 0
23 października 2017Grenseal pisze:
Sporo, podchodzisz pod maksymalną dawkę 300mg na dzień, ale ważne, że działa.
No tak właśnie zacząłem robić ale mój organizm jest dziwny i tak to nic nie daje. 15 godzin snu po tym specyfiku nie da się przeskoczyć.
Dodatkowo śmieszna sprawa ale jak z tego transu snu moja maniura próbowała mnie budzić to zawsze ją wyklinałem od najgorszych o czym mi mówiła jak wstawałem a ja nic nie pamiętałem :wall:
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 607 / 25 / 0
[mention]thcmenel[/mention]

Miałem identycznie bez trazodonu, to nie tego wina, polecam psychiatrę specjalizującą się w śnie. Tak naprawdę dopiero Ketrel (kweta) to trochę unormowała.

grenseal@tutanota.com

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.