Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3649 / 995 / 2
Różano-fioletowe smugi są i w 1P-LSD i w ALD-52. eth-lada i AL-LADa nie brałem w dzień, więc nie wiem. W moim subbiektywnym odczuciu łatwiej o badtripa w dzień niż w nocy. Lizergamidy są bardziej obce jak świeci słońce. Wtedy wszystko wydaje się bardziej nierzeczywiste.

ALD-52, 1P-LSD, ETH-LAD, AL-LAD, PRO-LAD, LSD-25 to substancje lizergamidowe, ale nie znaczy, że są podobne do siebie.

ALD-52 według mnie jest bardziej płynny, to wiele razy powtarzałem.
1P-LSD jest mindfuckowy i mało osób chyba byłoby sprzecznych z tym stwierdzeniem. Na dodatek ma falowe działanie.
AL-LAD przypomina takie niedorobione stymulacyjnie MDMA
ETH-LAD przytłacza fraktalami (w moim wypadku jest to wszechobecność duchów zmarłych), ma tez o wiele bardziej falowe działanie niż 1P-LSD.
PRO-LAD nie brałem, ale z tego co wiem z zagranicznych forów, to psychonauci stwierdzali, że jest to JEDEN WIELKI FRAKTAL ;)

scat, nie wiem, co się tak wkurwiasz ;-) wielokrotnie brałem powyższe substancje (prócz PRO-LAD) i zawsze jest różnica między OEVami podczas ich działania? Czyżby to tylko przypadek i moje spaczenie umysłu? :D
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 3362 / 353 / 0
PRO-LADa nigdy nawet nie bylo na rynku. Przestan siac dezinformacje bo czasami jak czytam twoje posty to mi sie smiac chce.
  • 3649 / 995 / 2
Znawca się znalazł (edit: a rzeczywiście jesteś moderatorem w kilku działach, to może i znawca się znalazł). Masz coś do mnie personalnie, że tak mnie obrażasz? Niby jakie moje posty sieją dezinformację? Powiedz które, a omówimy je. Owszem mogę się mylić, ale to nie powód by mnie obrażać!!

PRO-LAD można kupić i były testy. Udowodnij mi w takim razie nieprawdę :)

edit2: Rozumiem, że zaraz uraczysz mnie warnem, bo sprzeciwiam się moderatorowi, który ma status kompetentny =/
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
  • 3362 / 353 / 0
Lol uspokoj sie stary. Po prostu uwazam ze wiele twoich postow zawiera nieprawidlowe informacje, szczegolnie jesli chodzi o psychodeliki.
Pokaz mi gdzie ten PRO-LAD byl dostepny. Pamietam, ze kiedys jakis sklep wystawil kartony PRO-LADa na sprzedaz, ale byla to chyba jakas mikstura 1P-LSD i innego lizergamidu.

Ja nie praktykuje zadnej cenzorskiej akcji typu wystawianie warnow, bo jestem kompetentny czy jestem modem i sie nie zgadzam z czyims zdaniem.
  • 1342 / 48 / 0
@neurobiolog
Próbowałeś w ogóle LSD? ALD i 1P to prodrugi LSD, prawdopodobnie nieaktywne same w sobie, także różnice między tymi trzema lizergamidami raczej są związane z metabolizmem tych substancji. ALD wchłania się stopniowo przez co cały trip jest wyluzowany, a 1P wchodzi gwałtownie co powoduje, że trip wydaje się bardziej intensywny.

I jest dokładnie na odwrót niż mówisz. Lizergamidy są do siebie (w mniejszym lub większym stopniu) podobne właśnie dlatego, że są lizergamidami. %-D
SESH
  • 3649 / 995 / 2
02 sierpnia 2017FajnieJest pisze:
Lol uspokoj sie stary. Po prostu uwazam ze wiele twoich postow zawiera nieprawidlowe informacje, szczegolnie jesli chodzi o psychodeliki.
Pokaz mi gdzie ten PRO-LAD byl dostepny. Pamietam, ze kiedys jakis sklep wystawil kartony PRO-LADa na sprzedaz, ale byla to chyba jakas mikstura 1P-LSD i innego lizergamidu.

Ja nie praktykuje zadnej cenzorskiej akcji typu wystawianie warnow, bo jestem kompetentny czy jestem modem i sie nie zgadzam z czyims zdaniem.
Ok, rozumiem, że mam tak niski poziom kompetencji w Psychodelikach i Nootropyh, że nie mam na co liczyć by zostać moderatorem. To chciałeś powiedzieć? Jeśli pisałem coś błędnie, to trzeba było od razu odpowiedzieć, że błąd i wykazać, że to błąd. Ja chcę się uczyć dalej w tych dwóch dziedzinach, no może i Dysocjanty zaczynam. Większość moich postów jest z szczerej pomocy osobom, które dopiero wchodzą w te tematy, a także już doświadczonym, z którymi mogę podzielić się swoim doświadczeniem.
  • 12 / / 0
02 sierpnia 2017scat pisze:
Piszę o tym, bo wkurwiają mnie teksty w stylu 'substancje te odróżnia diametralnie inny klimat psychodelii' - gówno prawda.
pisałem o moich subiektywnych odczuciach, co podkreśliłem kilka razy. trudno obiektywnie opisywać psychodeliki. mają pewien profil działania, ale doświadczenia różnią się osobniczo. wybacz, jeśli podniosłem ci ciśnienie.
Uwaga! Użytkownik Vizzard nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 594 / 34 / 0
Panowie chill, co jest źle to szybko poprawić i koniec waśni.
Osobiście odczułem różnicę między 1P a ALD-52. Mianowicie 1P wyraźnie stymuluje, a 52 wyraźnie przymula. Mnie, w każdym bądź razie :)
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / 2 / 0
siema, ile można trzymać blotter w samarze? czy z czasem słabnie jego działanie?
No dope no hope
  • 15 / 1 / 0
Tripowalem na blotterze 125 ug bez 1/8 części czyli na papierze prawdopodobnie było ~110 ug.
- 11:00 - zarzuciłem, blotter bez smaku
- 11:30 lekkie efekty, czuć było ze wchodzi
- 12:00 pełne wizuale, mocne fraktale, morfowanie powierzchni, wyostrzone kolory, prawie straciłem ego, bardzo falowe działanie, zdarzały się momenty ze bylem trzeźwy tak przez minute lub dwie.
- od 13:30 działanie powoli słabło.
- 17:30 - bylem już trzeźwy, bylem na spacerze w lesie, wyostrzenie kolorów i falowanie utrzymywało się tak do 19-20. Do 3 w nocy nie moglem zasnąć.
Mam wątpliwości czy to było ald. Wizuale były tak jakby sztuczne, niezharmonizowane z natura, nienaturalne. Mentalnie momentami było bardzo grubo, jednak ciężko było mi pomyśleć o czymś konkretnym przez dłuższy czas i dojść do jakichkolwiek ciekawych rozkmin i wniosków. Dodatkowo przez cały czas czułem mocna wazokonstrykcje, miałem odrętwiałe kończyny i dolne plecy, co godzinę musiałem oddawać mocz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.