Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
siema chlopaki! to mój pierwszy wpis na nowym koncie. Pisze go ponieważ żaden z was nie doświadczył podobnych odczuć jak ja. Wczoraj miałem przyjemność wziąć Alfe PVP ale niestety z kolegą zrobiliśmy dużo za duże pasy i była tragedia. Wcześniej wzialem 100mg fenobarbituranu tzn 2h przed alfą. No i po wciągnięciu alfy dostaliśmy po 20 sekundach okropnej tachykardii przekraczającej 180 BPM oraz nagłego napadu wysokiego ciśnienia. Więc postanowiliśmy wziąć więcej fenobarbituranu żeby to zbić (tabletek bylo 20 każda 100mg) a gdy po 3h doszlismy do siebie zostaly nam 3 szt XDD. Działanie fenobarbituranu zrównoważyło sie z dzialaniem alfy i chyba tylko dzieki temu nie umarlismy bo juz prawie traciliśmy przytomność. I wczoraj nawet gdy alfa powinna już stracic dzialanie to i tak byliśmy na tyle pobudzeni że nie czuliśmy działania fenobarbituranu. Dziś na nastepny dzien wziałem 100mg i czuję dużo mocniej niż wczoraj działanie tego barbituranu. Czuje mega sedacje i jestem senny nie przypomina to działania klonazepu a ja bym porownal jego dzialanie do benzodiazepin branych stricte na sen np Temazepamu lub Lormetazepamu. Tabletki nie pamietam jaka mialy nazwe ale byly od weta i mialy podzialke na 4 części. Uważajcie na siebie! Tyle odemnie
  • 118 / 14 / 0
@AlienTester Mordko uważaj na siebie i nie wrzucaj tak ogromnych ilości barbituranów. Po Toruniu ostatnio krąży alfa ale chyba a-pihp, ty z kuj-pom???
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.