Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 608 / 9 / 0
też miło wspominam takie bongo :cheesy:
często bywają w dworcowych kioskach
  • 39 / / 0
A o to potwierdzenie tego co mówiłem ;) Tak więc widzisz Redeemer666 trochę pochopnie osądzasz ludzi :)

[ external image ]
"Co nas nie zabije to nas wzmocni..."
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
wyczysc sobie ta fajke spirytusem, albo najlepiej kup nowa, taniej wyjdzie :-p strasznie chujowo smakuja buchy z takich zapierdolonych spoonow
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / / 0
Dzięki za radę ;) W najbliższym czasie tak zrobię.
"Co nas nie zabije to nas wzmocni..."
  • 38 / / 0
Najlepszy sposób na wyczyszczenie fajki- wczoraj testowałem osobiście.

Jeżeli fajka jest niewielkich rozmiarów. W moim przypadku [ external image ].

Potrzebujesz:
1. Alkohol izopropylowy (ja używam do czyszczenia elektroniki/optyki)
2. Sól (najlepiej grubokrystaliczna, ale taka zwykła z solniczki też się zda ;) )
3. Pojemnik z wieczkiem (np. po lodach, byle fajka się dała ułożyć luźno)

I. Wsypujemy do fajki i jej elementów sól, po czym wkładamy do pojemnika
II. Zalewamy pojemnik alkoholem tak by spokojnie się dostawał do wnętrza fajki/lufki.
III. Zamykamy pojemnik i trzęsiemy przez 10-15minut (może krócej, ale ja spokojnie tyle sobie na to dałem czasu). Jeżeli pojemnik nie jest do końca szczelny i czuć alko to robimy to na otwartej przestrzeni lub przy otwartym oknie.
IV. Wylewamy roztwór, nalewamy dużo ciepłej wody i pukamy.
V. Suszymy i palymy ;)

Moja fajka po przepaleniu trochę suszu salvi nie nadawała się do czegokolwiek. Po pociągnięciu jej na pusto, smak był ochydny, na końcu przełyku pojawiało się chujowe uczucie, ogólnie złe samopoczucie, normalne strucie... O_O

Po wyżej zafundowanej operacji, brak smaczku i innych jazd, chociaż delikatny zapach jeszcze jest, ale nieporównywalnie mniejszy do tego co było przed czyszczeniem.

Gorąco polecam.

Przy większych fajach myślę, że po prostu wsypać soli, zalać odpowiednią ilością alko isoproylowym i po trząchać sobie.
You poor fool! Wait till you see those goddamn bats.
  • 413 / 10 / 0
Redeemer666 pisze:
Bibułki na focie są krótkie, tylko cioty robią z takich jointy.
lol, jestem ciekaw gdzie chodzi taka fama, że z krótkich bletek kręcą cioty, łatwiej skręcić to fakt, ale może nie każdy lubi palić długie i z tytem ;)
zdecydowane i stanowcze raczej nie
  • 755 / 19 / 0
te bongo to z alegro zdaje sie ;] w sensie te moje.
szkoda ze stoi i sie kuży-nieuży :< ale jeszcze tylko troche... :D i sprzetem do palenia na wstep bedzie wiadro. bo kurwa, co jak co, ale leb to trzeba czasem odmulic %-D
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.