4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 14 / 0
Nie obawiaj się tego, że mefedron jest nielegalny. Lekarza obowiązuje tajemnica lekarska, w wyjątkowych okolicznościach w sprawie indywidualnych osób może prokurator ją uchylić, ale wcześniej musi mieć podstawy,mocne podstawy.
Poza tym wyroki sądów polskich potwierdzają tezę, że posiadanie narkotyku bezpośrednio w celu konsumpcji jest legalne[1][2].
Prawo nie działa wstecz co jest regulowane przez wiele aktów prawnych[3],więc ustawy z dnia 10 czerwca o zmianie ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii (Dz.U. 2010 nr 143 poz. 962)(PDF) zabraniającej mefedronu jeśli zażywałaś przed wejściem jej w życie nie musisz się zupełnie obawiać. A przynajmniej ja nie chce, wbrew powszechnej opinii na mój temat.

Tak napisane, aby koleżanka się nie bała, bo nie chcemy zgonów niczyich.

Przypisy
  1. Wyrok Sądu Apelacyjnego we Wrocławiu z dnia 28 grudnia 2006r.,sygn.akt.II AKa 347/06 (PDF)
  2. Decyzja Sądu Najwyższego z dn. 25 I 2009, sygn. akt II KK 197/08 (PDF)
  3. Kodeks Karny([url=http://panczypani.pl/hyperreal/reupload/kodekskarny.pdf]PDF[/url]) pisze:
    Art. 1.
    § 1. Odpowiedzialności karnej podlega ten tylko, kto popełnia czyn zabroniony
    pod groźbą kary przez ustawę obowiązującą w czasie jego popełnienia.
    ...
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / / 0
gówno prawda z tajemnicą lekarską, ostatnim przypadkiem lekarze przy mnie do innych ludzi zdawali sprawozdanie co sie stalo znajomemu i czego zabrala go karetka. powod był o tyle głupi że nie wypadało o tym mówić. to żenada.
Uwaga! Użytkownik madds nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1179 / 9 / 0
Jeszcze kwestia tego ile ten lekarz tak naprawdę może pomóc, bo ile wiadomo na temat skutków zażywania mefa...
Fakt faktem, powinien wiedzieć - najwyraźniej nie tylko w konfesjonale człowiek musi się spowiadać %-D
  • 327 / 3 / 0
Ja w Mefe zakochałem się od pierwszej kreski, było to coś najbardziej zajebistego w moim życiu xD
Mi się wydaje że mef nie powinien tak mocno tyrać, nie miałem żadnego zjazdu i wycieńczenia i tym bardziej plam na skurzę itd... Ogólnie POlecam w chuj!!!!
  • 2775 / 39 / 0
Miałeś jakiś ciąg na nim? Ile najwięcej przerobiłeś mefedronu w ciągu jednej sesji? Podaj wagę 4mmc i czas sesji z nim...
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 327 / 3 / 0
To był 1g który osobiście sprawdziłem na wadze wiesz 99,9% odjazd od razu, mega fazka wiesz omamy kręciołek... ^-^ A całość poszła tak w sumie przez ponad godzinkę ;)
  • 2775 / 39 / 0
mef zaczyna tyrać przy nieco częstszym zażywaniu. Jak większość zw. psychoaktywnych...
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 327 / 3 / 0
Ale w sumie dla tego mef jest zajebisty bo kosztuje w sumie sporo jak przyrównać do DXM czy mj i dla tego tolerka cały czas jest odpowiednia :D Plus tak nie tyra ;) A mój najdłuższy ciąg z mef to 2dni niestety ;/
  • 2775 / 39 / 0
Sobolthc pisze:
Plus tak nie tyra
Mylisz się...
Sobolthc pisze:
A mój najdłuższy ciąg z Mef to 2dni niestety ;/
Dlatego nie masz pojęcia o czym piszesz

To, że coś wygląda w określony dla Ciebie sposób wcale nie oznacza, że takie jest
  • 327 / 3 / 0
Ale ziom kurwa jak nie mogę wiedzieć o czym mówię... Czyli to że ciągów nie miałem to znaczy że tego nie znam. Tyle się różni to od tego że tolerka się zmniejsza i kasa szybko leci. No i gorzej dla zdrowia (jak w przypadku każdej rzeczy w za dużych dawkach i za częstych)
Racja tyra mef ale powiedz co kurwa nie tyra? ;>
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.