Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 596 / 82 / 0
Neoazarina to pierwszy "podtyp" kodeiny jaki mnie klepnal i jestem w stanie powiedziec ze 200mg jest mocniejsze niz 300 z thio/antka, przynajmniej w moim przypadku tak bylo. Bylo bo poznalem oksykodon i kodeina to chyba na skret jak polece ciag.
Jestem dość trudny.
  • 538 / 70 / 0
zbełtałem się dziś po kilkunastu tabsach, ale i tak weszło xD
To dzięki temu, ze to są tabletki powlekane i nie zdążyly sie rozpuścić. Teraz robie "herbatke" z tej zielenicy i zaraz zabieram się za filtracje. Zobaczymy.

edit: do pizdy, przepraszam, że tak powiedziałem. W skrócie smród brud kiła i mogiła. ostatecznie zmarnowałem dużo a i tak wypilem z tymi fusami (okropne uczucie), tabletki nie chcą się rozpuszczać w wodzie, filtrować się nie da, chyba, że ktoś ma wolną godzinke. Jakbym wiedział, to bym antidol kupił po ludzku.
  • 3455 / 565 / 2
Po 15 latach zażywania mogę szczerze powiedzieć: kodeina na mnie nie działa xD
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 553 / 117 / 0
15... Tylko neorazina?!
  • 538 / 70 / 0
Rozważam przerzucenie się na neoazarine. Żołądek nie cierpi, w aptekach przychylniej patrzą, bo na słowo thi- już zapala im się lampka. W niektórych aptekach sami z siebie dają duże paczki neosi, 20 tab. A najlepiej to raz antidol, raz thio, raz neośke.
  • 155 / 46 / 0
@NahoyCito
19 zł za 200 mg - zdecydowanie za drogo dla mnie. Może jak przestanę żyć z ochłapów podczas rekonwalescencji po wypadku i będę normalnie zarabiać to się zastanowię, tak dla zdrowia. Neoazarina wydaje się spoko opcją. Albo przerzucę się na DHC.
Nie ma, że za mocno.
  • 1067 / 93 / 0
23 września 2021LOBO87 pisze:
Nie polecam neoazariny do walenia codziennie, mnie po kilku dniach walenia po 200-300 wątroba rozbolała. To efekt kumulacji tymolu zawartego w tymianku, który w większych dawkach jest toksyczny.
Wspominałem w innym wątku, że podpytałem w szkółce pani doktor z WUMu w tej kwestii. Jej zdanie na ten temat to, że wątroba nie posiada nocyceptorów - receptorów bólowych. Mówiła mi, że wątroba "boli" jedynie wtedy, gdy inne sąsiadujące organy wewnętrzne naciskają na nią powodując wspomniane uczucie bólu. Oczywiście jest to jedynie jej zdanie i brak mi kompetencji by podjąć jakąkolwiek dyskusję na ten temat.
Co do wątku, to o leku z tytułu w sumie zapomniałem. Próbowałem kiedyś 1 opakowanie, czyli 10 tablek. Zaciekawiła mnie wersja forte, 20 tabletek. Jak nie zapomnę, to zapytam o nie przy najbliższej okazji:)
  • 455 / 19 / 0
Ale to jest slabo oplacalnasprawa za 16 ziko jest opakowanie z 200 mg kody ,czyli za 32 mamy 400 kody,gdzie przy tej cenie z thiocodinu jest 480.Sam jeszcze nie próbowałem,ale kosztowo wychodzi to niewiele lepiej.
"Świat który stworzyłem był kaleki.Chciałem bólu prawdy"
Mikołaj Jaska
  • 455 / 19 / 0
A Neoazarine jak ocenicie,jak to działa w porównaniu to thio. ?

Przeniesiono do odpowiedniego tematu ~ Atro
"Świat który stworzyłem był kaleki.Chciałem bólu prawdy"
Mikołaj Jaska
  • 13 / 1 / 0
przysięgnąłem sobie po ostatnim razie, że więcej Thio nie wjedzie, bo dosłownie czułem jak mi to sulfo z bólem przechodzi przez jelita, mimo że nigdy wcześniej nie miałem żadnych żołądkowych problemów z Thiocodinem.
Antek dziś też odpada, jestem na wyjeździe i nie zrobię ekstrakcji.
Szukałem więc alternatywy i znalazłem neoazarinę. A myślałem, że nic innego bez recepty nie istnieje.
I zamiast chemicznego sulfo zwykły tymianek? Czemu każdy tego nie bierze? Gdzieś musi być haczyk...
No i okazuje się, że cudów nie ma i w nadmiarze szkodzi nawet zwykła przyprawa.

Z jakiejś amerykańskiej stronki wyczytałem, że szkodliwe są ilości tymianku >10g. To byłyby 32 tabsy neoazariny, dające 320mg kody (proszę się absolutnie nie sugerować tym co tu piszę, mój risercz trwał 5 minut).
Więc wjedzie 200 kody awaryjnie, lepsze to niż nic, ale szkoda że ten cholerny tymol jest w tymianku xD

Ma ktoś jakieś doświadczenia z częstszym braniem tego, bądź w większych dawkach?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.