Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12649 / 2450 / 0
Samara to bardzo zły pojemnik na przechowywanie zioła, bo "oddycha" i zioło obsycha, traci zapach...
Tylko i wyłącznie szklany słoik.
  • 480 / 73 / 0
@WeKnowtheTruth
Pierwsze co zrobiłem, to przesypałem z samarki do słoika i wrzuciłem regulator wilgoci.
Te słoiki po Canopy są spoko. No sam sobie odpowiedziałeś, że czujesz zapach, więc jest coś nie tak z szczelnością.Jak wsiadam do auta ze słoikiem, to nikt nic nie mówi, a jak wsiadłem z tą samarą z apteki, to było czuć w całym aucie.
  • 19 / 6 / 0
FYI
https://mgr.farm/aktualnosci/wazne-zmia ... aniczenia/
Ogólnie projekt ok dla obecnych pacjentów, możliwe że dostępność się poprawi jak ubiją automaty. Zobaczymy co ostatecznie wejdzie w życie.
Ogólnie wygląda że nam nie grozi odcięcie od zioła z aptek.

https://www.weednews.pl/recepta-na-medy ... isterstwo/
Ostatnio zmieniony 06 maja 2023 przez 83korsarz, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 7 / / 0
To ciekawe bo u mnie dopóki było zaplombowane nie było czuć nić, ale tylko zerwałem ten pasek to poczułem zapach, niby nie mocno ale jednak. Może dopóki torba w nienaruszonym stanie to jest ok a po otwarciu już te zamknięcie strunowe nie wystarczy. Słoik jakiś elegancki muszę sobie kupić i będzie git. Co do tego regulatora to też kupiłem jeden ale wrzucę później na próbę, tilray mi się trafił nawet ok, nie rozpada się w palcach, po ściśnieciu top normalnie się zgniata, nie wygląda żeby był jakoś strasznie przesuszony, no ale znawcą nie jestem więc nie wiem, pewnie mogłoby być lepiej.
  • 1989 / 329 / 0
Przesadzacie z tymi pochłaniaczami wilgoci. Ja zawsze przesypuję do słoika, np ostatnio zakupione blueberry (tilray 18%)od razu do dopasowanego szklanego słoja (taki że cały po wieczko jest full). 15g to dla mnie 1 miesiąc więc nie ma mowy o żadnym wysuszeniu. Nie wiem jak jest, gdy ktoś tak trzyma np pół roku....
Uwaga! Użytkownik yoshi420 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 111 / 36 / 0
U mnie duża samara z s-laba, nic zapachu nie przepuszczała.
Także nie wiem ocb.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 853 / 56 / 0
07 maja 2023aurora20 pisze:
Przesadzacie z tymi pochłaniaczami wilgoci. Ja zawsze przesypuję do słoika, np ostatnio zakupione blueberry (tilray 18%)od razu do dopasowanego szklanego słoja (taki że cały po wieczko jest full). 15g to dla mnie 1 miesiąc więc nie ma mowy o żadnym wysuszeniu. Nie wiem jak jest, gdy ktoś tak trzyma np pół roku....
Ja dostałem na starcie BB przesuszone. Nie musiałem młynka używać bo kruszyło się w palcach Oczywiście też poszło od razu do słoja ale jak widać i tu sorty różną się.
BTW, bo i tak będę dzwonił, ale teraz częściej jest w aptece JH(głównie sativa), czy MK( głównie indica)?
  • 480 / 73 / 0
@gbu jak dzwoniłem dwa tygodnie temu do apteki, to w hurtowni do zamówienia było tylko Pink Kush. Ziomek mówił, że u niego do wyboru do koloru w aptece.
  • 32 / 7 / 0
08 maja 2023gbu pisze:
07 maja 2023aurora20 pisze:
Ja dostałem na starcie BB przesuszone. Nie musiałem młynka używać bo kruszyło się w palcach Oczywiście też poszło od razu do słoja ale jak widać i tu sorty różną się.
BTW, bo i tak będę dzwonił, ale teraz częściej jest w aptece JH(głównie sativa), czy MK( głównie indica)?
No i sorty Aurory 22 też potrafiły być megasuche z dużą ilością popcornu na dole. A20 takich problemów nie miała.
  • 480 / 73 / 0
W takim razie nie wiem od czego zależy dostanie przesuszonego materiału. Na obronę aurory 22, dostałem ją w super stanie, pachną, pulchną, cała w dużych topach.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.