Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 46 / 8 / 0
Drogie ćpuny, mam bardzo ważne pytanie. Jak nie opiaty, to co?
  • 119 / 47 / 0
@TheSilentDuck No, chyba zostają tylko benzodiazepiny nie?
Jestem życiem, które pragnie żyć, pośród życia, które pragnie żyć.
  • 498 / 271 / 0
To lina.
  • 57 / 29 / 0
Piszę po raz kolejny...o swoim przypadku, bo? Już głupieję. Być może a napewno sama źle zarządziłam odwykiem od bupry i oksykodonu w dawkach dziennych nawet do 400mg. bupra i.v. Po miesiącu męczarni odwykowych zaczęłam wpierdalać Tramal do 500mg dziennie plus baklofen do 100mg dziennie. Aktualnie? Cztery dni temu odstawiłam baklofen z dnia na dzień co położyło mnie na łopatki a Tramal w przeciągu ostatniego tygodnia zmniejszyłam do 250mg dziennie. Zatem baklofen poszedł w niepamięć raz na zawsze na skręty rzecz jasna co niestety ODCZUWAM a Tramalu zosło mi około 18ście tabletek po 100mg retardów i tak powoli będę z tego schodzić. Tylko jedno pytanie bo trwa to już od maja / mówię o detoksie domowym od bupry i od oxy/ . Zapewne zrobiłam wiele błędów w postaci baklofenu i Tramca ale jednak pomogło mi to utrzymać abstynencję od twardego kalibru. Zatem raz jeszcze, czy to norma, że jestem już max wypruta i psychicznie i fizycznie po takich wojażach? Zaznaczam, że nie mam w tym wszystkim żadnego wsparcia. Walczę sama. Ola.
***more is less'less is more*"
  • 549 / 179 / 0
16 lipca 2022Wompierz pisze:
Ja cyndole kurde jeszcze nie do końca ogarniam te forum nie zobaczyłem że mi odpowiedziałeś a ostatecznie wyszło to że znalazłem maki u siebie a ostatnio jeszcze majke z Pozka i zapomniałem o tych Czechach całkowicie
Jak coś to jeszcze nie pojechałam, więc jakbyś był wciąż chętny to możesz do mnie napisać na maila Faeherin@protonmail.com to coś pomyślimy.
16 lipca 2022TheSilentDuck pisze:
Drogie ćpuny, mam bardzo ważne pytanie. Jak nie opiaty, to co?
Nic. Nie ma nic lepszego, więc jeśli nie opiaty to najlepiej nic nie brać. Zawsze wychodziłam z takiego założenia i to pozwoliło mieć tylko jeden nałóg, a nie krzyżowe turbo-politoxy-gówno heh

@alexastone2122 Normalne, moim zdaniem jednak za długo z tego schodzisz i nie rozumiem, jakim cudem już 2 miesiące temu miałaś skręta i miałaś schodzić całkowicie do zera już w tamtym okresie (przynajmniej tak zrozumiałam), a nadal się z tym jebiesz? Może tak naprawdę wcale nie chcesz schodzić do zera. W takim razie możesz spróbować buprenorfiny. Tylko najlepiej żeby Ci to lekarz przepisywał, żebyś nie skakała z dawkami - a ponadto i tak musiałabyś chcieć być na tej buprze, bo jakbyś nie chciała to przecież bardzo łatwo jest wymienić taką buprę od lekarzyka, pokątnie później na coś "lepszego".
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 449 / 101 / 0
Zabierzcie mi całą zawartość mej szufladki, bo zmieniam się w EMO co to skrzywdzone zostało. Przemyslenia mam haotyczne:
fentanyl działa baaardzo dorzutkogennie i trzeba się mitygować i psia mać, budzi w nocy bardzo chamsko, jak bym dostala z liscia w polsnie. Szukam zaczepki - inteligentnej.
Poniedzialek jutro, a ja jestem w dupie ze wszystkim...
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 549 / 179 / 0
Podaj adres to z miłą chęcią zabiorę zawartość szufladki %-D Oferuję usługi odbioru i bezpiecznej utylizacji niechcianych leków opioidowych 24/7

Rzeczywiście fenta tak działa, tak jakoś dziwnie, na odstawce ALBO NAWET I BEZ, czasem i bez skręta powodując psychiczne porycie porównywalne chyba z tym benzodiazepinowym

Całe szczęście, że miałam go mało i stosowałam ostrożnie i prawie wcale mnie już to nie dopadło, i przeszło zanim się jeszcze zaczęło (nie mówię tu nawet o skręcie tylko o tym emo samopoczuciu psychicznym "należy się powiesić, bo nic na mnie już nie czeka, a właściwie to i tak wszyscy umrzemy"), a teraz już przeszło a ja mam jeszcze jedną dawkę fenta (niewielką), jest w trakcie przygotowania na jutro i pomieszam z kodeiną (bo to jakieś 250-350mcg będzie to można spokojnie mieszać)
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 449 / 101 / 0
Juz serio serio czekam kurwa na ten metadon (chyba lewometadon) kurwaaaa jak na zbawienie. Pomocy, proszę...

@badzingla A czy przestrzegasz zasad BHP? Wszystko chcialabys w pakiecie z naltreksonem w tabsach po 2,5 mg? %D Chyba chcialabym, zeby mnie ktos przytulil...
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 625 / 115 / 0
@trupiwrak jestem mega żelkowcem szczególnie po oxy
Ulubione
Haribo:
- Mleczne miśki
- Sour mix (najlepiej mega paka za 10zl ale to tylko w większych sklepach)
-Zielone z pianką
Nim2:
-mleczne duszki
-mleczne owocki
- owoce leśne
- jogurtowe
I nie wiem z jakiej firmy ale mega dobre są takie piankowe szczury, najbardziej opłaca się brać na wagę w większych sklepach.
:tabletki:
  • 625 / 115 / 0
Wiem już jak się nazywają te piankowe szczurki - Trolli
Żelki - knajpa
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Newsy
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.