Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 4894 / 853 / 0
Tak.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / / 0
pride95 pisze:
Przecież to tragedia narodowa! :o w takim razie wiadomo skąd niższe ceny - chcą się pozbyć towaru przed jego wyrzuceniem czy co oni tam z tym zrobią. To już pewne na 100% jest?
Pocieszę cię że wyszedł izopropylofenidat, jednak jak na razie dosyć cicho o nim, tylko jeden temat z trzema postami na krzyż, na zagranicznych forum jest trochę więcej informacji, ale ja bym poczekał na raporty o toksyczności, nigdy nic nie wiadomo.
  • 190 / / 0
Nie pociesza mnie to w zaden sposob bo chcialem go brac z racji ze MPH nie moge dorwac a normalnie funkcjonowac nie moge.
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1262 / 17 / 0
Serio nie znajdziesz nigdzie lekarza który będzie Ci umiał pomóc?

A etylo delegal na sto procent bez żadnego uzasadnienia dlaczego, polecam spamować te jebane urzędy pytaniami za co i z jakiej racji, tępić ich wszędzie gdzie się da. Nie umieją nawet określić dlaczego robią to co robią, tępaki tylko do pieca w auschwitz się nadają sanepid, NFZ i PO.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / / 0
Powiem tak, byłem w dwóch placówkach - procedura prawie ta sama, psychiatra - skierowanie na badania - czekanie na wszystko miesiącami - badania - wynik: stan depresyjno-lękowy - przypisywanie SSRI - terapia, gdzie psycholog mówi mi że nie wie jak ze mną pracować xD - SSRI nie działa, ale dalej mam je brać. Także po półtora roku walki z lekarzami gówno dostałem poza frustracją, byłem u neurologa z moimi objawami powiedział że z takimi rzeczami to nie do niego (a do kur** kogo za przeproszeniem? :D) Teraz planuję prywatnie zrobić QEEG, zebrać wszystkie dokumenty z tych placówek i pozapisywać gdzie się da do psychiatry i zobaczymy może w końcu trafię na kogoś porządnego.

Żeby nie było offtopu: jaka droga przyjmowania tejże cudnej substancji jest u was najlepsza? bombki tak jak w faq?
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 698 / 171 / 0
pride95 pisze:
Żeby nie było offtopu: jaka droga przyjmowania tejże cudnej substancji jest u was najlepsza? bombki tak jak w faq?
Ja rozpuszczam eph w 1/4 szklanki ciepłej wody i biorę całość na jeden łyk :-D Taki roztwór jest niemal bez smaku, zawsze dziwię się, że to jednak działa.

BTW: ostatnio zredukowałem dawki - zamiast 20 mg daję jednorazowo 15 mg - zauważyłem, że działa tak samo, a przy okazji oszczędzam kryształki i wątrobę :-)
  • 133 / / 0
Zalek33 pisze:
Moonlights pisze:
Niewiele potrafię znaleźć na temat metabolizmu etylofenidatu. Czy bardzo będzie "kłócił się" z arypiprazolem? Arypiprazol mocno wykorzystuje izoenzymy CYP3A4 i CYP2D6, a etylofenidat?
Jesz neuroleptyki a przy okazji rc ktore podbija dopamine ... Powodzenia %-D
[ external image ]
Neuroleptyki takie jak arypiprazol, kwetiapina nie przeszkadzają. Arypiprazol i tak ma profil aktywizujący, a kwetiapina - usypiający. Ta druga może zapewnić dobry sen, żeby nie stosować benzo.
Z moich obserwacji, co warto:
- Olimp vita-min multiple sport - rewelacyjny zbiór witamin i minerałów, chyba najlepszy stosunek cena/jakość
- Napój izotoniczny, pamiętajmy o nawadnianiu
- np. ciasteczka z wielu zbóż, jak w reklamie "stopniowo uwalniane węglowodany", przy niskim poziomie cukru u mnie pojawia się drażliwość
- gdy działanie słabnie, dobrze jest dorzucić guaranę, zejście będzie łagodniejsze a może nawet nieodczuwalne
- Zauważyłem, że etylo świetnie nadaje się do zadań żmudnych oraz do powtarzania/przypominania sobie materiału którego się uczyliśmy. Mnie uczenie się nowych rzeczy przychodzi z lekkim trudem, niezależnie od dawki.
- towarzystwo ludzi sprawia nielada przyjemność :-D
  • 53 / / 0
pride95 pisze:
Nie pociesza mnie to w zaden sposob bo chcialem go brac z racji ze MPH nie moge dorwac a normalnie funkcjonowac nie moge.
No niestety, ADHD w Polsce jest diagnozowane głównie u dzieci a MPH da rade przypisać tylko do 18 roku życia (legalnie). Powodzenia życzę w znalezieniu psychiatry, który zdiagnozował by coś takiego, a to że pierdoleni neurolodzy nie umieją się zająć swoją robotą to swoją sprawą, zacofany kraj, zacofana medycyna...

scalono

P.S. (nie mogę zedytować posta gdyż musi być najpierw potwierdzony, a po edycji ponownie potwierdzony - jeżeli można prosiłbym od razu o połączenie)
Izopropylofenidat też można stosować w zaburzeniach deficytu uwagi i nadpobudliwości psychoruchowej, dawka terapeutyczna używając samej soli izopropyloetylofenidatu wynosi "0.05-2 mg/kg masy ciałą" a nawet "0.3 mg/kg masy ciała", więcej masz tutaj po angielsku (http://www.duckduckgo.com/patents/WO2011011528A1?cl=en).
Oczywiście zakładam że źródłem twoich problemów jest coś na wzór ADHD/ADD, ale myślę że jak etylofenidat działa jako zamiennik MPH, to izopropylofenidat też zadziała skoro w leczeniu farmakologicznym ADHD też się sprawdza.
No i powodzenia w znalezieniu kompetentnych lekarzy, może być ciężko...
Ostatnio zmieniony 19 marca 2015 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 147 / 6 / 0
@pride95: Też używam EPH ze względu na brak możliwości dostania MPH, ale chyba wybiorę się na wizytę prywatną. Teraz czekam aż wejdzie u któregoś z vendorów ten izopropylofenidat żeby przetestować za wczasu, a jak nie podejdzie to szukam dalej. Ale z tego co widzę to idealnie będzie się nadawał na nasze potrzeby, podobno ma jeszcze wydajniejszy profil dopaminoergiczny, co jest plusem dla tej substancji. No i jeśli żeczywiście będzie działać dwa razy dłużej to będzie idealnie.
Ale nie otym miałem pisać.

Czy wie ktoś jaką ma rozpuszczalność EPH w wodzie i spirytusie ? Bo sprawa wygląda tak że mam żeniony sort w pudrze, i chciałbym przeprowadzić rekrystalizację, wypełniacz to prawdopodobnie mąka.

EDIT:
Już zdobyłem info o rozpuszczalności, jak by kogoś interesowało to w wodzie 400 - 787 mg/ml. Nie wiem skąd te rozbieżności, może od izomeru zależy.
Znalazłem też post w którym ktoś pisał że bez żadnych problemów rozpuścił 0.5g w 1ml wody.

Za parę godzin zabieram się za rozpuszczanie, filtrowanie i rekrystalizację, powinienem coś jeszcze wiedzieć ?
  • 40 / / 0
Wystarczyło wygooglować https://www.caymanchem.com/pdfs/13896.pdf
Chociaż mi się udało rozpuścić 35mg/ml w spirytusie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.