Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 70 / 10 / 0
@masterp213 Ja jak bylem na klonazepamie tez tak mialem, mimo ze czesto mialem dlugie przerwy i nawet bez tolerancji potrafilem w 2-3 dni przerobic paczke jak sie nie ograniczalem %-D Ogolnie przy wodce latwo o urwany film biorac klonazepam ale w moim przypadku duzo latwiej o urwany fim w mixie z wodka/thc jest gdy biore alprazolam, dlatego wtedy nie pije XD
W ogole odbilem od klonazepamu gdy przestalem zapamietywac wiekszosc rzefzy jakie musze zrobic.
  • 19 / 1 / 0
jak myślicie jak odstawie klony z dnia na dzień to po jakim czasie będą objawy odstawienia, ja pamiętam że jak kiedyś odstawiłem klony z dnia na dzień to pierwsze objawy odstawienia pojawiły się dopiero po 10 dniach mniej więcej.Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak jest?

Scalono — 🦆

proszę o scalenie postów. Chce iscna detox na oddział jakiś możecie doradzić co mam zrobić gdzie iść na zamknięty detox w Warszawie. Wpierdalam 60mg klona dziennie
  • 16 / 1 / 0
60 mg kolna na dzień. Możesz dostać padaczki bo to jest przedawkowanie. Jak nie wierzysz to popytaj
  • 193 / 22 / 0
13 marca 2025marsad1989 pisze:
jak myślicie jak odstawie klony z dnia na dzień to po jakim czasie będą objawy odstawienia, ja pamiętam że jak kiedyś odstawiłem klony z dnia na dzień to pierwsze objawy odstawienia pojawiły się dopiero po 10 dniach mniej więcej.Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak jest?

Scalono — 🦆

proszę o scalenie postów. Chce iscna detox na oddział jakiś możecie doradzić co mam zrobić gdzie iść na zamknięty detox w Warszawie. Wpierdalam 60mg klona dziennie
Objawy odstawienne w przypadku klona powinny się pojawić max po 48-72h. U Ciebie dopiero po 10 dniach, bo może w między czasie jadłeś jakieś inne benzo, które ma długi okres półtrwania, np. diazepam.
  • 12 / 1 / 0
Moim zdaniem clonazepam jest bardzo dobrym lekiem chyba jednym z lepszych benzo 1 tabletka wystarczy na cały dzień (o ile nie ma się rozjebanej tolerki)działa silnie przeciwlękowo i po czasie po prostu nawet nie czuję że się wzięło a nerwica jest uśpiona i można normalnie funkcjonować. Było wiele sytuacji życiowych gdzie doraźnie uratowało mi wręcz życie wyciągnęło mnie z kryzysu emocjonalnego itp ale to trzeba po prostu brać w celach leczniczych i nie walić końskich dawek 1mg dziennie max a ludzie łykają te tabsy opakowaniami i potem się dziwią czemu mają problem. Z niskich dawek można normalnie wyjść za pomocą pregabaliny redukując długoterminowo wiadomo człowiek trochę pocierpi ale za cenę ile np są w stanie pomóc w kreowaniu życia dla człowieka z nerwicą jest tego warte. Można go brać całe życie znam osoby co 50 lat biorą w dawce 6mg dzień i się nic nie dzieje wiadomo każdy organizm jest inny ale ja osobiście wolę wziąć sobie klona niż te wysysające dusze ssri to człowiek jest ogłupiony strasznie. Wiadomo istnieje parę % szans na alzheimera ale jak mam wybierać życie z nerwicą gdzie nie mogę się cieszyć życiem i ucieka mi ono przez palce a wziąć lęk i żyć sobie pełnią życia z małym ryzykiem na Alzheimera wybieram to 2. Ps. Nikogo nie namawiam do ich brania bo wychodzenie z nich z dużych dawek to jest krucjata.
  • 3202 / 540 / 0
No biorąc codziennie po 2mg gdy ta dawka już nie usypiała to się czułem prawie jak po kokainie. Życie bez nerwicy jest euforyczne po prostu. Jedyna wada że po klonie łeb dostaje ujemne IQ co długofalowo jest niekorzystne, delikatnie mówiąc.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 280 / 47 / 3
A idzie po ciągu na klonie powrócić do stanu sprzed brania pod kątem zdolności poznawczych?
  • 3202 / 540 / 0
Raczej z tym dość szybko, pojawia się akurat gorsze problemy niż to.

• 12 / 1 / 0
Czy ja wiem czy odejmuje IQ osobiscie tego nie zauważyłem może przez to że moja codzienność wymaga myślenia i dlatego, każdy jest inny ale może tak być nie mówie że nie ale w małych dawkach nie powinno być to jakoś mega odczuwalne. Problem po odstawieniu benzo główny jest taki że organizm zaadoptował się do panujących warunków i gaba a i b znikneły cześciowo i pojawia sie wszystko z odbicia to co nam dawały klony po odstawieniu 2x jest problem pogłebiony dlatego trzeba z nich zchodzić bardzo wolno( miesiącami) zeby organizm mógł samodzienlnie sie zregenerować i wrócic do stanu przed tylko to juz jest kwestia indywidualna zalezy od czasu brania i dawek może to być miesiąc, rok bądz lata dlatego doceńcie że mamy takie tabletki i nie łykajcie tego tabsami jak chcecie se dać to kupcie alko zajarajcie jointa lub jakas mdma dla wiekszej zabawy benzo niech służą do celów leczniczych i jako deska ratunkowa przy przesadzeniu ze np. stymulantami.
Ale schodząc z klonazepamu średnio odbiera się 1/4 dawki tygodniowo i juz włącza sie pregabaline 150rano-0-150wieczór i pregabaline bieże sie cały czas wraz z benzo którym sie schodzi najgorszy moment jest wyzerowanie tego czyli od 0,25mg do 0 bo wtedy juz nie dostarczamy praktycznie tego srodka i organizm sie buntuje ale wystarczy to przetrwac potem zejsc z pregabaliny i zycie toczy sie dalej. Polecam suplement bacopa monnieri dobry jest na odstawce lekow działajacych na gaba oraz po 2 miesiacach działa antydepresyjnie
  • 3202 / 540 / 0
30 marca 2025mamyto321 pisze:
Czy ja wiem czy odejmuje IQ osobiscie tego nie zauważyłem
Na tym to polega, że nie zauważyłeś.
Degeneracja latami też mimo wszystko postępuje

Ale lek świetny w działaniu fakt.

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nocna prohibicja coraz bliżej. Decyzja w rękach radnych

W porządku czwartkowej sesji Rady Miasta Gdańska znalazł się projekt uchwały wprowadzającej nocną prohibicję w całym mieście. Zakaz sprzedaży alkoholu miałby obowiązywać w godzinach 22-6 w sklepach i na stacjach benzynowych, jednak nie obejmuje on lokali gastronomicznych, takich jak restauracje, puby czy bary.

Badania nad psylocybiną – co już wiemy, a co jeszcze musimy odkryć?

Psylocybina to substancja psychoaktywna występująca naturalnie w niektórych gatunkach grzybów, nazywanych potocznie „grzybami halucynogennymi”. Jej właściwości psychoaktywne są znane ludzkości od setek, a może i tysięcy lat, jednak dopiero od niedawna nauka intensywnie zajmuje się badaniem jej potencjalnych zastosowań terapeutycznych. Co już wiemy na temat psylocybiny, a jakie kwestie pozostają jeszcze do odkrycia?

Mikrodawki LSD raczej nie leczą ADHD [BADANIE]

Mikrodawki LSD nie okazały się skuteczniejsze od placebo w leczeniu ADHD – informuje pismo „JAMA Psychiatry”.