Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 349 / 8 / 0
Jeżeli wczoraj piłem alkohol. O godzinie pierwszej w nocy poszła ostatnia lufa i mam w wydychanym pół promila, to czy jeżeli sobie poleje te 1,5-2 ml to coś złego może się stać? Pamiętam jak kiedyś wypiłem piwo do GBL. Po piwie i 1,5ml GBL miałem tak rozchwianą motorykę i błędnik, że ojojoj... No ogólnie to chciałbym sobie polać bo kac się zbliża a GBL sobie dobrze ponoć radzi z kacem i się zastanawiam czy z BDO jest podobnie.
  • 642 / 18 / 7
Jeśli chodzi o faze to raczej nie, nie powinno być za mocno choć to osobnicze. Jednak miks BDO + etanol jest szkodliwy dla wątroby.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 1180 / 5 / 0
Ja czyszcze BDO juz blisko miesiąc i nie mam żadnych uboków typu bole żołądka, sraki , śmierdzące kupy, nic. Zarówno do okazjonalnego czysczeni jak i ciągów jest zajebisty. ja czyscze już prawie miesiąc i ciagle mam różowe okulary od czysczenia. BDO jest świetne, dla mnie jeszcze od GBL Najbardzij rzucającym efektem jest to , że czyścisz miesiąc i dalej są fajne efekty na alusach i do tego nie trzeba tak szmakti czesto zakrapiać BDO w porównaniu do GBL, gddzie ciągle pompa i pompa, tutaj po BDO może czyscić i gdzieś pójść i wrócić bez butli w kieszeni, oczywiście bez przesady. Faktycznie czysczenie jest może mnie intensywne, ale za to bardziej stonowane, dłużesz i o to chodzi. Jak czyszcze to nawet palic mi sie nie chce bo i tak jest dobrze. Polecam BDO, bo jest na prawdę świetne/fajne, dla mnie lepesze od gbla.
  • 906 / 36 / 0
No mi brakuje pierdolniecia, ale zamiast gieblowego 1h20min dzialania, tutaj rozciaga sie nawet ponad 2 godziny. Ale jak schodzi to parcie bardzo duze ma dolewke wieksze nis na g. kupy i bóle brzucha o dziwo zniknęły, bardzo możliwe ze porylem sobie po prostu żołądek hexenem, wiec chyba fałszywy alarm. Może być, ale giebel lepszy, i mimo że nic nie czuje na razie to pewnie ryjec sobie bebechy konkretnie.
297 dni czystości (05.01)
  • 349 / 8 / 0
Może tak być ale z doświadczenia wiem, że jak ryje bebechy to zazwyczaj (niezawsze) czujesz to dobitnie. Np. taki żołądek. Jak coś siada na żołądek to poczujesz to bardzo szybko raczej. Chociaż jak siada na wątrobie to nie boli i tu jest problem. Bo właściwie nie wiemy co się z nią dzieje... No nic. Widziałem gdzieś w tym wątku, że ktoś po ciągu robione miał badania i wyszło wszystko w porządku. Mógłby ktoś w ciągu (minimum miesiąc) na tym porobić sobie badania. Wtedy byłoby bardziej wiarygodnie. Poza tym na nerki raczej nie siada. Ciekawe jaka jest prawda z tą rzekomą szkodliwością BDO. Może ludzie się srają niepotrzebnie i niesłusznie. Albo słusznie. No cóż. Nic się nie poradzi jak nie ma nikt badań :-/
  • 3854 / 316 / 0
Przeczytałem kilka ostatnich stron i widzę spolaryzowaną forumową brać. Stąd też mam dylemat - brać, czy nie brać ? Józek Giebels to dobry skurczybyk był. Dobra gadka, dobry vibe. No, normalnie Izrael z Palestyną bym pogodził, aż by się jebali pod ścianą płaczu.
Po zapoznaniu się z wątłą lekturą kilkunastu postów jestem sceptycznie nastawiony (przynajmniej na razie). Przede wszystkim odstraszają mnie efekty uboczne, jak i bardziej stonowane efekty polewki. Jakbyście ocenili (o ile się da) efekty przy proporcjonalnie równych polewkach (wiem, że BDO leje się trochę więcej) ?
A, właśnie. Przeczytałem gdzieś, że zamarza to w jakiś dziwnych temperaturach. Czym to jest podyktowane ?
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 954 / 52 / 0
Porównanie do giebla - najprościej ujmując, choć to wszystko już pewnie wyczytałeś, ale w skrócie 70% mocy wszystkich jego plusów i 200% mocy uboków. Może nawet więcej. Da się jechać ciągami, ale moim zdaniem niewarto, ja osobiście już po kilku polewkach w danym dniu, albo nawet po jednej i przerwaniu picia, czuję wyraźnie histaminę. Wszystko co pisali na temat bóli żołądka i wjazdu na serce to prawda, choć gruba część z tych postów to syta przesada. Ogółem, brać czy nie brać - według mnie stojąc przed wyborem to lub GBL, stary dobry GBL jest wyborem oczywistym, ale nie mając wyboru i idąc na łatwiznę (prostszy ogar BDO po delegalu?), ufając sobie w sprawie ciągów - brać. W końcu lepsze takie 70% mocy niż nic %-D. Co do pytania na końcu... no według mnie indywidualną temperaturą zamarzania? XD %-D Dokładnie jest to 18 stopni. W temp. pokojowej po jakimś czasie samo się rozpuści, ale dosłownie sekundy w mikrofalówce i po sprawie.
  • 906 / 36 / 0
Ja trochę rozpuscilem we wrzątku i przelałem do butelki. Resztę zostawiłem w pokoju. Po kilku dniach nadal jest tam lód, wiec trzeba wyższych temperatur.
  • 1959 / 61 / 0
Temperatura topnienia: wg. różnych źródeł od 20*C do 21*C[1]

[1] https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compou ... Properties
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 906 / 36 / 0
Skończyłem 3 tygodniowy lekki ciąg, bez naparzania hardkorowych ilości na dobę. Moje spostrzeżenia:

- brakuje pierdolniecia na wejściu jak w gieblu, bardzo tego brakuje
- zejście jest za to też łagodniejsze niż w g
- podobne w działaniu do giebla, tutaj nie ma jakiejś wielkiej różnicy
- nie czułem żadnych większych fizycznych objawów przez nawet 4h po ostatniej polewce, gdzie przy g było to standardowe 1h30
- brzuch bolał mnie z początku, potem przestał być przy końcu znowu trochę zaczął boleć, wiec nie wiem co o tym myśleć, ale na pewno nie był to ból typu jakby Ci ktoś przerzynal jelita tak jak tu pisali niektórzy
- śmierdzące bąki mam aktualnie (2 dzień po zakończeniu cuagu), w samym za to ciągu ich nie było
- nie śmierdzi
- nie smakuje tak obrzydliwie jak g przez co mogłem to nawet wypić z wodą (upragnione przeze mnie shoty w kiblu z kranu gdziekolwiek jestem się spełniły )
- słabo rozpuszcza albo w ogóle wykapalem tym telefon portfel spodnie, itp i nic wielkiego, trochę telefon przetarta obudowa
- latwo zamarza a ty wkurwiony bo chciałeś polać a musisz topić

Chyba tyle.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.

Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.